catija1 21.02.12, 08:49 To menu postne, a nie ostatkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
re12nia Re: Zjedz to w Ostatki 21.02.12, 12:43 Jedzenie polecane to bardziej pasuje na środę popielcową. Ale autor pewnie wie że to kryzys. Ja robię dzisiaj gyrosa na ciepło. Syte i bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Zjedz to w Ostatki IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.02.12, 13:13 a co to będzie po ostatkach, koniec świata że nie będę mógł zjeść tego co chce ? mam gdzieś konwenanse, biorę przykład z tych którzy próbują nam je narzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Kulinaria dla katolików IP: 213.216.95.* 21.02.12, 14:07 Szkoda,że Gazeta wpisuje się w ten niekończący się trend,że w tym kraju wszyscy są katolikami,że obchodzą takie czy inne święta ,narzucając tym co nie są katolikami swój styl życia czy nawet zwyczaje kulinarne.Mnie to drażni.Tyle mnie obchodzi popielec do żydowskie święto paschy czy ramadan. Odpowiedz Link Zgłoś
catija1 Re: Kulinaria dla katolików 22.02.12, 11:00 Nawet jesli nie wszyscy obywtele Izraela sa wyznawcami judaizmu nikogo nie oburza swietowania szabasu czy obchody innych swiat. W krajach arabskich celebrowanie swiat islamskich nikogo nie przyprawia o palipitacje serca - wlaczajac cudzoziemcow. W Indiach - kraju wielowyznaniowym - swieta religijne sa obecne w przestrzeni publicznej. Dlaczego w Polsce, gdzie znakomita wiekszosc obywateli wyznaje religie chrzescijanskie, publiczne nawiazanie do tradycji katolickich budzi dreszcze, wysypke, goraczke i spazmy? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Kulinaria dla katolików 22.02.12, 11:08 catija1 napisała: > Nawet jesli nie wszyscy obywtele Izraela sa wyznawcami judaizmu nikogo nie obur > za swietowania szabasu czy obchody innych swiat. W krajach arabskich celebrowan > ie swiat islamskich nikogo nie przyprawia o palipitacje serca - wlaczajac cudzo > ziemcow. W Indiach - kraju wielowyznaniowym - swieta religijne sa obecne w prze > strzeni publicznej. Dlaczego w Polsce, gdzie znakomita wiekszosc obywateli wyzn > aje religie chrzescijanskie, publiczne nawiazanie do tradycji katolickich budzi > dreszcze, wysypke, goraczke i spazmy? bo tak "mamy" fabrycznie zakodowane - nie jest to jedyna "cecha" naszej nacji - innymi są np. sejmikowanie, warcholstwo, pieniactwo,zawiść, plotkarstwo, nieróbstwo, zazdrość, "przeginanie pały". itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Zjedz to w Ostatki IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 21.02.12, 14:33 W Ostatki,po,w Wielkanoc,po,Boze N ,po wejdz na wage i zwaz sie przed i po i zobacz ile kg wiecej wazysz.Jedz wszystko kiedy na to czas,a nie z okazii ,kazdy tylko uczy ci i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Zjedz to w Ostatki 21.02.12, 14:36 to faktycznie "OSTATKI" bo ryży nas wszystkich wykończy - coraz więcej ludzi widzę grzebiących w śmietnikach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Zjedz to w Ostatki IP: *.multimo.pl 21.02.12, 15:13 ani w ostatki ani po ostatkach tego nie zjem. Przyczyna bardzo prozaiczna: nie stać mnie na takie menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zjedz to w Ostatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 17:26 Nie stać cię na śledzie ani naleśniki? Hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Zjedz to w Ostatki 21.02.12, 17:39 Gość portalu: as napisał(a): tylko kanalie śmieją się z cudzej biedy!!!!! > Nie stać cię na śledzie ani naleśniki? Hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś