Dodaj do ulubionych

Mięso z owocami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 11:33
Dopiero zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem więc potrzebuję jeszcze wielu rad. Mój mężczyzna stwierdził, że skoro już uczę się gotować to mogłabym nauczyć się robić mięsa z owocami bo on to strasznie lubi takie połączenie. Poszukuję więc wszelkich przeróżnych sposobów na urozmaicenie mięsnych potraw w owocowy sposób. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Re: Mięso z owocami IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 23:02
      Najprostszy przepis jaki znam, to kurczak z owocami.
      Kurczaka podsmaż na patelni, musi być doprawiony solą, pieprzem, lub tym co lubisz.
      Do tego pomarańcze świeże, ananas z puszki i cebula biała lub czerwona.
      Do podsmażonego mięsa dodaj owoce pokrojone w kostkę i cebulę w piórka, duś do miękkości, dopraw wedle uznania.
      Sos zrób z syropu z ananasów pozostałych z puszki i syropu pomarańczowego, może być Paola albo jakiś inny gęsty. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
      Podawaj na ciepło z zielona sałatą.

Smacznego.
      • tamaryszek44 Re: Mięso z owocami 24.02.13, 16:30
        Utarte jabłko dodawaj to podstawowych sosów, żurawinę, rodzynki cynamon. Kosztuj i sama komponuj. Owoce i miód, ocet balsamiczny to super dodatki do mięs.
      • miriam.7 Re: Mięso z owocami 26.02.13, 22:40
        musze poweidzieć, że przepis który podałaś bardzo mnie zaciekawił, a w szczególności sos do mięsa skomponowany ze składników o których nie pomyślalabym, że mogą stanowić dodatek do mięsa.
    • Gość: ja tez lubie Re: Mięso z owocami IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 26.02.13, 23:56
      Jablka obrane pokrojone na 4 bez gniazdek,lekko podsmazone na maselku,podlac ciut woda,posolic ,dodac 2 zabki startego czosnku,troche pieprzu,przykryc pokrywka i dusic kilka minut ,by odparowac wode.Podawac na goraco do mies,do krupniokow na goraco,do dan z drobiu .Lub na zimno do mies i zimnego pieczonego drobiu.Jablka to owoc na kazda kieszen,warto sprobowac.
      • marek_czarek Re: Mięso z owocami 27.02.13, 08:16
        Jabłka to może pasują do mięsa, ale całej reszty dodatków owocowych do mięsa nie znoszę. Wyjątkiem jest kurczak w miodzie z dodatkiem kiwi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka