tomziczek 23.09.04, 22:22 Czy ma ktos z Was jakies doswiadczenia jesli chodzi o ubieganie sie o wize USA w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex-rak Re: wiza do USA 24.09.04, 14:03 tomziczek napisał: > Czy ma ktos z Was jakies doswiadczenia jesli chodzi o ubieganie sie o wize > USA w Londynie? Trza sie udac do ambasady USA w Londku. Wypelnic forme, wplacic dole (chyba z 100 USD, ale nie jestem pewien), odczekac chwile i pozniej skakac z radosci lub bic lbem o sciane z rozpaczy i niemocy. Sam staralem sie 6 lat temu, ale calym zalatwaniem (przesylanie papierkow i paszportu) zajmowalo sie HR i ich prawnicze kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś
nexus7 Re: wiza do USA 24.09.04, 16:48 Nie trzeba sie nawet fatygowac do ambasady- wszystko mozna zalatwic przez poczte. Trzeba natomiast byc rezydentem w UK. Procedura trwa kilka - kilkanascie dni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: wiza do USA 24.09.04, 18:47 nexus7 napisał: > Nie trzeba sie nawet fatygowac do ambasady- wszystko mozna zalatwic przez > poczte. Trzeba natomiast byc rezydentem w UK. Procedura trwa kilka - > kilkanascie dni. Poniewaz poruszyles sprawe rezydentury, chcialbym pociagnac ten watek jednak pod osobnym tematem... Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiza do USA 24.09.04, 23:17 tomziczek napisał: > nexus7 napisał: > > > Nie trzeba sie nawet fatygowac do ambasady- wszystko mozna zalatwic przez > > > poczte. Trzeba natomiast byc rezydentem w UK. Procedura trwa kilka - > > kilkanascie dni. > > Poniewaz poruszyles sprawe rezydentury, chcialbym pociagnac ten watek jednak > pod osobnym tematem... Nie jestem pewien, ale nexus mial chyba na mysli ordynarnego rezydenta, a nie permanentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
byla_krakowianka Re: wiza do USA 25.09.04, 01:01 Poczta mozna wszystko zalatwic ale nie oznacza to,ze bedzie prosto i bezbolesnie :) Ja,dluga legalna rezydentka jakis czas temu starajac sie o wize pomimo dolaczenia wszystkich wymaganych dokumentow (zaswiadczen z pracy,szkoly dziecka,bank statements itp.itd)po odeslaniu wszystkiego po kilku dniach dostalam odmowe bo jak mi powiedziano nie wystarczajaco ich przekonalam o swoich silnych korzeniach w UK....Byla mozliwosc albo doslania wiekszej ilosci dokumentow i probowania szczescia jeszcze raz (drugi i ostatni w takiej formie) albo wersja bezposredniej rozmowy z konsulem - ta zamawialo sie przez nr tel. kasujacy ok £1.5 za minute - 0906 czy jakos tak no ale niewazne :) Wybralam ta druga opcje i po odstaniu kilku godzin w ogromnej kolejce milo i przyjemnie pogadalam z sympatycznym panem w okienku ktory bez problemu wbil mo do paszportu to co chcialam no i tak wygladala moja historia ze zdobyciem tu US visa... Nie bylo to tak latwe jakby sie moglo wydawac... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: wiza do USA 25.09.04, 12:59 Zawsze mozesz sprobowac starac sie o Green Card. Teraz , chyba do konca wrzesnia przyjmuja zgloszenia. www.AmericanVisaProgram.org Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: wiza do USA 25.09.04, 21:54 Az tak zdeterminowany to nie jestem zeby za wszelka cene do tych Stanow jechac. Chcialbym po prostu wybrac sie na 2 - 3 tygodnie calkowicie turystycznie. Po przeczytaniu warunkow otrzymania wizy to doszedlem do wniosku ze na razie chyba dam sobie spokoj. Moze cos sie zmieni na lepsze za jakis czas... Odpowiedz Link Zgłoś