grzegorz1418 12.11.05, 13:07 Witam! Czy jest szansa na dostanie pracy w zawodzie architekta z 3 letnim doswiadczeniem (w tym z rocznym z Irlandii)? Jak to wyglada, czy sa jacyś polscy architekci w Londynie? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatol_pigwa Re: praca dla Architekta w Londynie? 16.11.05, 13:57 Hej, z mojego doswiadczenia: (ostatnio szukalem i niebawem wyjezdzam do nowej pracy): Ogolnie praca jest, tyle ze, szczegolnie w Londynie, mantra jest "UK experience" - bez tego jest troszke trudniej. Oczwiscie dobrze jest by Twoje papiery dotarly do odpowiedniej osoby w odpowienim momencie. (Ja szukalem 3-4 miesiecy) Nie wiem dokladnie czego szukas oraz jakie dokladnie masz doswiadczenie (ztcw. wieksze niz ja) i co robiles w Irlandii. Jezili masz uprawnienia porownywalne z 'part III' to duzy plus. Duze biura(Atkins, BDP, Foster, RRP, etc.) rekrutuja raczej przez agencje. Do mniejszych mozna z powodzeniem pisac osobiscie. I na koniec: Nie tylko Londyn! Birmingham, Manchester czy Leeds tez sa ciekawe. Zarobki niewiele nizsze a koszty zycia mniejsze. Natomiast Szkocje odradzam - decydowanie mniej placa. Polscy architekci sa tez w Londynie. Pytanie czy szukasz szefa biura czy pracownika (sa i tacy i tacy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś