Dodaj do ulubionych

ratowac-dentysta

05.02.04, 23:17
wszyscy wiemy ze dentysta potrafi czlowieka do bankructwa doprowadzic. mam
ograniczone srodki i bolaca 6. juz bylam w szpitalu St. Thomas-London
Bridgeprzy okazji jak ktos ma emergency to tam uderzac-pomoga). ale tam
tylko robia temporary filling. i teraz mnie znow boli juz mnie trafia.
kumpela zostawila chyba z 300 £ u dentysty. ja juz nie mam nic, nawet wizy
turystycznej, boje sie jechac do Polski bo jak mnie na wyjezdzie sprawdza to
kaplica, a mam tu faceta wiec by mi bylo przykro...
ktos ma jakies tanie pomysly > thx . sorry wole sobie aparat kupic niz
wydawac tyle na zeba
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: ratowac-dentysta 06.02.04, 00:01
      1. Jedz do Polski autokarem - praktycznie nigdy nie sprawdzaja paszportow (choc
      przyznaje, ze tycienka szansa jest).
      2. Idz do apteki, i kup sobie taki "the second best remedy" na bol zeba (zaraz
      po dentyscie niby second best)... Ale to tylko zlagodzi bol; to jest taki plyn
      w malenkiej buteleczce - smaruje sie nim bolacy zab i bol na jakis czas mija.
      NIE WYLECZY to zeba!
      3. Ewentualnie zab sobie wyrwij... ;) Drastyczne, ale wiecej nie bedzie
      bolal! ;)

• neeki Re: ratowac-dentysta 06.02.04, 10:10
        1. bede jechac ale chyba jednak nie teraz. zreszta jak sobie policzylam, ze
        musze wydac na bilet, mieszkanie tu placic za czas jak mnie nie bedzie z praca
        tez roznie bywa to chyba zostane ;)

2. wiem to jest clove oil czy jakos tak, skuteczny tylko na krotka mete. ale
        rzeczywiscie pomaga. a jak strasznie smierdzi ;)

3. no zastanawialam sie zab i tak juz jest martwy a to 6. bedzie taniej ;)
    • maiczek1 Re: ratowac-dentysta 10.02.04, 14:44
      sproboj White House na Southall. Mnie tam 7 funtow od plomby skasowali, obsluga
      byla super, dali wszystkie znieczulenia, przeswietlenia. Tylko pierwsza wizyta
      kosztowala 25 funtow-koszt rejestracji. Dodam ze ja tu oficjalnie nie istnieje
      co zaznaczylem przy rejestracji-tzn. poprosilem o pelne koszty leczenia.
      Pozdrawiam i jak masz wiecej pytan to sie odezwij:)
      • neeki Re: ratowac-dentysta 10.02.04, 15:15
        jejku to naprawde tanio, az sie wierzyc nie chce. a mozesz dokladnie cos
        powiedziec, tzn dokladny adres bylabym wdzieczna. nie mam azetki , ale za takie
        pieniadze to moge pojechac nawet na drugi koniec miasta ( mieszkam na Wood
        Green )
        • maiczek1 Re: ratowac-dentysta 10.02.04, 17:09
          ok wood green nie jest tak daleko na szczescie. White House jest jakies 5 minut
          spacerkiem od stacji pociagow Southall. To tylko pare przysztankow od Ealing
          Broadway jak to ci cos mowi. Jak wysiadziesz na southall po wyjsciu ze stacji
          skrecasz w prawo, dochodzisz do skrzyzowania z pubem na rogu, idziesz caly czas
          prosto i ten dentysta jest zaraz za tym pubem. dokladny adres postaram ci sie
          znalezc ale dopiero jutro bo pisze z roboty a wizytowke mam w domu... sorki
          • neeki Re: ratowac-dentysta 10.02.04, 21:56
            spoko poki co tragicznie nie jest moze dotrzymam. dopytuje sie bo nie chce
            taki kawal sie wybierac na zywca, wolalabym wczesniej zadzwonic i sie
            dopytac. jeszcze raz thx
        • kingaolsz Re: ratowac-dentysta 10.02.04, 19:31
          No ale jak pracujesz w kafejce to nie potrzebna Ci "azetka" . Zajrzyj np. na
          www.multimap.co.uk , www.streetmap.co.uk i pewnie jeszcze kilka jest.

Pozdr
          • maiczek1 Re: ratowac-dentysta 11.02.04, 14:53
            sorki, ale nie znalazlem adresu do mojego dentysty. Ale numer do nich mi sie w
            komurze uchowal;) 02088439323. Nazywaja sie White House tak dla przypomnienia:)
            a ja jeszcze pozniej poszperam w swoich smieciach to moze uda mi sie ten adres
            znalezc. Pozdrawiam.
    • ulkaula Re: ratowac-dentysta 12.03.04, 01:00
      ja mieszkam na turnpike lane i zaraz za jest green lane i zaczynaja sie sklepy
      warzywka itd i po lewej stronie po tej co stacja autobus pierwszy dentysta w
      strone manor house jest tez taki tani bo i ja i moja siostra placilysmy po £7-
      £11 w zaleznosci od dziurki
      • neeki Re: ratowac-dentysta 14.03.04, 17:58
        a nie pamietasz nazwy ? bo ja mieszkam w tej samej okolicy. a masz jakies
        ubezpieczenie czy nic ?
        • ulkaula Re: ratowac-dentysta 18.03.04, 01:44
          wlasnie nie pamietam ale w sobote bede wiedzial to napisze zadnego
          ubezpieczenia nie mam, siora tez nie i kumpela ktora tez tam poszla tez nie ma
          i ty tez nie musisz miec idz czym predzej jest tam dwoch lekarzy jeden angol z
          brudka, drugi jakis hindus czy co ale bardzo fajni w sobote napisze ci nazwe bo
          tam bede przechodzic, bay

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka