Dodaj do ulubionych

Kolonoskopia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 08:43
Witam.
Bardzo pilnie potrzebuje namiary na przychodnie, szpital, badz prywatny gabinet we Wroclawiu badz okolicach, gdzie wykonuje sie badania kolonoskopii.
Bardzo zalezy mi na tym, byscie opierali sie na wlasnych badz sprawdzonych opiniach. Chodzi o moja mame, wiec zalezy mi na tym, by to byl profesjonalny przebieg badania.

Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 12:27
      Euromedicare na Pilczyckiej
    • Gość: antek Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:18
      Plusem EuroMediCare jest podawanie środka znieczulającego, który wyłącza
      całkowicie pacjenta podczas badania, nie ma więc żadnego bólu i innego
      dyskomfortu. Nie wszędzie tak jest. Natomiast ważne jest też (jeśli nie przede
      wszystkim), kto robi badanie, chodzi o fachowość lekarza. I tu mam pewne
      wątpliwości co do EuroMediCare. Na pewno lepsi fachowcy są na Poniatowskiego,
      ale tam podobno badanie jest bez znieczulenia.
      • Gość: ijpj Re: Kolonoskopia IP: *.171.196.194.crowley.pl 19.09.07, 13:32
        Chyba jednak ci z Pilczyckiej. Z tego co wiem, ta ekipa endoskopią zajmuje się
        od kilkunastu lat i ma chyba wszelkie możliwe certyfikaty. Zresztą na stronie
        towarzystwa chirurgów jest info, że euromedicare może szkolić w endoskopii. Ale
        i tak najważniejsze jest znieczulenie, bo bez tego kolonoskopia to meczarnia (
        co o tym wiem:-/)
        • Gość: lukrecja Re: Kolonoskopia IP: *.uwoj.wroc.pl 21.09.07, 12:39
          Owszem. Euromedicare przeprowadzają b.dobrze Kolonoskopie. Tyle że, badanie z
          refundacji NFZ będzie najwcześniej w grudniu. Prywatnie może już w październku.
          Koszt: 550zł :/ Ale oni stosują znieczulenie. Tylko taka forma badania mnie
          interesuje.
          Czy może ktoś zna inne miejsce gdzie stosują znieczulenie, gdzie badania jest
          refundowane przez NFZ?
          • ksab102 Re: Kolonoskopia 21.09.07, 23:02
            W zeszłym roku mój chłopak miał robioną kolonoskopię w prywatnej klinice
            "Ośrodek chirurgii małoinwazyjnej i endoskopowej" przy ul. Rajskiej 73 we
            Wrocławiu, tel 071 3495868, -69.
            Skierowanie dostał od chirurga z Dolmedu, nie czekał w kolejce, oczywiście ze
            znieczuleniem. Świetna klinika, profesjonalny, b. miły personel, pacjent po
            zabiegu odpoczywał/wybudzał się w jednym z kilku pokojów dla pacjentów, wszystko
            na koszt NFZ.
            • Gość: lukrecja do ksab102 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 14:00
              dziękuje:) Skontaktuje się z tym miejscem, które podałaś. Zorientuje się jak to
              wygląda z terminami. Chcę zrobic kolonoskopie jak najszybciej. W tym tygodniu
              mam jeszcze usg jamy brzusznej.

pozdrawiam
    • Gość: wszystkowiedzący Re: Kolonoskopia IP: 81.15.179.* 26.09.07, 08:11
      membrum_virile zapytaj. pisał chyba w kwietniu, że miał robioną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka