IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:10
co wiecie na temat tych linii>? szukałam na forum ale jest mało
informacji. Wrzucałam w google i częście j wyskakuje że są /były na
czarnej liście niż opinie aktualne. Za moment wsiadam( za tydzień)
do airbusa tych linii lecąc do turcji i umieram ze strachu...zawsze
siełam a teraz ciut mocniej:) proszę o opinie i wrażenia tych osób
które leciały.
Obserwuj wątek
    • ago-ya Re: onur air 08.07.09, 16:01
      Myśl pozytywnie. Ten samolot lata jakieś 6 razy dziennie. Jak ma spaść to
      spadnie albo zanim do niego wsiądziesz albo później :)
    • Gość: kaśka Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 10:52
      podobno samoloty stare i brzydkie...i bardzo niebezpieczne. Ja bym nie laciała
    • obciachowyturysta Re: onur air 10.07.09, 14:42
      Teraz mają dobre opinie.
      • Gość: edyta Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 19:01
        a coś więcej..proszę
        • obciachowyturysta Re: onur air 10.07.09, 19:25
          a co ci to da że dowiesz się jaką mają opinię? Zrezygnujesz ze wczasów?
          • Gość: edyta Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:07
            rozumie ze odpowiedz na to pytanie uzależnia twą...skoro to dla
            ciebie ważne jaki jest powód moich dopytywań i ewentualne skutki
            wynikające z odpowiedzi prosze bardzo- zależy mi na informacji
            poniważ się boję i ja i dzieci a ewentualne pozytywne odpowiedzi
            uspokoiły by mnie . negatywne zapewne nie. w każdym razie takim jak
            ty dziękuję i ponawiam prośbę o informacje na temat lini onur air
            Liczę ż esą tu jak kiedyś ludzi udzielający sobie informacji a nie
            tylko szydzący
            • Gość: głos_z_sali_obok Re: onur air IP: *.piekary.net 11.07.09, 10:26
              Z tego typu pytań można tylko i wyłącznie szydzić. Tak samo z ludzi którzy boją
              się wsiadać do jednego z najbezpieczniejszych i najnowocześniejszych samolotów
              na świecie, jakim jest Airbus 319/320/321.
            • obciachowyturysta Re: onur air 11.07.09, 16:11
              Skoro uważasz że moja odpowiedź to szydzenie to teraz trochę z ciebie poszydzę.
              Wystarczy użyć wyszukiwarki i mózgownicy.
              Po co się dopytujesz więcej skoro napisałem Ci że mają dobrą opinię a ty
              przecież oczekujesz tylko pozytywnych odpowiedzi?
              Proszę bardzo - skoro tak ciężko to znaleźć to masz:
              forum.gazeta.pl/forum/w,711,84066659,,Onur_Air.html?v=2
              • Gość: edyta Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:38
                o widzę ze udało mi sie Pana zirytować, ale zupełnie niepotrzebnie. Prosze nie
                zakładać ze potrzebuję wyłącznie pozytywnych odpowiedzi i nie obrażać choć to
                może ulży Panu. Po co tak reagować? jeśli uważa Pan ze pytanie tendencyjne to po
                co odpowiadać? Chyba że takie puste polemiki to forma spędzania czasu. Ja
                wchodze na forum by znajdową odpowiedzi na to co mnie nurtuje. miłego dnia
                • obciachowyturysta Re: onur air 13.07.09, 08:14
                  Gość portalu: edyta napisał(a):

> Prosze nie
                  > zakładać ze potrzebuję wyłącznie pozytywnych odpowiedzi

a kto napisał post wyżej? cytuję:
                  "zależy mi na informacji
                  poniważ się boję i ja i dzieci a ewentualne pozytywne odpowiedzi
                  uspokoiły by mnie . negatywne zapewne nie."

Sama dziewczyno się plątasz w tym co mówisz.
                  I nie podawaj się za inne nicki bo po pierwsze tylko ty piszesz "pan
                  pani" a po drugie odrazu widać że piszesz z tego samego IP.

> miłego dnia

I na wzajem.
              • Gość: obciachowisąwśród Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:41
                hej zwłaśzcza ze pani pisze ze szukała wcześniej...po co ten atak agresji? ależ
                ci ludzie w tym i ci obciachowi nerwowi
                • voyager747 Re: onur air 11.07.09, 22:07
                  Witaj,
                  lataliśmy do Turcji 17.06 i powrót był 24.06. W tamtą stronę A320 a powrót A321.
                  Wkleiłem zdjęcia A320 i A321 w środku, tam pod zdjęciem jest trochę informacji w
                  komentarzach:
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1875824,6,1,2,0.html
                  Jakby coś to pytaj śmiało.
                  Pozdrawiam
                • Gość: Szaranagajama Re: onur air IP: *.aster.pl 11.07.09, 22:13
                  pani edyto, wszyscy przewoźnicy dopuszczeni do ruchu lotniczego w Europie muszą
                  spełniać wymogi bezpieczeństwa, więc nie ma mowy o strachu, że coś nie jest tak.
                  wystarczy kontrola weryfikująca i w przypadku niedociągnięć linia nie ma prawa
                  poruszać się w tej strefie powietrznej.
                  z drugiej jednak strony, nikt nie zagwarantuje, że nawet najlepsze i największe
                  linie lotnicze będą w 100% bezwypadkowe (patrz Air France).
                  • Gość: lutrix Re: onur air IP: *.81.datacomsa.pl 12.07.09, 21:55
                    Onur air to dość dobre linie lotnicze, średnia wieku ich samolotów to 13,8 roku,
                    do warszawy lata poczciwy MD-80/90 (czyli to to media kochaja "Pasażerowie
                    przeżyli chwile grozy w tym samolocie ponieważ późno sie oderwał od pasa" , dla
                    tego typu samolotu to jest normalka i nie należy sie tego obawiać po prostu
                    potrzebuje większego rozbiegu i dobiegu ( był przypadek w poznaniu jak MD-ek AMC
                    Airlines zatrzymał sie na trawie ;) )

jednym słowem - NIE NALEŻY SIE BAĆ LOTU TĄ LINIA :) sam lece nią 23.07 z waw ;)

BTW. Nie rozumiem nagonki na airbusy dlatego ze sie psują.... Codziennie
                    kilkaset samolotów sie psuje każdej firmy czyli boeing airbus etc. i nikt o tym
                    nie mowi, rozbił sie airbus no to mamy codzienie info od tvn24 o awarii kazdego
                    samolotu po prosu śmiech na sali.

Przepraszam ze tak chaotycznie.
                    Jak by ktos miał pytania zapraszam na gg 8573164
                    • voyager747 Re: onur air 12.07.09, 23:31
                      Napisałem wyżej, że lecieliśmy z Warszawy do Antalya'i A320 a wracaliśmy A321.
                      17.06 i 24.06 loty.
                      • Gość: edyta Re: onur air IP: *.centertel.pl 13.07.09, 11:29
                        dzięki voyager . miło cie tu widzieć. Przykłąd osoby korzystającej z
                        forum w celu wymiany informacji. O to mi chodziło. O informacje
                        aktualne. Lecę za dwa dni i mam nadzieję ze wszystko będzie ok. Gdy
                        przełamę traumę samolotową skocze chętnie w miejcsa o których
                        piszesz na innych forach
                        • voyager747 Re: onur air 13.07.09, 19:30
                          Nie ma problemu, ja dawno nie pisałem. Ogólnie to zrobiłem sporo zdjęć w
                          samolocie, ale wyszły słabo :)
                • obciachowyturysta Re: onur air 13.07.09, 08:10
                  To niech się Pani zaloguje, bo odrazu widać że pisze jedna i ta sama
                  osoba.
            • Gość: Asia Re: onur air IP: *.robbo.pl 16.07.09, 07:37
              witam, wczoraj leciałam onur air i w zeszłym tyg. i jestem mile zaskoczona
              airbus 320-bardzo fajny, cichy, czysty, super obsługa:)lądowania bdb, prawie
              wcale nie było turbulencji; powiem tak bezpieczniej się czułam w tych tureckich
              liniach niż w air italy polska;)
    • Gość: anna Re: onur air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:22
      my lecielismy i wszystko bylo dobre
      • Gość: lutrix Re: onur air IP: *.81.datacomsa.pl 13.07.09, 19:17
        voyager ale ja pisałem o locie do bodrum tylko mi wcieło tą nazwe ;)
        • voyager747 Re: onur air 13.07.09, 19:28
          a... może i tak, oni mają sporo samolotów, ja sprawdzałem co ma być i miał być
          A320 i był :)
          Mogę tylko dodać, że puszka coli kosztuje 4 euro a kanapka 6 euro, to trochę
          sporo :)
          • Gość: lutrix Re: onur air IP: *.81.datacomsa.pl 13.07.09, 19:46
            ja i tak sobie dzien wczesniej sprawdze czym lece w hotelu :D
            • voyager747 Re: onur air 13.07.09, 20:05
              To ja miałem lepsze info, bo 10 dni wcześniej wiedziałem.
              • Gość: lutrix Re: onur air IP: *.81.datacomsa.pl 13.07.09, 20:17
                mnie tam wystarczy na 24h wczesniej zeby sobie zobaczyć jakie miejsce prosić
                przy odprawie
                • Gość: edyta Re: onur air IP: *.centertel.pl 14.07.09, 09:13
                  a jeśli to A 320 to które miejsca brać. Nie wiem czemu ale zawsze
                  wolałam z tyłu - to chyba wbrew logice?;)
                  • Gość: Anna Re: onur air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:32
                    O Matko a co za różnica, jak ma coś się stać to z przodu czy z tyłu i tak
                    wszystko jedno, nikt raczej nie przeżyje.
                    • voyager747 Re: onur air 14.07.09, 09:35
                      Nie ma znaczenia i tak przydzielają według swego pomysłu.
                      Onur ma tylko jedną A320, właśnie tę TC-OBD.
                    • Gość: edyta Re: onur air IP: *.centertel.pl 14.07.09, 10:35
                      oj nerwowi ludzie! a dlaczego sądzisz ze chodzi o przeżycie...może o
                      doznania:0 wrażenia...i komfort?? wyluzujcie. Strasznie sfrustrowani
                      ludzie na tym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka