Dodaj do ulubionych

Abingdon.....

16.10.05, 19:03
cze mam pytanko czy ktos kojarzy cos o takiej miescinie w Anglii-ABINGDON?? wyjedzam za pare dni do tego miejsca...no i chcielabym sie dowiedziec czy to daleko Londynu i czy to nie czasem jakas wiocha...piszcie...buziolki
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Abingdon..... 16.10.05, 19:20
      Jest to mała miejscowość blisko Oxfordu. Nie jest to wiocha, ale poza Tamizą,
      bardzo drogimi nieruchomościami i kilkoma sklepami nic tam nie ma. Jednak jeśli
      lubisz ciszę i spokój to jest to doskonałe miejsce dla Ciebie. Do Londynu
      dojedziesz w jakieś 1,5 godziny.
    • Gość: Ralph Re: Abingdon..... IP: *.server.ntli.net 17.10.05, 20:33
      Trafiłem do Abingdon przez przypadek, po prostu znalazłem pracę niedaleko i od
      pierwszego wejrzenia się w tym miasteczku zakochałem. Mam 5 minut piechotą nad
      Tamizę, która w tym miejscu jest wąską i bardzo ładną rzeczką, po której pływają
      łabędzie, gęsi, kaczki, perkozy. Ja się stąd nie ruszam! Spokój, chociaż całe
      miasto ma 40 000 mieszkańców. Są tu nawet 2 supermarkety, duże sklepy
      techniczne, jest szpital. Jest także ośrodek sportowy z prawdziwego zdarzenia z
      basenem, siłownią, kortami tenisowymi, zajęciami z szermierki, kung-fu itp.
      Jeżeli potrzebuję czegoś z dużego miasta (np. kino, bo akurat nie ma...), to
      podróż autobusem do Oxford zajmuje 20 minut. Z Oxford do Londynu na dworzec
      Victoria jedzie się 1godz. 40min.
      Zapraszam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka