Dodaj do ulubionych

Sposób na małże

IP: 81.21.200.* 27.01.10, 14:28
tylko gdzie kupić te żywe małże, może najpierw na to powinien być
przepis.
Obserwuj wątek
    • Gość: ini kamoze Re: Sposób na małże IP: 10.200.52.* 27.01.10, 14:42
      mnie przywozi świeże znajomy z firmy kurierskiej jak jest we francji
    • marekggg w belgii 27.01.10, 15:00
      w kazdym supermarkecie. najlepsze sa od wrzesnia do kwietnia,
      czasami maja. latem sa za male.
      no i najlepsze ze ani we francji, belgii czy holandii nie
      widzialem "specjalnych sztuccow".
      no i chili potrafi zabic caly smak...
      • Gość: K Re: w belgii IP: 78.197.0.* 06.07.14, 22:37
        sezon na malze jest od okolo czerwca do listopada potem jest okres ich rozmnazania sie i nie sa smaczne (z mleczem w srodku)
      • mary-sia19 Re: w belgii 05.08.14, 11:56
        Czy kuchnie swiata nie sprzedają raz w tygodniu czegoś tego typu?
    • Gość: french Sposób na małże IP: 109.243.87.* 27.01.10, 15:36
      Urodziłem się w Francji, mam dom w Bretanii tuż przy plaży. Objechałem już
      dawno calutkie wybrzeże od strony Atlantyku i powiem wam że nie widziałem
      czegoś takiego jak sztućce do małży. W każdej knajpie, nawet w takich które
      specjalizują się w moules frites dłubałem skorupką.
    • Gość: jeje Sposób na małże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 23:58
      Słuchajcie. Byłem wczoraj w restauracji Jeefs i wziąłem polecane przez panią mule (małże). Podobno świeżutkie z Holandii. Słuchajcie 4h po zjedzeniu nie wiedziałem czy przeżyje. Tak nawet nie chaftowałem po przepiciu. Myślałem, że żołądek wyżygam. A potem jeszcze z drugiej strony -sama woda. I tak 2h. Byłem blady jak ściana. Myślałem, że umrę dusząc się wymiocinami. Szkoda gadać. Nigdy więcej małży!!! Never ever!!!
    • notowalek Sposób na małże 22.04.14, 20:30
      Wyrzucanie nieotwartych małży jest kulinarnym mitem, przez których w samych tylko USA wyrzuca się rocznie ok. 370 ton dobrego jedzenia o wartości ok. 3 mln. dolarów: www.abc.net.au/science/articles/2008/10/29/2404364.htm
    • Gość: Krzysztof Szukam przepisu na sos! IP: *.icpnet.pl 05.02.15, 16:47
      Pewnego razu trafilem do restauracji serwującej mule nazwane "po Pekińsku" w czym fenomen podano je z ryżem i specyficznym, przepysznym aromatycznym ciemnym sosem - tu zapożyczę cytat "cena nie zwalała z nóg tak jak smak" Gdy udałem się do tej restauracji po pewnym czasie usłyszałem, że kucharz się zwolnił! Od tego czasu eksperymentuję i kombinuję ale nie potrafię zrobić takiego sosu!!!!!!!jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę lub pomysł, proszę o pomocną informację w powyższym temacie! Z góry dziękuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka