IP: *.autocom.pl 04.02.06, 08:06
coraz bardziej beznadziejne przepisy w wysokich obcasach.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Dół adlaczego tak uważasz? uzasadnij! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:55
      • Gość: leśny władek Re: adlaczego tak uważasz? uzasadnij! IP: *.zdnet.com.pl 04.02.06, 15:36
        ponieważ
      • Gość: kay Re: adlaczego tak uważasz? uzasadnij! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.08.06, 04:45
        To moze ja uzasadnie, dlaczego mnie osobiscie zenuje poziom tego artykulu. Mianowicie - "Ale daję się skusić w warzywniaku i kupuję kilka (po 8 zł sztuka)" - to mnie zniesmaczylo. Droga Autorko, wielu ludzi stac na kupowanie owocow po 8 zl za sztuke, i wielu na to nie stac. Ale niewielu upada tak nisko, zeby podkreslac publicznie, ze ohoho, na co to mnie nie stac. W lokalnym warzywniaku, bardzo drogim nota bene. Ale te inne, tansze, zapewne nie wchodza w gre - bo tansze.
        Reasumujac - zenada.
        Pozdrowienia dla Wandy - jakims cudem pojawiajacej sie blyskawicznie natychmiast po opublikowaniu nowego artykulu Drogiej Autorki. Wniosek pozostawiam czytajacym.

kay
    • Gość: Paravati Re: Mango IP: 212.95.225.* 05.02.06, 11:32
      ... poniewaz 'Gosc: eee' zjadlyby kawal miecha z kapusta )))

Pani Magdo - super jak zwykle! Pozdrawiam.
      • Gość: Wanda Re: Mango IP: *.77-201-80.adsl.skynet.be 05.02.06, 16:56
        Eee jest wyjatkowo zlosliwa /-y/.Jesli chodzi o mango, to niewiele osob potrafi
        cos z tego zrobic. Brawo dziewczynom /pp. Agnieszka i Magda /, za ich
        propozycje, za nowinki z roznych produktow zywnosciowych, zarowno tych malo
        znanych jak i tych powszecnie uzywanych. TAK TRZYMAC !
        Jak zwykle podam na nastepnej stronie swoje propozycje, tj.czyli moje ulubione
        mango w wersji deserowej. Niezle sa tez salatki w wersjii slonej.
        • Gość: Wanda Re: Mango IP: *.77-201-80.adsl.skynet.be 05.02.06, 17:26
          Moje przepisy.

Mus z mango.

3 dojrzale mango, 200 g serka homogenizowanego, 2-3 lyzki smietanki, 1-2 lyzki
          cukru-pudru, 50 g posiekanych orzeszkow pistacjowych, sok z 1/2 cytryny.

Mango pokroic w kostke / pare lyzek odlozyc /, reszte zmiksowac z serem,
          cukrem, sokiem i smietanka. Wyporcjowac do pucharkow, nalozyc kostki mango,
          oziebic w lodowce. Podawac posypane pistacjami.

Salatka z mango i pomarancz.

2 dojrzale mango i 2 pomarancze pokrojone na kawalki, cukier ew. pare lyzek
          syropu lub likieru pomaranczowego, ciut cynamonu.
          Wszystko wymieszac, oziebic w lodowce. Podawac z lodami np. waniliowymi,
          czekoladowymi i in. Przybrac listkami miety.

Tarta z mango.

gotowe kruche ciasto, 5 mango, 2 jajka, 4 lyzki smietanki lub jogurtu, 2 op.
          cukru waniliowego.
          Kruche ciasto podpiec w piekarniku w temp. 190°C ok. 20 min. Ulozyc na nim
          mango pokrojone w plastry. Jajka rozbic z cukrem i smietanka, wylac na ciasto.
          Piec w temp. 190°C ok. 30 min.

Sernik z mango.

Gotowe kruche ciasto, 400 g zmielonego sera, 3 jajka, 4 mango, 80 g cukru-
          pudru, 2 lyzki alkoholu, np. kirszu, likieru i in.

Ciasto podpiec j/w. 3 mango pokoic w kostke, zmiksowac. Ostatnie pokroic w
          plastry. W misce ubic jajka z cukrem, dodac ser, zmiksowane mango, alkohol.
          Wszystko wymieszac. Mase wylozyc na podpieczone ciasto i piec w temp.190°C ok.
          35 min. Ostudzic, oblozyc ciasto plastrami mango. Mozna na koniec polac letnia
          galaretka, np. pomaranczowa.

Dwie salatki w wersjii slonej.

I 3 mango, 2 avocado, liscie salaty, 2 banany, 100 g posiekanych orzechow,
          sos winegret + ciut kurkumy.

II 12 duzych rozowych krewetek, 2 mango, 130g ugotowanego groszku ew. fasolki
          szparagowej, 50 g posiekanych orzeszkow, 1 czerwona cebula, sos winegret.
        • Gość: kay Re: Mango IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.08.06, 04:47
          Sa jakies granice zalosnego, permanentnego lizusostwa, droga Wando.
          Przekroczylas je bardzo dawno temu.
          Albo, jesli wezmie sie pod uwage fakt, ze Twoje komentarze pojawiaja sie bezzwlocznie po ukazaniu sie nowego artykulu Drogiej Autorki....Nie, wniosek jednak zostawie czytajacym ;->
          • Gość: Rawenka Re: Mango IP: 193.120.116.* 11.05.08, 19:21
            Mango za 8 PLN drogie? Hm, do kanonu światowej kuchni nalezy tez kawior, homar, przyprawy takie jak prawdziwa laska wanilii, malutkie kotleciki z polędwiczki wołowej w winie ( dobrym winie, drozszym niz 8 PLN) rozumiem ze takie rzeczy nie powinny sie pojawiac w Wysokich obcasach, czasopismie ktore tez najtansze nie jest? To ja podziekuje, kuchnia pod haslem "wszystko mozna zrobic z parowek i pieczarek" juz byla. Przeczytanie przepisu nie znaczy ze automatycznie lecimy do warzywniaka po te nieszczesne mango za 8 PLN. Uwielbiam przepisy Kreglickiej, czyta się niemal tak smacznie jak je przygotowane wg nich smakołyki i sporo sie mozna dowiedziec. Dziekuje Pani Agnieszko :) A siedzenie na internecie i wsadzanie szpilek komu popadnie jest tanie? ;)
    • Gość: agnab Re: Mango IP: 83.147.130.* 23.06.06, 20:46
      pycha... poproszę jeszcze przepisy na różne sałatki z mango.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka