Gość: aneta IP: *.idea.pl 01.08.05, 18:33 przepis moze i dobry,ale mam zastrzezenia: ryz musi byc specjalny do sushi,i nie gotuje sie go na sypko,powinien byc ugotowany sos do ryzu a nie oddzielne skladniki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robmar Re: Ryż do sushi IP: *.chello.pl 13.08.05, 23:03 O rany - ryż do sushi na sypko?!!!!!! Przecież to będzie rozpacz zamiast susi. Ryż powinien być odpowiedni i gotuje się go odpowiednio, najlepiej w suihanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snovy he he IP: 217.68.125.* 28.11.05, 18:48 sos do ryzu !!!? i co jeszcze? moze posypka i smazrzona cebulka.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ryż do sushi IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 10:34 To może ktos poda ten właściwy przepis na ryż do sushi? Jeśli nie na sypko to jak? Jeśli z sosem - to z jakim? jeśli bez - to z czym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy0 Re: Ryż do sushi IP: 90.211.196.* 12.04.08, 11:19 witam.ryz musi byc jak najbardziej kleisty- na pewno dobry jest koreanski. Najprawdopodobniej zakupic go trzeba w ich sklepie.... Co do sosu tez najlepiej kupic gotowy- specjalny sos do sushi. Wiem, ze 1 ze skladnikow jest cytryna. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc3453534 Ryż do sushi IP: 80.48.207.* 24.06.08, 16:00 oczywiście do ryżu dodaje się ocet ryżowy z odrobiną cukru i soli - wystarczy tez sam ocet. Najlepszy będzie specjalny ryż do sushi, ale jest on o wiele droższy od normalnego, więc ja używam tego tańszego - robię sushi już od lat- czasem nawet kilka razy w tygodniu i ten tani się nadaje - właściwie jedyną różnice jaką zauważyłam w robieniu sushi (mam tu na myśli oczywiście robienie maki) była długość ziarenek ryżu. Ryz oczywiście nie może być sypki, bo algi nam się nigdy nie skleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenjiro Ryż do sushi IP: *.range86-166.btcentralplus.com 15.03.11, 23:24 wszystko o sushi kenjiro76.blogspot.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś