Dodaj do ulubionych

Dojazd na Okecie autobusem PKS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:38
Witam,
Ze wzgledu na godzine odlotu samolotu musialam zdecydowac sie na dojazd do Warszawy na lotnisko autobuesm PKS. I mam teraz pytanie, zgodnie z rozkladem jazdy, autobus zatrzymuje sie na przystanku oznaczonym:
Warszawa Okecie Al.Krak.
oraz
Warszawa Okecie Al.Krak. NŻ
o co chodzi w oznaczeniach? Gdzie mam wysiasc? Skad blizej do terminalu odlotow?
Przystanek koncowy to Dworzec Zachodni. Stamtd to kawalek jak czytam na forach, czekalyby mnie przesiadki.
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: *.acn.waw.pl 05.10.08, 23:02
      nie wiem gdzie jest jeden ani drugi przystanek ale skoro jest w alei
      Krakowskiej, do terminala jest stamtąd ok 3 km. i choć to tylko 3 km, przesiadki
      nadal są nieuniknione.
      • Gość: frequentflyer Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: *.acn.waw.pl 05.10.08, 23:08
        wejdź na maps.google.pl , znajdź dworzec lotniczy i znajdź al. Krakowską a
        zobaczysz że praktycznie najpraktyczniejsze jest wzięcie z przystanku PKSu
        taksówki na lotnisko. zadzwoń z komórki np na 229191 czy 229459 - i se zamów.
    • Gość: cart Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: 193.67.103.* 06.10.08, 10:20
      Przystanek PKS jest po drugiej stronie lotniska i do terminala jest
      naprawde kawal drogi. Jak chcesz koniecznie publicznym transportem
      to na przystanku Warszawa Okecie Al.Krak. jest petla autobusowa,
      gdzie wsiadasz w 182 i wysiadasz na przystanku 17 stycznia. Butujesz
      na 2 strone skrzyzowania i wsiadasz w 175 lub 188 i jedziesz pod
      terminal. Moim zdaniem lepiej wziac taksowke, nie powinna kosztowac
      wiecej niz 20zl z Alei Krakowskiej.
    • pshemass Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS 06.10.08, 14:53
      ew. wysiądź na centrum i stamtąd masz już prosto MZA na lotnisko Okęcie.

Pozdr
      • Gość: frequentflyer Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: 80.241.133.* 06.10.08, 15:04
        Co to jest "na centrum", bo pekaesy ani na Centralnej ani na stacji metra
        Centrum nie pojawiają się? przecież pytaczka podaje, że autobus zmierza na
        dworzec PKS Warszawa Zachodnia. zamiast pomóc - zamąciłeś.
    • Gość: Monika Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 15:43
      Bywalam w Warszawie, ale dotad nie zdawalam sobie w pelni sprawy z idiotycznych rozwiazan komunikacyjnych w stolicy. Bedac tak blisko lotniska, najlepiej jest cofnac sie do centrum bo w przeciwnym razie czeka mnie mnostwo przesiadek. Paranoja. Wspolczuje wszystkim mieszkancom a nad przyjezdnymi jak ja wypada tylko zaplakac. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
      • frequentflyer Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS 06.10.08, 16:06
        dlaczego zaraz idiotyczne i paranoja? z peryferyjnej pętli na okęciu do lotniska
        okęcie nie zapełniłabyś najmniejszego autobusu nawet raz na pół godziny. okolice
        pętli nie są gęsto zaludnione, więc i zapotrzebowanie na dojazd na lotnisko
        nieduże. dojechać z jedną przesiadką możesz, w sumie to pewnie góra pięć
        przystanków, problemem jest jedynie dostępność biletów bo automaty do ich
        sprzedaży może się pojawią w połowie wieku. ale możesz kupić u kierowcy, tylko
        że ci nie mają biletów bardziej wyrafinowanych. tobie pasiłby bilet 40-minutowy
        za 2,80 z dowolną ilością przesiadek, i takiego szukaj na pętli jeśli w
        godzinach otwarcia kiosków.
    • Gość: turysta a kto Ci kaze jechac PKSe-m IP: *.it-net.pl 06.10.08, 15:49
      jest wiele innych mozliwosci dojazdu do Warszawy-lotniska...
      Jest np Express Polski,jest pociag do centralnego a potem autobus
      175 ,jest tez bus i czasami mozna sie dogadac z kierowca i zawiezie
      Nas na lotnisko..
    • Gość: halszka Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS IP: *.reszel.arkusnet.pl 15.10.08, 16:46
      Witam, też do Warszawy przybywam autobusem. Z jakiego kierunku przyjeżdżasz?
      Moim zdaniem spróbuj dowiedzieć się, czy przejeżdżacie koło Dworca Centralnego,
      jeśli nie - jedź na Zachodnią i jak masz dużo czasu - MZK do Placu Zawiszy,
      poznasz po Hotelu Sobieski, bo obok niego jest przystanek autobusu 175, prosto
      na lotnisko. jeśli czasu niezbyt wiele- taksówka. Pozdrawiam
    • artlomen Re: Dojazd na Okecie autobusem PKS 24.10.08, 05:12
      na al krakowskiej jest sporo parkingów i z tych parkingów masz transfery na
      terminal zapytaj na jakimś parkingu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka