sandrunia3000 Najprostsze spaghetti bolognese 16.10.10, 14:39 Właśnie robię to spaghetti.Łatwy przepis i już pachnie wyśmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 12:36 nie bzdurny, a bardzo szybki i prosty- jak nie ma czasu a trzeba cos ugotować to jest do tego idealny, w dodatku każdy sobie z nim poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.szczecin.mm.pl 04.07.11, 14:11 nie ma takiej potrawy jak spaghetti bolognese ... jest co najwyżej spaghetti a'la ragu ... nie lubię określenia "bolognese", bo we Włoszech nikt nie wie co to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Najprostsze spaghetti bolognese 06.07.11, 10:29 Gość portalu: ja napisał(a): > bo we Włoszech nikt nie wie co to jest... Akurat Włosi doskonale znają obydwa określenia. Tyle tylko że ragù alla bolognese nikt nie dodaje tu do spaghetti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 11:34 Wiem, że wątek stary, ale... Czy seler i marchewka to TAKIE drogie dodatki? I czy ty wiesz co to jest leczo...? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mon_ika_26 Re: Najprostsze spaghetti bolognese 18.10.11, 16:38 A to istotne jaką ma nazwę - ważne, że smakuje. każdy ma swój pomysł, każdy ma inny smak, jak dla mnie wszystko co jest z makaronem i sosem pomidorowym i mięsem mielonym to bolognese :) ja sos robię na bazie sosu z pomidorów - taki w kartonie czasem zagęszczam trochę koncentratem dodaje przypraw (sól, pieprz, prowansalskie zioła, bazylia) wyciskam do tego czosnek dodaje mięso, które wcześniej usmażyłam. I polecam makaron i pyszne :) bez względu jak się nazywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 12:15 Nie jest takie straszne, jak zdawało się na początku, troszkę niepewności podczas przyżądzania - jak wyjdzie i czy bedzie zjadliwe. Finalny produkt przerósł moje oczekiwania smakowe jak i wizualne. Polecam, wszystko się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 12:23 nadmieniam, że dodatkowo zapiekłem to jeszcze w naczyniu żaroodpowrnym z żółtym serem i plastrami cukini, wcześniej osuszonymi i podpieczonymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Najprostsze spaghetti bolognese IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 22:48 owszem, sloik mozna kupic ale drozej to wychodzi no i nie kazdemu musi smakowac akurat gotowy sos Odpowiedz Link Zgłoś