Dodaj do ulubionych

Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamejob

IP: *.ghnet.pl 16.09.10, 21:39
Czy ktoś z Was pracował w UK za pośrednictwem agencji
Flamejob z Warszawy ,praca w magazynach Next.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • mysterious1988 Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 16.09.10, 21:49
      praca w okolicach Wakefield?
      • Gość: xyz Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.ghnet.pl 16.09.10, 23:27
        Tak ,a dokładnie w South Elmsall. Mam możliwość wyjechania właśnie do tej pracy,ale niestety do tej pory nie słyszałem pozytywnych opinii o tej agencji ,dlatego waham się.
    • Gość: kda Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.adremsoft.com 17.09.10, 10:40
      Witam,
      Własnie sama chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć na ten temat... Podbijam zatem wątek i dołączam się do pytania poprzednika.
      Jeśli ktoś coś wie, to również będę wdzięczna za odpowiedź.
      Pozdrawiam.
      • mysterious1988 Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 17.09.10, 17:37
        mam znajomych, ktorzy tam pracuja. Praca w kratke, prawdopodobnie przed swietami bedzie troche pracy.

Co do samej agencji, slyszalem, ze sciagaja ludzi i kazda im placic za mieszkanie nie gwarantujac pracy. Nie wiem ile w tym prawdy.
        • Gość: xyz Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.tktelekom.pl 17.09.10, 18:32
          Dzięki WIELKIE za informacje,widzę że przeważają się niestety złe opinie.
    • mysterious1988 Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 18.09.10, 21:27
      przepytalem znajomych co pracowali w nexcie. Ogolnie masakra. Sa trzy magazyny, dwa 'bardziej' angielskie, gdzie atmosfera jest w miare. Trzeci jest typowo polsko - lotewski. Jest to totalny oboz pracy. Nie wiadomo do ktorego trafisz, czesto w rozne dni pracuje sie w roznych. Praca polega na pikowaniu (kompletowaniu zamowienia) ubran - skanuje sie odpowiedni produkt i wklada w odpowiednie pudelko. Kolezanka mi powiedziala, ze jak sie nie pracuje 2-3 minuty, to przez mikrofon na caly magazyn krzycza Twoje nazwisko. Jak idziesz do toalety, to musisz raportowac ta sytuacje, aby czasem cie nie wzywali za brak skanowania. Niby sa wyplacane premie za efektywnosc, ale cele sa tak wysokie, ze biegajac trudno je wyrobic.

Dodatkowym problemem jest brak stabilnosci pracy - kolezanka poczatkowo pracowala caly tydzien (nie raz 70 h w tygodniu), nastepnie zaczela sie redukcja - menedzer zwalnial ludzi za byle co, pod byle pretekstem (np. ludzie zeszli na parter 3 minuty przed zakonczeniem zmiany i zostalo zwolnionych 50 ludzi - niewazne czy pracowales tydzien czy pol roku). W maju sytuacja byla beznadziejna - kolezanka pracowala po 3 dni i zmienila prace.

Nie wiem jak to wyglada teraz.
      • Gość: xyz Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamejo IP: *.ghnet.pl 19.09.10, 02:14
        Dzięki Ci jeszcze raz za wszystkie informacje.Mam jeszcze tydzień do namysłu ,ciężka decyzja,tym bardziej że w Polsce mam pracę, ale też i dobre wspomnienia z pracy w UK...
      • Gość: xyz Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.ghnet.pl 19.09.10, 18:27
        Jeśli mogę cię jeszcze o coś zapytać to ,czy nie orientujesz się czy Polacy tam zatrudnieni (przez Flamejob )pracją tam dłuzej po zakończeniu kontraktu na 3 miesiące ,czy są realne szanse na zatrudnienie już bezpośrednio przez Next?
        Z góry dziękuję za odpowiedż
        pozdrawiam
        • Gość: smierdzace lenie Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.bb.sky.com 19.09.10, 19:48
          careers.next.co.uk/distribution/distvacancies.aspx#link=wmb
          "Warehouse Operatives - To find out about opportunities contact the recruitment line on: 01977 659 455"
          Trzeba samemu ruszyc dupsko a nie zadawac glupawe pytania na glupawym forum. Nie wroze swietlanej przyszlosci.
          • Gość: kda Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.ghnet.pl 19.09.10, 22:08
            Do autora lenia "pachnącego inaczej". Gościu, idź se na piwko, cider'a, lagera cy cuś i spokojnie odpocznij.
            Pozdrawiam.
            ps, czytaj uważniej
        • mysterious1988 Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 20.09.10, 17:33
          praktycznie nie ma szans na kontrakt bezposrednio w Nexcie. Przyjmowani sa tylko angole z zewnatrz. Flame oferujac prace na 3 miesiace nie zawsze sie z tej umowy wywiazuje - czasami po prostu nie ma pracy i chodzi sie w kratke.
          Next potrzebuje tylko ludzi w okreslonych okresach roku - glownie przed swietami bozego narodzenia, poczatkiem roku i przed wyprzedaza letnia. to wszystko. jak nie ma pracy, to cie kopna od razu w tylek.
    • Gość: Lukasz Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.17-1.cable.virginmedia.com 24.04.13, 12:33
      • Gość: kondzio Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.multimo.pl 19.11.13, 16:42
        Witam I odswiezam, flam prowadzi rekrutacje do nexta na święta, ostatnie odp sa dosc starego dlatego pytam ponownie, praca na 2 mies czy warto?? Jak to wygladalo np w 2012?
        • derro Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 23.11.13, 12:15
          podbijam, mam przed sobą podpisany kontrakt. Wyjazd jest 11.12, czy mam sie sugerowac wypowiedziami i myslec ze popracuje do świąt a później w kratke?
          Czytam go 4 raz i widze pare detali które mi sie nie podobają, ale chcialbym z kims pogadac kto był z nimi i jak jest...
          • derro Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej 23.11.13, 12:18
            piszecie że nazywali sie flame jobs,
            teraz nazywają się flame employment, zmienili nazwe, a opinii nie widac za wiele w sumie...
            • Gość: aaaaaaaa Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.13, 17:20
              czesc sluchaj ja tez wyjezdzam w tym samym terminie hmm moze dowiedziales sie czegos wiecej z kad wyjezdzasz z wawy czy z poznania? wiesz o ktorej i gdzie bedzie podstawiony autokar jak masz jakies info przeslij mi na poczte taq85@o2.pl pozdro
    • Gość: ExNext Re: Praca w magazynach NEXT przez agencję Flamej IP: *.as13285.net 29.12.13, 16:17
      Nie polecam. Byłoby fair gdyby płacili ile obiecują. Tak naprawdę na wypłatach widać o wiele mniej Twoich pieniądzy bo giną gdzieś między Nextem a agencją np Solsbury Solutions (dawny flame). Problemow nie mozna tak latwo rozwiazac bo kazdy podaje pileczke dalej i umywa raczki. Poza tym atmosfera w pracy jest tak ciezka ze mozna w powietrzu siekiere zawiesic. Dobra propozycja dla tych ktorzy lubia byc ponizani i gdy pluje im sie w twarz, mowia ze deszcz pada. Jeszcze raz sie zastanow zanim w ogole wyslesz tam swoje CV. Bylem, zobaczylem i podziekowalem z rownym szacunkiem jaki od nich otrzymalem.
    • Gość: nn next IP: *.17-1.cable.virginm.net 22.05.14, 19:06
      Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii, jak się jedzie do pracy to się nie ma co spodziewać, że się będzie siedziało. Ja w Polsce doświadczyłam gorszych prac, gorszego traktowania. W nexcie pracuję ponad pół roku, przez agencję solsbury. Z agencją żadnych problemów nie było, ani z pieniędzmi, ani z żadna inna sprawa. Warto zauważyć, że po 12 tygodniach współpracy z agencją stawka wzrasta i pracuje się za stawkę taką jak mają ludzie na kontrakcie nexta, nadgodziny, niedziele i nocki są więcej płatne, a w bank holiday stawka jest podwójna. Faktem jest, ze w nexcie szybciej można się spodziewać przykrości ze strony polaków niż angoli, niestety...ale to tez są jakieś wyjątki, większość ludzi jest w porządku. Praca może nie jest mega lekka, ale też i nie jest bardzo ciężka- mówie tu o pikowaniu, bo pakowanie jest lekkie. Na wyprzedażach można dobrze zarobić, ale też trzeba pracować kilkanaście dni pod rząd czasem po kilkanaście godzin. W spokojniejszych okresach można sobie pofolgować w pracy:):) Generalnie polecam prace w nexcie, jest wiele gorszych prac, a jak ktoś ma ambicje na więcej to zamiast narzekać niech spróbuje sam sobie znaleźć prace
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka