Dodaj do ulubionych

UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało

IP: *.cli.nitronet.pl 02.09.08, 16:22
wszyscy, którzy lecą tak jak ja z Ecco Holiday do Hurgady 18 września muszą się liczyć z kłopotami i informacja sprawdzona na lotnisku a potem telefonicznie w Ecco (najpierw ze zdziwieniem potem potwierdzona przez kierownicze z ecco, która odpowiedziała żeby się nie martwić czymś pan na pewno poleci) szok !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: *.sejm.gov.pl 02.09.08, 16:27
      Ale o co chodzi?
      • Gość: FOXTROT11wawa Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: *.cli.nitronet.pl 02.09.08, 16:33
        Nie wiadomo, kiedy wyczarterują nowy samolot, co wiąże się ze zmianami godzin a nawet dni lotu
        • Gość: XYZ Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: *.sejm.gov.pl 02.09.08, 17:02
          Ale co to ma do bankructwa? Bzdury pleciesz czlowieku.
          • Gość: Gość Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 17:35
            Jeszcze nie było oficjalnej informacji ale wszystko jest na "dobrej"
            drodze:) AIP już podziękujemy. Niech robią wariatów ze swoich
            pasażerów we Włoszech!
    • iberia.pl jakis link do tych rewelacji ? 02.09.08, 17:53
      czy to tylko twoje pobozne zyczenia?
      • glos_z_sali_obok Re: jakis link do tych rewelacji ? 02.09.08, 18:17
        To jakieś bzdury, przecież Zakhyntos i Sharjah leciało dziś normalnie. Tylko
        Pafos ma problemy - a to pewnie jak zwykle przez G-OPJB...
        • Gość: d-_-b Re: jakis link do tych rewelacji ? IP: *.chello.pl 02.09.08, 21:15
          Ale jak to?! Ja jutro wylatuje do Grecji.. Czy Ktoś coś więcej wie?
          • Gość: Jack Niebawem będzie link do tych rewelacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:23
            Po pierwsze plotki poprzedzają wydarzenia w biznesie a po drugie AIP
            jeszcze polata kilka dni. Kończą się okresy wypowiedzenia złożenie
            przez BP dla AIP więc będą latać chyba z Iberą:) Co Ty na to
            Iberia;)?
            • iberia.pl Re: Niebawem będzie link do tych rewelacji 03.09.08, 18:45
              Gość portalu: Jack napisał(a):

> Po pierwsze plotki poprzedzają wydarzenia w biznesie a po drugie
              AIP jeszcze polata kilka dni. Kończą się okresy wypowiedzenia
              złożenie przez BP dla AIP więc będą latać chyba z Iberą:) Co Ty na
              to Iberia;)?

powiem tak: ja na to jak na lato, a nawet mi to lata :-)
              Szkoda, ze zarzad Centralwings nie zdecydowal by zrobic z nich linie
              tylko czarterowa.Pieniadze leza na niebie tylko chetnych brak, a
              szkoda.
              • Gość: Marek Re: Niebawem będzie link do tych rewelacji IP: *.chello.pl 03.09.08, 20:28
                Itaka sprzedaje wycieczki i przewoźnikiem jest AIP, np. do Turcji na 25.09, coś
                wiadomo więcej o tym?
                • Gość: gość Re: Niebawem będzie link do tych rewelacji IP: 83.24.65.* 04.09.08, 09:14
                  a później zamieni z AIP na Futurę :-)
            • ewano2 No i gdzie ten link???? 04.09.08, 10:04
              ???
          • Gość: beata Re: jakis link do tych rewelacji ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:58
            lot na zakhyntos z wtorku 16.09.08 godz 6 rano z poznania
            przesunięty na środe 17.09.08 na 2 w nocy ja wracałam z cypru 2
            września lot opozniony o 12 godzin same rewelacje ja już podjełam
            decyzje nie lece w środe muszą wypłcic całą kwote za wycieczke i
            postaram sie o odszkodowanie za tamten lot jak i za ten ,hm ale
            jezeli bankructwo to chyba nic z tego
        • Gość: gosc Re: jakis link do tych rewelacji ? IP: 192.193.245.* 12.09.08, 18:45
          AIP rowniez ma jakies problemy, nei wiem czy z kasa, ale ewidentnie
          nie lataja tak jak powinny.. powinnam wrocic do Polski wlasnie z
          Grecji 9 wrzesnia, a w koncu sie okazalo ze moj lot zostal odwolany
          i zostaje dluzej w Grecji!
          • glos_z_sali_obok Re: jakis link do tych rewelacji ? 12.09.08, 19:33
            Jak to odwołany? Przecież przyleciał normalnie do KTW i do Warszawy ?
            • Gość: Krzysiek nie padnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 18:03
              Air Italy Polska niepadnie ponieważ niedopuszczą do tego biua
              podróży takie jak: Triada, Rainbow, Exim czy Itaka - muszę mieć
              przewoźnika na sezon zimowy (long houls) i już teraz podpisują umowy
              na sezon zimowy.

Long Life AIP!

Kzysiek
              • Gość: Gość padnie aż chlapnie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:51
                Jasne, a Kubę odwołali bo im się kierunek nie sprzedawał ( ok 100%
                obłożenia)!!! Skoro odwoływane są loty i ich ilość przybywa, to
                chyba nie jest za fajnie?
                • Gość: Krzysiek a jednak nie padnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 14:04
                  a ja obstawiam że nie padną, przynajmniej do końca sezonu zimowego,
                  powodem tego jest to, że biura podróży mają wpłacone depozyty do AIP
                  oraz na razie (!) nie mają alternatywy na latanie poza Unię
                  Europejską. Oczywiście, to wszystko może się zmienić w przypadku
                  wejścia na polski rynek przewoźnika z polskim AOC oraz z samolotami
                  mogącymi wykonywać połączenia dalekiego dystansu - choćby nawet już
                  znane w Polsce B757-200. Obecnie jest dobry czas na takie
                  przedsięwzięcie ponieważ cena ropy spada (obecnie poniżej 95USD za
                  baryłkę), wykrusza się konkurencja (Futura, XL, FlyBee, Prima
                  Charter, itd...w tym parę brytyjskich) inne linie mają problemy
                  (LTE, Air Italy (włoska jak i polska), Alitalia, Transavia,
                  Centralwings, Air Europa). Ponadto w Polsce jest personel, który
                  jest dostępny od zaraz (ex. Prima/AIP/WEA) oraz personel, który musi
                  odejść z Centralwings.
                  Stawiam na taki scenariusz:
                  1. AIP przeżyje - ponieważ nie będzie/nie ma konkurencji.
                  2. konkurencja powstanie - AIP upadnie.

Krzysiek
              • Gość: viki Re: nie padnie IP: 89.204.194.* 19.09.08, 15:04
                sluchaj znawco - sezon zimowy to inaczej WINTER TIME albo WINTER
                SCHEDULED MAINFLIGHTS-tak to sie nazywa w lotnictwie,natomiast LONG
                HOUL- terminem tym okresla sie wszystkie loty ktore trwaja 4 godz i
                dluzej. Loty do Polski to loty tzw SHORT HOUL, loty na Palme - MIDD
                HOUL, a Turcja lub Egipt LONG HOUL...ZAPAMIETAJ PROSZE I NIEROB
                BEZMYSLNIE TAKICH GLUPOT OK OK OK THANKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: nie znawca Re: nie padnie IP: *.chello.pl 20.09.08, 10:52
                  Long/Short HAUL - tak to sie nazywa w lotnictwie...
                • Gość: gość Re: nie padnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 11:29
                  Viki, czytaj ze zrozumieniem i z wiedzą: w sezonie zimowym polskie
                  biura podróży mają głównie (99%) rejsy dalekiego zasięgu (Lon
                  Houls), czyli: Egipt, Maroko, Kanary, Ameryka środkowa, Daleki
                  Wschód, Kenia, itd..... czyli po za granicę UE.
    • Gość: BYKU Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: 62.29.175.* 05.09.08, 11:46
      No to fajnie brzmi, ale niestety prawda to to nie jest. jeszcze
      trochę trzeba poczekać.
      • Gość: Ja Re: UWAGA !!! Air Italy Polska zbankrutowało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 12:31
        Na Futurę raczej nie zmieni bo właśnie dzisiaj linie te "ogłosiły
        bankructwo" (utraciły płynność finansową) i zawiesili wszystkie loty.
        www.msz.gov.pl/index.php?document=21395
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka