Dodaj do ulubionych

Visa studencka do USA

02.09.10, 10:54

Witam, dostalam formularz na wyjazd do Nowego Jorku na luty z Universytetu w
celach edukacyjnych. Czy to Universytet zalatwie vise dla studentow czy to ja
sama musze zalatwic a jesli tak to gdzie i kiedy? Najdalej bylam w europie i
nigdy zadnych wiz nie zalatwialam wiec nawet nie wiem gdzie zaczac, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Visa studencka do USA IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 02.09.10, 11:14
      Zacznij na stronie ambasady USA w Londynie:

london.usembassy.gov/visas.html
      Ubieganie sie o wize to srednio przyjemny proces... Powodzenia!
      • titchy Re: Visa studencka do USA 02.09.10, 13:11
        Czyli wszystko sama musze zalatwiac tak?
        • princesswhitewolf Re: Visa studencka do USA 02.09.10, 13:36
          Tak ale musisz poczekac az szkola przysle ci forme I-20. W aplikacji na studia na pewno byla czesc bedaca podaniem o ta forme. Czasem wymagaja nawet szkoly wyciagu z banku aby ci wydac I-20. (en.wikipedia.org/wiki/I-20_(form))
          Majac juz I-20 ze szkoly oraz wyciagi z banku z wymagana suma na przezycie ( na I-20 jest jaka to jest suma), oraz z paszportem idziesz do ambasady we W-wie po wize.
          • titchy Re: Visa studencka do USA 02.09.10, 14:40
            w waw-ie??? czyli musze to w Polsce zalatwic? Nie da sie ngdzie w UK, Manchester
            czy cuś??

A jak w ogole z takimi wizami ? Czy jako studentka peirwszego roku dopiero (ale
            juz po collegach itp) ogolnie prawie 4 lata w uk mam szanse ja dostac? Czy to
            tylko formalnosc teraz? Czy jednak przygotowac sie porazke tez...?
            • Gość: aaa Re: Visa studencka do USA IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 02.09.10, 14:43
              Jest ambasada USA w Londynie i konsulat w Belfascie. Bedziesz miala spotkanie w
              konkretny dzien i konkretna (wczesna, cos miedzy 8.00 a 10.00) godzine.
            • titchy Re: Visa studencka do USA 02.09.10, 14:44
              Co do I-20 form, nic takiego nie dostalam jeszcze. Narazie wraz timetable
              dostalam info o wyjezdzie oraz formularz ale krotki-nazwa kursu,imie nazwisko,
              podpis i numer id to wszystko , bo to chyba narazie chec na wyjazd. Aplikacje
              na studia skladam poprzez UCAS i tam tez czegos takiego nie bylo.x

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka