Dodaj do ulubionych

Home Office UK - konsekwencje

IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.05, 19:36
Czy moze ktos z Was sie orientuje, jakie groza konsekwencje w przypadku
niezarejestrowania sie w Home Offisie?
Jutro konczy mi sie termin skladania wniosku, a za miesiac wracam do Polski i
boje sie, ze moga mi nie odeslac dokumentow na czas.
Czy wie ktos, jak to dziala?
Ile czekaliscie?
Dzieki z gory za wszelkie rady, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tomaszeko Re: Home Office UK - konsekwencje IP: *.e7even.com 04.08.05, 19:41
      Nie wiem jakie sa konsekwencje nie zarejestrowania sie ale odeslanie paszportu
      trwalo jakis tydzien albo 5 dni a dokumenty przyszly chyba po 2 tygodniach.
      Jesli zamierzasz wrocic do UK to warto wydac 50 funtow i miec temat z glowy a
      jesli nie zamierzasz wrocic to na pewno sie nie wysylaj.
      • werrka Re: Home Office UK - konsekwencje 04.08.05, 20:03
        Jeżeli wracasz za miesiąc do nie ma sensu składanie papierów. HO jest istotne dla ludzi, którzy chcą być dłużej niż 12 miesięcy, ponieważ po 12 miesiącach nie mają już obowiązku rejestracji przy następnym pracodawcy, bo rejestracja jest na konkretnego pracodawcę.Jeżeli w ciągu pierwszych 12 miesięcy zmieniasz pracodawcę to ile zmian tyle rejestracji, nie wszyscy o tym wiedzą. Polacy po 12 miesiącach figurowania w HO są automatycznie traktowani jak obywatele UK, nie muszą dokonywać żadnych rejestracji w następnych latach. Więc w twoim przypadku to zawracanie głowy z ta rejestracją, zwłaszcza że pracę kończysz, zastanawiam się tylko czy nie robisz świństwa pracodawcy. Sprawdzę.... No i sprawdziłam narażasz go na karę finansową :))))) Pogadaj z pracodawcą ...zwłaszcza, jak nie daj boże zamierzasz u niego jeszcze kiedyś pracować :)))
        WNIOSEK: tobie to może latać, ale pracodawcy nie.
        • dartles Re: Home Office UK - konsekwencje 06.08.05, 00:52
          Generalnie jesli nie zglosiles sie w przeciagu miesiaca do HO to... pracujesz
          nielegalnie. I tutaj tez wiele zalezy od pracodawcy... jesli jemu to nie
          przeszkadza, to mozesz sie nie przejmowac. Mi paszport odeslali w przeciagu 10
          dni, ale mimo wszystko zarejestrowac sie warto, jesli myslisz o przyjezdzie
          tutaj raz jeszcze (latwiej znajezc robote majac zalatwione papiery).
    • Gość: gjgj home office IP: *.server.ntli.net 06.08.05, 10:00
      dogadaj sie z szefem ze tak naprawde tutaj nie pracowales a jak sie do niegto
      doczepia to niech powie ze myslal ze zlozyles wniosek i nie zdazyl wziasc od
      ciebie adresu w polsce. moj kumpel tak sie dogadal z szefem i nie ma zadnych
      problemow. zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka