Dodaj do ulubionych

The Berkeley Hotel London

23.07.13, 14:18
Czy ktoś dostał od nich propozycje pracy??
Obserwuj wątek
    • Gość: witukato Re: The Berkeley Hotel London IP: *.wegrow.domtel.com.pl 24.07.13, 22:15
      ja dostalem ale nie wiem czy to nie sciem . Oferta az za dobra
      • Gość: Krystek90 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.itime.pl 24.07.13, 22:45
        No ja też interview przez meila a wszystko wygląda zbyt piękne żeby było prawdziwe. Wyslalem maila do tego instytutu ds imigracyjnych i w porządku następnie mam zarezerwować pokój w hotelu i się zastanawiam czy to zrobić?
        • Gość: Kasia Re: The Berkeley Hotel London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 18:13
          Ja dostałam pozytywną odpowiedź również. Wszystko wygląda rzeczywiście różowo... A na jakie stanowisk Wy dostaliście wakat? Jaką pensję Wam zaproponowali? Wymieńmy się tymi informacjami.
    • Gość: steph13 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 25.07.13, 19:49
      Wyslij do hotelu email I zapytaj czy wiedza cokolwiek o tej ofercie pracy zanim zaczniesz pokoj rezerwowac bo to smierdzi.
      • Gość: Kasia Re: The Berkeley Hotel London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 19:58
        Tak też zrobiłam - czekam teraz na odpowiedź.
    • Gość: Krystek90 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.itime.pl 26.07.13, 09:10
      Kasia daj znać czy i co Ci odpisali
      • Gość: Kasia Re: The Berkeley Hotel London IP: *.31.242.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.13, 00:42
        Napisałam maila na oficjalnego maila do działu HR podanego na stronie hotelu. Nadal nie otrzymałam żadnej odpowiedzi...

Na jakie stanowisko Wy otrzymaliście pracę?

Jak rozumiecie ten kontrakt? Że jest to niby już pewna praca, czy może się okazać, że po przybyciu tam zaraz Cię oddelegują?
        • Gość: krystek90 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.itime.pl 27.07.13, 10:06
          Dostałem ofertę pracy jako boy hotelowy i mam tylko zarezerwować pokój. Ale tam jest napisane że przez pierwszy rok nie place za zakwaterowanie a później po roku są podane ceny za zakwaterowanie. A co im dokładnie napisałaś? Daj znać jak odpiszą
          • Gość: steph13 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 27.07.13, 22:09
            Czy rezerwacja hotelu wiaze sie z oplata z gory za pokoj?
            • Gość: Kasia Re: The Berkeley Hotel London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 17:43
              UWAGA - OSZUŚCI!!
              Otrzymałam odpowiedź z oficjalnego maila hotelu, pod który pisałam zapytanie:
              Dear Katarzyna,

I refer to the email correspondence you have forwarded to us to confirm the
              authenticity of the job offer you have been made.

Please be advised that Berkeley and Maybourne Hotel Group have not made you
              an offer of employment or advertised on odesk.

It has come to our attention that unfortunately various individuals and
              organizations are contacting people offering false employment opportunities
              within Maybourne Hotel Group. We advise you to simply not engage in any
              correspondence with these emails and just delete from your mailbox.

This is a sophisticated type of fraud offering fictitious job opportunities
              to candidates. This type of fraud is normally done through online services
              such as unofficial/false websites, or through unsolicited e-mails claiming
              to be from one of our hotels within Maybourne Hotel Group. These emails
              request recipients to provide personal information and ultimately payments
              to progress false applications.

I would advise you to contact your local police or legal authority and
              provide them with all information you have from the senders.

Yours sincerely,

Christian Oliver
              Director of Human Resources

CO OZNACZA, ŻE OFERTA JEST TREFNA...

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach :)
              • Gość: steph13 Re: The Berkeley Hotel London IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 28.07.13, 22:00
                Smutne ale prawdziwe. W momencie rezerwacj tegoz pokoju zapewne poprosiliby o numer karty platniczej I spustoszyli konto bankowe. Mysle, ze na tym to oszustwo polega.
          • Gość: butelka Re: The Berkeley Hotel London IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.07.13, 13:48
            Hey, widze ze jestes w temacie pracy w tym hotelu. Jak wizualnie wygladal Wasz kontrakt?
    • Gość: Ewelina Re: The Berkeley Hotel London IP: *.broadband.greenlan.pl 30.07.13, 13:26
      Hej, otrzymałam również ofertę pracy z Berkeley Hotel London. Prawdopodobnie oszustwo ale tak z ciekawości jakie wynagrodzenie Wam zaproponowano i jak wyglądała wasza internetowa dyskusja z "pracodawcami" ? Mogę powiedzieć, że mnie zaproponowano 2 830 GBP, stanowisko: HR Assistant Manager.
      Jeśli ktoś chciałby podzielić się jakimiś informacjami, odczuciami na temat tej pracy, proszę pisać na mój email: ederim@wp.pl Nie ukrywam, że jestem ciekawa, czy otrzymaliście podobne wiadomości i umowy o pracę.

Pozdrawiam,
      Ewelina
    • Gość: aasia Re: The Berkeley Hotel London IP: *.tvk.torun.pl 31.07.13, 22:02
      Witam!
      Mój chłopak również wysłał cv na stanowisko masażysty, ale po analizie stwierdziliśmy, że ściema. Nie zgadza się nr tel. głównego managera Justina Pinchbecka oraz adres mailowy @job4u.com. Taakie duże firmy czy hotele mają własną domenę a nie posługują się domeną jakiegoś potralu pracy, który de facto nie działa. No i oczywiście te boooskie warunki pracy...;-)

Powodzenia w dalszym poszukiwaniu pracy;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka