Gość: oster88
IP: *.14-2.cable.virginmedia.com
11.10.10, 18:16
Mam pytanie...
Mam 22 lata, od 9 lat mieszkam w UK. Mam brytysjkie BSc, 3 lata doswiadczenia jako web developer (2 PHP i rok C#/asp.net). Pracowalem z drupalem, WP, magento i umbraco (jestem certykikowanym developerem tego produktu).
Glasgow, gdzie mieszkam nie jest to jakies super miejsce. Chcialbym preniesc sie gdzies na poludnie - najlepiej do takiego molohu jak Londyn ;)
Chcialbym znalezc prace typu junior .NET lub bazy danych (data warehouses, ORACLE itp) w wiekszej instytucji. Widze, ze jestest duzo graduate jobs w roznych duzych instytucjach finansowych.
Czy ktos moze wie jak wyglada rynek pracy, i czy trudno na dzien dzisiejszy jest dostac tego typu prace? Patrzac na koszty zycia w Londynie, 30k to minimum zeby wyzyc - dzielic mieszkanie w 2/3 strefie, ciuchy, jedzenie, zycie nocne i 2/3 dalsze prodoze w roku?
na tyle moge sobie mniej wiecej pozwolic w glasgow za 20k; ale ten wieczny deszcz i zimno, i troche zadupie. na gap yearze mieszkalem w Toronto i bardzo tesknie za 'big city life' ;) + oprocz malych firm nie ma tu zadnych duzych korporacji - w ktorych mozna sie rozwijac zawodowo :(
blue-and-orange.net/portfolio haslo: qwerty (moje male portfolio)
Pozdr :)