Dodaj do ulubionych

Tanie ubezpiecznie samochodu

IP: *.perr.cable.virginmedia.com 20.06.11, 15:24
Szukam jak ubezpieczyc tanio samochod, wlasnie kupilem, musze jechac a wychodz ami jakies absurdalne sumy, na stronei directline.co.uk wyswietla sie po podanu wszelkich danych uneble to quote, ze storny tesc wyszlo ze poand 1800 funtow rocznie jednorazowo albo ponad 180 meisiecznie, z innej quotezone wyszlo ponad 3000 funtow rocznie. Jakies absurdy, samochod 12 letnii vauxhall astra. Jestem po 30tce, prawo jazdy w Polsce od 15 lat, angielskie od 5, nie mialem tu wczesniej zadnych samochodow na siebie wiec nie mam znizek ale tez nigdy w zyciu nie mialem wypadkow, punktow karnych. skad takie niedorzeczne sumy wychodza online? Znajomy ma w tesco ubezpiecznie comprehensive duzo drozszego samochodu na tej samej dzielnicy za 700 funtow rocznie.
Jak tu znalezc jakies normalne ubezpieczenie i zeby byl wiarygodny ubezpieczyciel?
Obserwuj wątek
    • Gość: qqqqqqqqqqqqq Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: 62.253.160.* 20.06.11, 16:32
      Compare The Market
      Money Supermarket
      Go Compare
      itd.
    • Gość: Ela Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: *.bb.sky.com 20.06.11, 17:19
      Tak jak wyżej, poszukaj na stronach porównujących. Tyle, że jak nie masz zniżek to moim zdaniem bardzo atrakcyjnych ofert nie znajdziesz. I nie ma wielkiego znaczenia ile lat masz prawo jazdy.
      • Gość: qqqqqqqqqqqqq Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: 62.253.160.* 20.06.11, 17:44
        Bez przesady. Ubezpieczenie tego samochodu powinno kosztowac w okolicach 700-800 funtow. Ja w zeszlym roku za mojego VW Polo (54 reg) zaplacilem 570 funtow (polskie prawo jazdy 10 lat, zero znizek). Wiem, ze w tym roku ceny poszly w gore, dlatego spodziewalbym sie czegos w podanych widelkach.

Dlaczego DirectLine wyswietla "unable to quote"? Musiales wybrac jakas naprawde niestandardowa opcje... Sprobuj inne kody pocztowe lub samochod kolegi, moze to wyjasni za co Ci licza taka skladke.
    • kawa_i Re: Tanie ubezpiecznie samochodu 21.06.11, 20:39
      Wiem o czym piszesz bo ja mam dokladnie to samo. Mam europejskie prawo jazdy juz 8 lat. W PL zdalem za pierwszym razem w wieku 17 lat i nigdy nie mialem zadnego wypadku ani punktow. Czesto jezdzilem samochodami rodzicow czy pracodawcow, rowniez w innych krajach EU i bardzo dobrze mi to szlo bo generalnie lubie jezdzic.

Po przyjezdzie tutaj nie stac mnie bylo(i nadal nie stac) na zakup samochodu wiec jedyne co moge zrobic to sprawdzac ceny ubezpieczen. Co ciekawe, jestem tu ok. 2 lata i jak sprawdzalem ceny dla mnie 1.5 roku temu to dostawalem ok. 790 w sainsburym i 800-900 u innych(nie wliczajac tych ubezpieczycieli, ktorzy policzyli mi 1500 w gore).

Pozniej jakos przestalem sprawdzac i z ciekawosci wypelnilem kilka formularzy jakies 2 m-ce temu. Okazalo sie, ze przy samochodzie w najtanszej kategorii ubezpieczeniowej(Fiat Seicento z 2001 roku) nie ma firmy, ktora wyceni mi roczna oplate na mniej niz 1800!

Nie wiem dlaczego ale jest to troche denerwujace - zarabki mam niskie a ubezpieczenie wysokie. Wiekszosc ludzi tutaj ma na odwrot a wcale nie sadze, ze sa dobrymi kierowcami.

Jak cos znajdziesz to daj znac, pozdrawiam i powodzenia!
      • Gość: Ela Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: *.bb.sky.com 22.06.11, 19:32
        kawa_i napisał:

>
        >
        > Po przyjezdzie tutaj nie stac mnie bylo(i nadal nie stac) na zakup samochodu wi
        > ec jedyne co moge zrobic to sprawdzac ceny ubezpieczen. Co ciekawe, jestem tu o
        > k. 2 lata i jak sprawdzalem ceny dla mnie 1.5 roku temu to dostawalem ok. 790 w
        > sainsburym i 800-900 u innych(nie wliczajac tych ubezpieczycieli, ktorzy polic
        > zyli mi 1500 w gore).
        >
        > Pozniej jakos przestalem sprawdzac i z ciekawosci wypelnilem kilka formularzy j
        > akies 2 m-ce temu. Okazalo sie, ze przy samochodzie w najtanszej kategorii ubez
        > pieczeniowej(Fiat Seicento z 2001 roku) nie ma firmy, ktora wyceni mi roczna op
        > late na mniej niz 1800!
        >

Nie tylko Ciebie to dotyczy - w zeszłym roku ubezpieczenia niestety bardzo wzrosły. My mieliśmy ubezpieczenie w pewnej firmie za 230 funtów za cały rok. Odnowienie polisy nas zadziwiło - firma chciała 990 funtów. Mimo, że mieliśmy rok więcej NCB. Oczywiście, nie przedłużalismy umowy z tą firmą. Poszukaliśmy czegoś tańszego co i tak było droższe niż wcześniej. Wszyscy znajomi z którymi rozmawiałam dostali podwyżkę. Nieważne ile lat mieli prawo jazdy i NCB.

> Nie wiem dlaczego ale jest to troche denerwujace - zarabki mam niskie a ubezpie
        > czenie wysokie. Wiekszosc ludzi tutaj ma na odwrot a wcale nie sadze, ze sa dob
        > rymi kierowcami.
        >

Od kiedy ubezpieczenie zależy od zarobków? Pytam poważnie, nigdy żadna firma nie była zainteresowana naszymi zarobkami. Dlaczego sądzisz, że im niższe zarobki tym niższe powinno być ubezpieczenie?

• Gość: Jaro Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: *.range86-168.btcentralplus.com 22.06.11, 10:41
      Moze trzeba sie porzeprowadzic? Jesli pod twoim kodem pocztowym bylo zglaszanych duzo szkod, to skladka moze byc bardzo wysoka. Czasem wystarczy pare ulic dalej. No i wazne jest czy parkujesz na ulicy czy parkingu, co wcale nie znaczy ze na ulicy jest zawsze drozej. Bardzo wazny tez jest dodatkowy kierowca.
    • Gość: Jaro Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: *.range86-168.btcentralplus.com 22.06.11, 10:55
      I jeszcze: Comprehensive is bardzo czesto tansze of third party. Niby nielogiczne, ale tu nie o logike chodzi.
      • Gość: lolek Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: *.know.cable.virginmedia.com 22.06.11, 14:07
        A o co? Ja próbuję to rozgryźć od paru miesięcy i jestem bezsilny.
      • Gość: Ralph Re: Tanie ubezpiecznie samochodu IP: 2.102.128.* 22.06.11, 20:51
        Tutaj nie ma żadnej logiki. Jeżeli dodam do swojego ubezpieczenia kobietę, która ma od kilku lat prawo jazdy, to kwota spada, jeżeli ta kobieta doda mnie (a jeżdżę bezwypadkowo już prawie ćwierć wieku), to kwota rośnie. Miejsce zamieszkania ma ogromne znaczenie, znam gościa w tym samym wieku co ja, mamy identyczne samochody (ten sam wiek, nawet ten sam kolor), ten sam NCB, w firmie w której on płaci £400 za Comprehensive, ode mnie chcieli £780. Różnią nas tylko dwie rzeczy: adres i obywatelstwo.
        • Gość: as no i mam problem IP: *.perr.cable.virginmedia.com 13.07.11, 16:52
          W momencie jak pisalem poprzedni post juz musialem jechac i kupilem ubezpieczenie w Barclays, w sumie mam tam konto ale widac klient co przez wiele lat kase na koncie w tym banku trzymal na wiele lepszego traktowanai nie moze liczyc. Zaznaczylem ze mam znizki i jezdze bezwypadkowo bo w poprzednim kraju zameiszkania tak mialem, na stronie ubezpieczalni nie bylo wiekszego wyjasnienia skad sa te znizki i jak udownodnic. Zebym wiedzial ze uznaja tylko z UK to bym inaczej to wstawil. Wstawielem ze mam. Za kilka dni dostalem list z Barclays z prosba o doslanie im dowodu na te znizki na adres, fax, email ale bez zadnego okresu w jakim to mam zrobic. Wyslalem emaile do moich poprzednich firm ubezpieczeniowych w innym kraju z prosba o potwierdzenie mi ze u nich nie mialem zadnych claims. Kilka dni zeszlo zanim sie odezwal 1 z nich z emailem i potwierdzeniem ze u nich jezdzilem bezwypadkowo, dzis rano to dostalem i odeslalem na email jaki mi Barlcays podal, i o dziwo za godzine mialem juz odpowiedz ze uznaja mi 1 rok bez szkodowej jazdy. Czekam jeszcze na odpowiedz innego ubezpieczyciela. Tylko dostalem list z Barclays ze anulowali mi polise bo nie dostarczylem w ciagu 7 dni potwierdzenia ze mam no claim discount. Jakie 7 dni??? na liscie datowanym na 1 lipca ktory dostalem od nich nie ma ani slowa do kiedys mam to im wyslac a list dostalem 6 lipca i potem napisalem do moich ex ubezpieczycieli prosbe o doslanie mi potwierdzen. Troche czasu zejdzie.
          Nie wiem teraz co robic bo ta polisa z Barclays wazna jeszcze 5 dni tak napisali. Czy warto do nich dzwonic i sie cos klocic? Byc moze jeszcze mi podesla ci moi ubezpieczyciele potwierdzenia ze u nich jezdzilem bezwypadkowo.

Szukam wiec dalej taniego ubezpieczenia
          • Gość: ela2 Re: no i mam problem IP: *.bb.sky.com 13.07.11, 21:47
            Nie wiem jak Barclays ale moj poprzedni ubezpieczyciel i obecny- obaj chcieli potwierdzenie w przeciagu tygodnia-moze gdzies przeoczyles?
            Ja bym zadzwonila i powiedziala, ze wciaz czekasz na potwierdzenie od poprzedniego ubezpieczyciela, moze pomoze..
            I zgadzam sie z jednym z poprzedniich odpowiedzi, ze third part czasami jest drozsze- to mi nawet mily pan na infolinii AA powiedzial.
            Tak wiec najpierw zadzwon, a jak lipa to szukaj poprzez confused.com. compare, gocompare
            Niedawno sama odnawialam i wyszlo mi 72 za miesiac, a przedluzenie poprzedniego bylo..150/miesiac. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka