Dodaj do ulubionych

rozgoryczenie

IP: *.ifa.uni.wroc.pl 24.02.03, 17:31
czemu tak malo ludzi bylo na konferencji z uchodzcami z Czeczenii? i na
manifestacji? naprawde tak Was nic nie obchodzi? przeciez ludzie tam umieraja
w strasznych meczarniach a wyjscie na ulice i zaprotestowanie przeciw temu to
nie jest jakis wielki wysilek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Contra Ciagle w szoku IP: 144.249.86.* 24.02.03, 18:22
      po francuskiej naganie.Co sie beda wychylac jak ich idol je...
    • wielki_czarownik Dlatego, że 24.02.03, 23:43
      Dla większości z nas Czeczenia, to zbuntowana rosyjska republika, która po
      pierwszej wojnie Czeczeńskiej narobiła bigosu w sąsiednich republikach. Ponadto
      wśród Czeczeńców jest wielu terrorystów i niebezpiecznych islamskich fanatyków.
      A ich popierać na pewno nie będziemy. Po kolejne my mamy własne problemy i nie
      mamy czasu zajmować się Czeczenią. Czy Czeczenia się kiedykolwiek o nas
      troszczyła?
      • Gość: jaś Re: Dlatego, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.03, 00:07
        To, co wielki_czarownik napisał to nawet nie jest śmieszne.
        Coś ci się pomieszało w główce chłopczyku!
      • Gość: miregal Re: Dlatego, że IP: *.ifa.uni.wroc.pl 25.02.03, 08:31
        wielki_czarownik napisał:

> Dla większości z nas Czeczenia, to zbuntowana rosyjska republika, która po
        > pierwszej wojnie Czeczeńskiej narobiła bigosu w sąsiednich republikach.
        Ponadto
        >
        > wśród Czeczeńców jest wielu terrorystów i niebezpiecznych islamskich
        fanatyków.

tak sie sklada ze swiat islamski uznaje Czeczencow za malo radykalnych, zlych
        muzulmanow - np. nigdy w pelni nie wprowadzili prawa szariatu. ale bredz sobie
        dalej. w tym czasie pewnie w Czeczenii odbywa sie kolejna pacyfikacja i cala
        wioska jest wymordowywana przez oddzial zlozony z rosyjskich kryminalistow.

ale jestescie beznadziejni.

jak macie w dupie torturowancyh ludzi to powiedzcie to otwarcie, a nie
        zaslanaiajcie sie takimi zalosnymi argumentami.
        >
        > A ich popierać na pewno nie będziemy. Po kolejne my mamy własne problemy i
        nie
        > mamy czasu zajmować się Czeczenią. Czy Czeczenia się kiedykolwiek o nas
        > troszczyła?
        • wielki_czarownik Re: Dlatego, że 25.02.03, 22:14
          Więc odpowiadam wprost: MAM ICH GŁĘBOKO W D***!! Szczególnie po tym, co zrobili
          w moskiewskim teatrze na Dubrowce. Za ich atak na jedno z przygranicznych
          rosyjskich miast (nie pomnę nazwy). Za zamachy bombowe w Groznym. Po pierwszej
          wojnie czeczeńskiej rozpętali piekło w Inguszeti i Dagestanie. Dla mnie to jest
          zgraja niebezpiecznych terrorystów. Jeżeli ten 2 milionowy naród jest tak
          głupi, że wypowiada wojnę Rosji, to trudno mi się za nich martwić. Rosjanie
          mają więcej żołnierzy, niż jest na świecie wszystkich Czeczeńców. Oni musieli
          sobie zdawać sprawę, że przegrają. A poza tym po co mi wolna Czeczenia? Czy
          powinniśmy sobie psuć stosunki z Rosją (i tracić miliardy wskutek osłabienia
          handlu zagranicznego) tylko po by powstała wolna Czeczenia?
          • Gość: miregal brawo, medrcze! n/t IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 22:29
    • k_a_j_o Re: rozgoryczenie 24.02.03, 23:51
      Gość portalu: miregal napisał(a):

> czemu tak malo ludzi bylo na konferencji z uchodzcami z Czeczenii? i na
      > manifestacji? naprawde tak Was nic nie obchodzi? przeciez ludzie tam umieraja
      > w strasznych meczarniach a wyjscie na ulice i zaprotestowanie przeciw temu to
      > nie jest jakis wielki wysilek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

może pozwolisz ludziom samym decydować przeciw czemu protestować, ... i czy
      wogóle protestować. kiedyś kazali ludziom chodzić w pochodach (na urodziny
      Mastata :)
      • Gość: miregal Re: rozgoryczenie IP: *.ifa.uni.wroc.pl 25.02.03, 08:28
        k_a_j_o napisał:

> Gość portalu: miregal napisał(a):
        >
        > > czemu tak malo ludzi bylo na konferencji z uchodzcami z Czeczenii? i na
        > > manifestacji? naprawde tak Was nic nie obchodzi? przeciez ludzie tam umier
        > aja
        > > w strasznych meczarniach a wyjscie na ulice i zaprotestowanie przeciw temu
        > to
        > > nie jest jakis wielki wysilek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        > może pozwolisz ludziom samym decydować przeciw czemu protestować, ... i czy
        > wogóle protestować. kiedyś kazali ludziom chodzić w pochodach (na urodziny
        > Mastata :)

no wiec to bylo wlasnie pytanie do ludzi takich jak Ty - poslugujacych sie
        metna retoryka i majacy caly swiat oprocz samych siebie w dupie. baw sie dobrze.
        • Gość: Gustlik Miregalu - przeczytaj to uważnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.03, 23:44
          To ty posługujesz się mętną retoryką. Masz pretensje do ludzi, którzy nie chcą
          tańczyć tak jak ty im grasz. Ludzi nie obchodzi Czeczenia, Mamy kupę własnych
          problemów i brakuje nam czasu na beznadziejne manifestacje w obronie jakiejś
          tam Czeczeni. Chcesz to sobie dzień w dzień pikietuj na środku rynku. Chcesz to
          pojedź do Czeczeni i wspomagaj tamtejszych terrorystów. Ale daj spokój zwykłym
          ludziom, którzy nie mają czasu na głupoty. Ludzie pracy nie mają, bandytyzm się
          szerzy, etc, a ty każesz im martwić się o Czeczenię. Z agresywnego tonu twoich
          wypowiedzi jasno wynika, że to ty masz wszystkich głęboko gdzieś. Bezpardonowo
          i wulgarnie atakujesz każdego, kto ma inne zdanie, każdego kto nie chce z tobą
          protestować, albo każdego kto uważa Czeczeńców za terrorystów. Nie
          przedstawiasz żadnych argumentów, a jedynie stosujesz wulgaryzmy - "dupa" i
          obrażasz innych forumowiczów - "jesteście beznadziejni", "macie wszystko w
          dupie" etc. Nie dziw się więc, że nikt cię na tym forum nie wspiera. Aby kogoś
          przekonać do swych racji nie wystarczy chamstwo i wulgarność. Tu potrzeba
          kultury i merytorycznych argumentów.
          • Gość: Toto Gustlik-nic dodac ani nic ujac. IP: *.proxy.aol.com 25.02.03, 23:49
          • Gość: miregal Re: Miregalu - przeczytaj to uważnie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 18:30
            ok - jestem choleryczna i uzywam wulgarnych slow. za to widze troche wiecej niz
            siebie sama i nie udaje, ze w Czeczenii nie odbywa sie rzez.

chyba jednak wole byc radykalna i szczera niz w ladnych slowach wyjasniac
            dlaczego nic, ale to nic poza dorobieniem sie i ogolnym zrobieniem sobie dobrze
            mnie nie interesuje.

mnie tez wasz marazm i egoizm autentycznie boli
            • Gość: Gustlik Re: Miregalu - przeczytaj to uważnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 18:56
              Ja też nie udaję, że w Czeczeni nie ma rzezi. Ale oni sami na to zapracowali.
              Widzisz tylko jedną stronę medalu. A popatrz na to ze strony Rosjan. Ktoś
              usiłuje rozbić ich państwo. Zabija żołnierzy broniących tego kraju. Zwykłych
              poborowych, którzy wcale tam nie chcą jechać. Oni muszą być równie brutalni co
              Czeczeni, bo inaczej zginą. Widziałaś to nagranie na którym Czeczeńcy mordują
              wziętego do niewoli rosyjskiego żołnierza? I dziwisz się, że druga strona jest
              równie brutalna? Czeczeni napadają na miasta, teatry, szpitale. W Czeczeni nie
              ma już cywili. Tam niemal wszyscy mają broń. Zamachów samobójczych dokonują
              nawet dzieci (15 lat)!! Oni muszą zrozumieć, że przegrali i że nie będą mieli
              własnego państwa!! NIGDY!! Nikomu nie zależy na powstaniu kolejnego islamskiego
              kraju! Dla Czeczenów istnieje jedno wyjście - poddać się. Inaczej zginą wszyscy.
              A co do mojego egoizmu to racja. Żaden Czeczen nie zda za mnie egzaminów, nie
              zarobi pieniędzy etc. Każdy musi się martwić o siebie, a nie porywać z motyką
              na słońce. Sprawa Czeczeni jest przegrana. Zrozum to. Nikomu nie zależy na
              bandzie terrorystów w jaką zamienił się ten naród.
              • Gość: miregal Re: Miregalu - przeczytaj to uważnie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 19:42
                Gość portalu: Gustlik napisał(a):

> Ja też nie udaję, że w Czeczeni nie ma rzezi. Ale oni sami na to zapracowali.
                > Widzisz tylko jedną stronę medalu. A popatrz na to ze strony Rosjan. Ktoś
                > usiłuje rozbić ich państwo. Zabija żołnierzy broniących tego kraju. Zwykłych
                > poborowych, którzy wcale tam nie chcą jechać.

Poborowym mi zal. Wladz panstwa - sorry - nie. Popieram protesty matek
                poborowych, NIE JESTEM ANTYROSYJSKA, JESTEM ANTYWOJENNA!

Oni muszą być równie brutalni co
                > Czeczeni, bo inaczej zginą. Widziałaś to nagranie na którym Czeczeńcy mordują
                > wziętego do niewoli rosyjskiego żołnierza? I dziwisz się, że druga strona
                jest
                > równie brutalna? Czeczeni napadają na miasta, teatry, szpitale.

Kto zaczal eksterminacje ludnosci cywilnej - Czeczeni czy Rosjanie? Po czyjej
                stronie jest wiecej cywilnych ofiar?

W Czeczeni nie
                > ma już cywili. Tam niemal wszyscy mają broń. Zamachów samobójczych dokonują
                > nawet dzieci (15 lat)!!

Skad Ty bierzesz takie informacje? A co powiesz o uchodzcach ktorych sila
                zawrocono z Inguszetii na tereny objete wojna????? to tez takie w
                porzadku?????? o wyrzynaniu w pien calych wiosek - dzieci, kobiety, mezczyzni,
                nastolatki, staruszkowie, kalecy - jak leci?

Oni muszą zrozumieć, że przegrali i że nie będą mieli
                > własnego państwa!! NIGDY!! Nikomu nie zależy na powstaniu kolejnego
                islamskiego
                >
                > kraju! Dla Czeczenów istnieje jedno wyjście - poddać się. Inaczej zginą
                wszyscy
                > .

uwazasz ze to ok zeby placili taka cene za chec niepodleglosci? nasz kraj tez
                podejmowal powstania o niepodleglosc, krwawo tlumione i karane przez Rosjan
                m.in. TO TE BYLO OK?

> A co do mojego egoizmu to racja. Żaden Czeczen nie zda za mnie egzaminów, nie
                > zarobi pieniędzy etc. Każdy musi się martwić o siebie, a nie porywać z motyką
                > na słońce. Sprawa Czeczeni jest przegrana. Zrozum to. Nikomu nie zależy na
                > bandzie terrorystów w jaką zamienił się ten naród.

O, i taka odpowiedz jest kwintesencja waszego podejscia - to wszystko
                terrorysci (choc to nieprawda), a tak naprawde to chodzi o to, ze co mnie oni
                obchodza? I TRZEBA TAK BYLO OD POCZATKU. Nie zgrywajcie sie na altruistow,
                blagam!
    • Gość: miregal aha chyba wiem do jakiej kategorii ludzi nalezycie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 19:45
      studenci zaoczni lub wieczorowi, prawo, ekonomia, politologia lub inny intratny
      kierunek, dziewczeta buty na obcasie, dlugie wlosy, panowie marynarki, krotkie
      wlosy, czlowieka z dredami mijacie z niesmakiem i nie podpiszecie na rynku
      petycji np. przeciw ukamieniowaniu niezameznej matki - Nigeryjki, bo wam
      jeszcze zli Murzyni wtargna do domu :>

no to czesc
      • wielki_czarownik Re: aha chyba wiem do jakiej kategorii ludzi nale 26.02.03, 19:58
        Student dzienny administracji. Realista. Działa tylko tam, gdzie ma to sens i
        szanse powodzenia.
        • wielki_czarownik i jeszcze jedno 26.02.03, 20:00
          Krótkie włosy, garnitur/marynarka/elegancka koszula. Przeciwnik anarchistów,
          punków i innej tego typu hołoty. Dredy napawają mnie eufemistycznie mówiąc
          niesmakiem.
          • Gość: Tirsa Re: i jeszcze jedno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.03, 21:18
            Twój brak tolerancji też napawa, eufemistycznie mówiąc, niesmakiem...
          • Gość: miregal no tak wlasnie myslalam IP: *.ifa.uni.wroc.pl 27.02.03, 09:57
            kto inny zamiast napisac szczerze: "jestem egoista i mam mordowanych ludzi
            gdzies" wymyslalby tak karkolomne argumenty jak "wszyscy Czeczenii to
            terrorysci" (a dzieci wygnane z obozow w Inguszetii juz szczegolnie)

mam nadzieje ze naukowcy odkryja jakis hormon czy gen tolerancji i zaczna to
            jakos wszczepiac kazdemu po urodzeniu lub rozpylac w powietrzu czy co...

> Krótkie włosy, garnitur/marynarka/elegancka koszula. Przeciwnik anarchistów,
            > punków i innej tego typu hołoty. Dredy napawają mnie eufemistycznie mówiąc
            > niesmakiem.
            • Gość: Contra Pieknie miregal ,pieknie IP: 144.249.86.* 27.02.03, 18:37
              Kazdemu wszczepic cos aby wszyscy mysleli tak jak ty i tobie podobni.To juz
              bylo przerabiane (Kambodza,Soviet Union,Chiny i pare innych miejsc).Tacy juz
              jestescie slusznie oburzeni,kto nie mysli jak wy ,tym gorzej dla niego.Zalosne.
            • wielki_czarownik Ty i tolerancja? 27.02.03, 18:46
              A czy Ty tolerujesz ludzi o innych poglądach i wyznających inne wartości niż
              Ty? Każdy kto ma inne zdanie jest zły, głupi itd. Przede wszytkim sama stań się
              tolerancyjna, nie zmuszaj ludzi do wyznawania twojego światopoglądu, a dopiero
              wtedy zabieraj głos!
              • Gość: miregal jestem nietolerancyjna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 21:31
                jak ktos mowi ze ludobojstwo jest ok to go nie toleruje

jak ktos mowi ze Holocaust byl ok to tez go nie toleruje

i mowie im w twarz ze sa zalosnymi idiotami. nie mam za grosz szacunku dla ich
                pogladow. tak, w takich przypadkach jestem nietolerancyjna. i chcialabym
                kazdemu zaszczepic niechec do zabijania i przesladowania ludzi. pomarzyc nie
                wolno?

• Gość: miregal a swoja droga nie zdziwilo Cie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 21:32
                ze rozne Twoje dane / cechy charakterystyczne oprocz studiowania w trybie
                dziennym odgadlam bez pudla?
                • wielki_czarownik Nie zdziwiło 27.02.03, 22:00
                  W żadnym wypadku. Ludzie o moich poglądach najchętniej właśnie tak się
                  ubierają, studiują takie kierunki itp. To nie jest zbyt trudne do odgadnięcia.
                  Ale skoro sama przyznajesz się do nietolerancji, to jak możesz wymagać jej od
                  innych. Ty nie lubisz ludzi mojego pokroju, a ja nie lubię twojego. Ty nie
                  tolerujesz zwolenników wojny, militarystów i egoistów a ja nie znoszę
                  anarchistów, antyglobalistów i nawiedzonych obrońców praw człowieka. Ja od
                  Ciebie tolerancji nie wymagam, bo nie mam takiego prawa - sam jestem
                  nietolerancyjny. Ty też powinnaś zastosować taką regułę.
                  • Gość: miregal a ja nie o tolerancji zaczelam IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:09
                    tylko ze Ty i tacy jak Ty wszystko oprocz wlasnego interesu i pieniedzy gleboko
                    gdzies macie. tak sobie mysle, ze jak w wieku 20 paru lat tacy jestescie, to
                    jacy kurcze bedziecie w wieku lat 50? brrr...
                    • wielki_czarownik Re: a ja nie o tolerancji zaczelam 27.02.03, 22:16
                      A co Ty zrobiłaś dla tej Twojej kochanej Czeczenii? Myślisz, że ktoś Ciebie
                      słucha? Opiniami takich bojowników o wolność jak Ty nikt się nie przejmuje. Ja
                      troszczę się o siebie. Chcę zrobić karierę i jak będę miał 50 lat, to być może
                      moje zdanie będzie się liczyć. Ale ja mówię wprost. Nie mam zamiaru zmieniać
                      tego świata. Chcę mieć duży dom, auto i żyć w luksusie. Jestem egoistą,
                      egocentrykiem i hedonistą. Nie porywam się jak Ty z motyką na słońce, bo wolę
                      tą energię spożytkować w lepszy sposób. A tak dla zaspokojenia mojej ciekawości
                      czy chodzisz w glanach, masz dredy i na plecaku i rękawie kurtki naszywki "no
                      war" lub coś w tym stylu?
                      • Gość: miregal Re: a ja nie o tolerancji zaczelam IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:22

> A co Ty zrobiłaś dla tej Twojej kochanej Czeczenii?

niewiele. rozklejanie plakatow po miescie, roznoszenie zaproszen na
                        konferencje, wspoludzial w organizowaniu konferencji, zbieranie podpisow pod
                        petycjami. klocenie sie z burakami na forum.

Myślisz, że ktoś Ciebie
                        > słucha?

jakies 5% tych, do ktorych mowie.

Opiniami takich bojowników o wolność jak Ty nikt się nie przejmuje.

wciaz sie ludze ze lamanie praw czlowieka kogos porusza.

Ja
                        > troszczę się o siebie. Chcę zrobić karierę i jak będę miał 50 lat, to być
                        może
                        > moje zdanie będzie się liczyć.

no niestety, zdanie takich jak ty... przygnebiajace.

Ale ja mówię wprost. Nie mam zamiaru zmieniać
                        > tego świata. Chcę mieć duży dom, auto i żyć w luksusie. Jestem egoistą,
                        > egocentrykiem i hedonistą.

i wiesz co? szacunek, serio, ze sie tak otwarcie przyznajesz. to jest ok - a
                        argumenty typu "Czeczeni to terorysci" mnie dobijaja.

Nie porywam się jak Ty z motyką na słońce, bo wolę
                        > tą energię spożytkować w lepszy sposób.

to jest DLA CIEBIE lepszy sposob

A tak dla zaspokojenia mojej ciekawości
                        >
                        > czy chodzisz w glanach, masz dredy i na plecaku i rękawie kurtki naszywki "no
                        > war" lub coś w tym stylu?

w glanach tylko zima bo zimno, poza tym w tenisowkach. dradow nie mam, zwykle
                        wlosy do ramion, naszywek tez nie - jakies szmaty luzne i monochromatyczne.

papapa

jak bedziesz lal zone albo mobbingowal pracownikow to nie gniewaj sie ale tacy
                        jak ja beda ich bronic

pozdro
                        • wielki_czarownik O żonie i pracownikach 27.02.03, 22:26
                          Żony lać nie będę, bo brzydzę się przemocą (mimo, iż jestem militarystą).
                          Mobbingował pracowników też nie, bo tak robią tylko słabi, zakompleksieni
                          palanci (palantowie?). A ja też nie zawsze ubieram marynarkę. Czasami noszę
                          bluzę lub flanelową koszulę.
                          • Gość: miregal Re: O żonie i pracownikach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:27

> Żony lać nie będę, bo brzydzę się przemocą (mimo, iż jestem militarystą).
                            > Mobbingował pracowników też nie, bo tak robią tylko słabi, zakompleksieni
                            > palanci (palantowie?). A ja też nie zawsze ubieram marynarkę. Czasami noszę
                            > bluzę lub flanelową koszulę.

no i bardzo ladnie
                  • Gość: miregal ps IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:15
                    byc moze historia osadzi ze pacyfisci, antyfaszysci itp nie mieli racje. teraz
                    tego nie wiem. ale ja chce (i dzialam tak, aby to mialo szanse sie spelnic)
                    zeby wszyscy ludzie mogli sie cieszyc pokojem, bezpieczenstwem. mysle o nich i
                    zastanawiam sie nad nimi, wspolczuje im. i mimo wszystkiego co tacy jak Ty mi
                    napisza, bede sie zawsze czula szlachetniejsza od ludzi, dla ktorych jedyna
                    wartoscia godna obrony jest ICH majatek, ICH swieta racja, ICH swiety spokoj.
                    • wielki_czarownik Re: ps 27.02.03, 22:17
                      Moja racja się nie liczy, ale co do majątku i spokoju to masz absolutną rację!
                      • wielki_czarownik i jeszcze jedno 27.02.03, 22:20
                        W 1939 pacyfiści pokroju Chamberleina pokazali do czego prowadzi ich polityka.
                        50000000 zabitych. Gdyby zaś zaatakować Niemców prewencyjnie tak jak chciał
                        tego marszałek Piłsudski można by uratować 49500000 ludzi. Ale pacyfiści zawsze
                        wiedzą lepiej.
                        • Gość: miregal w kolko macie ten jeden, jedyny argument IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:24
                          a my sypiemy nimi jak z rekawa: Kurdowie, Jugoslawia, Rwanda, Afganistan,
                          Wietnam...
                          • wielki_czarownik O argumentach 27.02.03, 22:27
                            A kto zrobił porządek w byłej Jugosławii i powstrzymał ludobójstwo? NATO!!
                            Militarny pakt i kilkudziesięciotonowe czołgi! Pacyfistyczne wiece nic nie dały.
                            • Gość: miregal Re: O argumentach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:29
                              to co z tym ludobojstwem, obchodzi Cie czy nie?

konsekwencja, panowie militarysci, konsekwencja wam szwakuje...

ale pozdrawiam bo dawno sie tak nie klocilam inteligentnie i konkretnie ;)

> A kto zrobił porządek w byłej Jugosławii i powstrzymał ludobójstwo? NATO!!
                              > Militarny pakt i kilkudziesięciotonowe czołgi! Pacyfistyczne wiece nic nie
                              dały
                              > .
                              • wielki_czarownik Nie obchodzi 27.02.03, 22:30
                                Tylko podaję przykład. Mi też się miło kłóci. Możesz się zawsze kłócić ze mną
                                mailowo.
                            • Gość: ja Re: O argumentach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.03, 23:03

> A kto zrobił porządek w byłej Jugosławii i powstrzymał ludobójstwo? NATO!!
                              > Militarny pakt i kilkudziesięciotonowe czołgi! Pacyfistyczne wiece nic nie
                              dały.

poczytaj
                              www.milosierny-aniol.most.org.pl/rozne/syreny.htm
                              • wielki_czarownik Re: O argumentach 27.02.03, 23:10
                                Dyskusja nie dotyczyła tego, czy było tam ludobójstwo, czy nie, ale kto tam
                                zrobił porządek. I prawda jest taka, że uspokoiło się w rejonie dopiero po
                                interwencji NATO. A czy była ona słuszna, czy nie to jest zupełnie inny temat
                                do dyskusji.
                      • Gość: miregal Re: ps IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 22:25

> Moja racja się nie liczy, ale co do majątku i spokoju to masz absolutną rację!

ja tez nie chce zyc pod mostem wsrod bomb spadajacych mi na glowe,
                        po prostu zalezy mi na tym zeby pokojem i bezpieczenstwem materialnym cieszyli
                        sie wszyscy, a nie tylko ja. mam szersze horyzonty niz Ty, i tyle.
                        • wielki_czarownik O moście 27.02.03, 22:29
                          Jak bomby będą miały spadać mi na głowę to na pewno się będę bronił. Ale jak
                          bomby spadają na Wietnam/Czeczenię/Irak to naprawdę mi to zwisa.
                          • Gość: miregal Re: O moście IP: *.ifa.uni.wroc.pl 28.02.03, 09:30

> Jak bomby będą miały spadać mi na głowę to na pewno się będę bronił. Ale jak
                            > bomby spadają na Wietnam/Czeczenię/Irak to naprawdę mi to zwisa.

no a mi nie i sie chyba nie dogadamy, bo ja bede mowila swoje i nie dam sie
                            przekonac i Ty tak samo. to spadam na moje ulubione forum, papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka