Gość: załamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:55 Boże!!! Jak można nawet myśleć o zrobieniu czegoś takiego??!! BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE PAnna Cotta z truskawkami... litości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katja Re: Panna cotta z truskawkami IP: *.chello.pl 09.06.06, 15:41 cudo!!!!!!każda panna cotta to rewelacja...robiłam już parokrotnie....goście zachwyceni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Panna cotta z truskawkami IP: *.toya.net.pl 10.06.06, 21:39 Bardzo smaczne. Warto wypróbować ten przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
sottise Re: Panna cotta z truskawkami 26.06.06, 10:59 a od kiedy żelatyna jest składnikiem wegetariańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Panna cotta z truskawkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:52 W tym przepisie nie jest napisane ile tego wychodzi... Zrobiłam to 5 min. temu i wyszło mi 5 filiżanek do kawy :/ myślałam, że trochę więcej tego wyjdzie i muszę robić drugi raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JU Re: Panna cotta z truskawkami IP: *.sycomp.pl 13.06.07, 13:25 a ty załamana to z czym robisz?bo z tego co wiem to panna cotta z truskawkami jest bardzo popularna wiec nie wiem czemu sie tak dziwisz.ja jadłam panna cotte z musem truskawkowym i była wyśmienita.z resztą na Wikipedii nie podają z jakimi owocami powinno sie podawać ten deser.masz tu na dowód"Panna cotta (wł. gotowana śmietanka), rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch (wymienia się regiony Emilia-Romania, Piemont lub Toskania). Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami (wanilia, mus owocowy, skórka cytrusowa), a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu, otrzymaną w ten sposób babeczkę, wykłada się do góry dnem i przybiera, najczęściej owocami oraz sosem owocowym."Jak dla mnie truskawki pasują jak ulał.pycha Odpowiedz Link Zgłoś