Gość: skromny IP: *.mant.adsl.ntlworld.com 01.12.05, 20:19 Czy £1000 brutto tygodniowo to duzo. Lub jak duzo to jest? Zarabiam taka kwote i nie wiem czy to juz szczyt czy tylko poczatek. Piszcie powaznie prosze. Pytam o wasza opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Soup Nazi Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.sympatico.ca 01.12.05, 20:47 Czy to nie ty pytales ostatnio ile placa za krew, hehehe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scottie Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.server.ntli.net 01.12.05, 20:49 tysiaczek tygodniowo powiadasz... No wiesz moglbys poszukac czegos lepszego;-) Przecietny hinduski pakowacz tyle zarabia;-)) Chlopie musisz sie cenic;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jameson Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: 85.134.135.* 01.12.05, 21:31 1000 funtow brutto/tyg.???? chyba zartujesz.. to przeciez filipinska pielegniarka bierze 2 razy wiecej.. (nie mam nic przeciwko filipinskim pielegniarkom) 1000 funtow brutto/tyg.???? chyba zartujesz.. to przeciez nie starcza na zaspokojenie podstawowych warunkow niezbednych do zycia. zostaje Ci wegetacja.. a tak swoja droga, ciekawe co sklania ludzi do zadawania tak glupich pytan pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromny Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.mant.adsl.ntlworld.com 01.12.05, 21:41 Wcale nie glupie. Ostatnio na forum ktos napisal ze £600/week zarbiaja nieliczni bankowcy z jakiejs tam dzielnicy Londynu (to moze oni sobie jaja robia). Ja zarabiam troche wiecej gdzies o polowe i nie wiem czy szukac innej pracy czy musze sie tu meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheese Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: 205.228.74.* 09.01.06, 18:49 Kolega mi mowil, ze poczatkujacy bankowcy (zaraz po studiach) zarabiaja ok 1500 brutto na tydzien (razem z premia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheese2 Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: 205.228.74.* 09.01.06, 18:50 A pracuja albo w city albo na Canary Wharf. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: A w czym robisz ? 09.01.06, 19:09 enata410 napisała: > Masz dziewczyne? I czy jestes przystojny? :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MWM Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:34 A moze chlopca? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.12.05, 23:50 Zalezy co robisz. Za bankowacami jestes daleko w tyle, ale za to daleko w przodzie przed kadra pomocnicza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NHS Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 01.12.05, 23:53 Mniej więcej 1000 £ brutto/tydzień to na dzień dobry zarabia lekarz, który zaczyna pracować w UK. Ale ty człowieku raczej lekarzem chyba nie jesteś - co gorsza, pewnie sam potrzebujesz się leczyć jak zadajesz takie głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.bsk.vectranet.pl 08.01.06, 13:06 Młody lekarz po stażu to zaczyna od 22-24K brutto rocznie, czyli ok 400F tygodniowo. Oczywiście bez dyżurów. Ale nadgodziny to mozna brać w każdym zawodzie, a tam na dyżurach w karty nie grają. Natomiast po specjalizacji, to inna bajka, zaczyna się od 50K rocznie bez dyżurów i bez prywatnej praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maslanka Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.unknown.be.uu.net 02.12.05, 10:29 dopuki masz ciasny odbyt to moze i tyle zarabiasz ale za pare miehow bedziesz tak roztrzaskany ze na bulke z serem nie zarobisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavs Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.12.05, 13:38 Dajcie chlopu spokoj, pomylil sie biedaczek, myslal 1000 PLN (po przeliczeniu z GBP) a wy mu od razu od najgorszych i jeszcze filipinki obrazacie, na prawde nie po chrzescijansku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: ? 1000 brutto / tygodniowo IP: 17.255.248.* 02.12.05, 17:06 temat rownie prymitywny jak autor skasowac!!! No chyba ze robisz na soho jako pan do towrzystwa to respect?:)hahha Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: £ 1000 brutto / tygodniowo 02.12.05, 17:05 hehehehe dobry dowcip. 5000f miesiecznie. hahaha chcesz mi wmowic ze zarabiasz tyle co anglik na stanowisku Sales Director? nie wydaje mi sie. idz sobie jaja rob na innym forum. denerwuja mnie takei posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor posta Niedowiarki IP: 82.19.18.* 02.12.05, 17:18 Ok dzieci drogie ! Jestem stolarzem pracuje on price. Za zamontowanie kuchni dostaje £250. Anglicy montuja dwie max trzy tygodniowo a ja cztery piec. Wiec rachunek prosty. Tak wiec nie jestem za kogo mnie uwazacie. Ale milo posluchac waszych opini. Nie jestem polonista wiec moze niezbyt dokladnie zadalem pytanie. Ale chodzi mi o to : KTO TYLE ZARABIA W ANGLII ? Bo ja jestem prosty Polak i czy to mozliwe abym zarabial wiecej niz ci co sie tu urodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavs Re: Niedowiarki IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.12.05, 17:30 Jak widac mozliwe!!! Jakby nie bylo mozliwe to bys tyle nie zarabial! Ja tez zarabiam wiecej niz niektorzy anglicy... i mniej niz niektorzy ... as simple as that! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik Re: Niedowiarki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.12.05, 19:00 Dokladnie! kazdy kto ma dobr fach moze zarobic calkiem niezle, pytanie tylko co umiesz i na ile obrotny jestes zeby miec ciaglosc tych zarobkow. £1000 jest calkiem sporo ale jesli odliczysz przerwy miedzy jedna fucha a druga i podliczysz zarobki roczne, to watpie czy wyjdzie ci dalej ten tysiaczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Niedowiarki IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.12.05, 18:20 £1000/tydzien * 52 = £52,000 (minus wakacje i swieta) jest dobra pensja i tak, zarabiasz wiecej niz spora czesc, ktora sie tutaj urodzila. I tak, jest sporo tubylcow i no i Polakow, ktorzy zarabiaja wiecej niz Ty, ale na szczescie nie czuja potrzeby dowartosciowania sie na tym forum. Mam nadzieje, ze znasz juz odpowiedz na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Niedowiarki 08.12.05, 17:52 > Ok dzieci drogie ! odezwal sie dorosly... > Jestem stolarzem pracuje on price. Za zamontowanie kuchni dostaje £250. A > nglicy > montuja dwie max trzy tygodniowo a ja cztery piec. Wiec rachunek prosty. i co ty z taka kasa robisz? byles gdzies? zwiedziles cos? poznales inne zakatki swiata? tyle co ty masz na tydzien to ja mam na miesiac a w swojej karierze poznalam jak zyja Bajans, plywalam ze zlówiami, i widzialam rafy koralowe - przezycia nie do opisania! czym ty sie mozesz pochwalic? Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Niedowiarki 08.12.05, 19:13 Czy kazdy musi byc taki jak ty i plywac z zolwiami? Heh, tolerancji troche! A skad wiesz, ze ta osoba nie moze sie niczym pochwalic?! Zenujace doprawdy! To, ze SWOJE pieniadze wydaje w inny sposob, organizuje swe zycie inaczej jeszcze nie oznacza, ze jest mniej wartosciowy niz ty! Kazdy ma prawo zyc jak chce, jesli zarabia uczciwe i nie rani innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Niedowiarki IP: *.server.ntli.net 08.12.05, 19:21 Najlepiej oczywiście wydawać na gorzałę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niedowiarki IP: *.range86-135.btcentralplus.com 08.12.05, 19:59 nie zapomij zaplacic podatku w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Niedowiarki 09.12.05, 11:06 > Czy kazdy musi byc taki jak ty i plywac z zolwiami? Heh, tolerancji troche! A > skad wiesz, ze ta osoba nie moze sie niczym pochwalic?! Zenujace doprawdy! To, > ze SWOJE pieniadze wydaje w inny sposob, organizuje swe zycie inaczej jeszcze > nie oznacza, ze jest mniej wartosciowy niz ty! Kazdy ma prawo zyc jak chce, > jesli zarabia uczciwe i nie rani innych.' jak sie mam czym chwalic to sie chwale. a zadalam tylko pytanie w jaki sposob kolega pozytkuje kase ktora zarabia. nie widze nic zlego w zadawaniu pytan. zenujaca to twoja odpowiedz jest. poza tym to pytanie nie bylo skierowane do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Niedowiarki IP: 87.207.219.* 09.12.05, 13:11 elaweybridge - zrobilas dokladnie to samo co "skromny", ktorego tak skrytykowalas. On tez sie "tylko" chwalil. Wydaje mi sie, ze ktos ma tu urazona dume i to wcale nie ja... Jak piszesz na forum to kazdy moze Ci odpowiedziec. Jezeli nie odpowiada Ci ta forma, to proponuje e-mail'a. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Niedowiarki 09.12.05, 13:59 > a zadalam tylko pytanie w jaki sposob kolega pozytkuje kase ktora zarabia. Trzeba wiedziec jakie pytanie WYPADA zadac i kiedy. To o co pytasz to najzwyczajniej nie twoj interes (mowiac delikatnie) a wypowiedziec sie tu moze kazdy, bo to jest forum i guzik mnie obchodzi, ze nie do mnie kierowalas swojego posta - widac za prosta jestes, zeby zrozumiec pewne rzeczy. I nie wysilaj sie z odpowiedzia - moj czas dla ciebie juz sie skonczyl. -- Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Niedowiarki 08.01.06, 11:23 > Trzeba wiedziec jakie pytanie WYPADA zadac i kiedy. To o co pytasz to > najzwyczajniej nie twoj interes (mowiac delikatnie) a wypowiedziec sie tu moze > kazdy, bo to jest forum sama decyduje o tym jakie pytanei zadawac i kiedy. > i guzik mnie obchodzi, ze nie do mnie kierowalas swojego posta - widac za > prosta jestes, zeby zrozumiec pewne rzeczy. I nie > wysilaj sie z odpowiedzia - moj czas dla ciebie juz sie skonczyl. moglabym tak samo ciebie obrazic ale nie bede sie znizac do twojego poziomu. szkoda czasu. brakuje ci cojones i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: Niedowiarki 09.12.05, 13:45 ej polaczki,polaczki-nigdy sia nie zmienicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.chello.pl 04.01.06, 22:20 Witam.A ja bardzo sie ciesze,ze ktos moze tyle sobie zarobic i nic zlego w tym nie ma.Zazdrość i zawisc to bardzo zle cechy u wszystkich ludzi,a widze,ze niektorym to galy na wierzch wyszly jak przeczytali ile mozna zarobic.Dla mnie to wszyscy powinni zarabiac tyle,aby zyc bez stresow i trzeba sobie pomagac i wspierac sie nawzajem,a nie zwalczac!!!!!To tyle...Narka Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: £ 1000 brutto / tygodniowo 04.01.06, 22:50 No i wiekszosc ludzi, ktorzy sie tu wypowiadali, nie mialo z tym problemu. Pytanie po co taki watek zakladac, jak wiadomo, ze procentowo niewielu Polakow w UK zarabia wiecej? Po to aby wzbudzic te negatywne reakcje? A moze zdobyc dziewczyne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromny Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.mant.adsl.ntlworld.com 05.01.06, 08:03 A moze Ja chcialem w koncu oficjalnie powiedziec na forum ze takie pieniadze mozna zarabiac w Anglii i nie udawac glupka ze - Oj! Boze jak tu ciezko na chleb nie mam bo zapie.... na tasmie caly dzien za £5.05 brutto. Nikt tu nie powie prawdy bo wszyscy sie boicie konkurencji z Polski. "Cicho nic nie mow bo inni przyjada!" TAK JA ZDOBYLEM TU SUKCES ZAWODOWY!!! Tymbardziej ze pierszy raz w zyciu jestem stolarzem w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: £ 1000 brutto / tygodniowo 05.01.06, 09:33 Jezeli jeszcze nie zauwazyles - mozna i wieksze. I co z tego? Znam Polakow, ktorzy sa maklerami, dyrektorami, itd itp w Anglii. Sam nie najgorzej zarabiam, ale nie musze sie zaraz chwalic na forum. Wymowa Twojego postu nie byla "osignalem tutaj sukces zawodowy", tylko "patrzcie jaki dobry jestem, zarabiam £1000 na tydzien", a dla mnie to sa dwie rozne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Dobre pieniadze to poczatek. 05.01.06, 16:58 To prawda, ze lepsze zarobki moga pomoc w utrzymaniu standardu, jaki lubimy. Ale to dopiero poczatek drogi... NB. Poza tym dobrze jest pamietac, ze pracodawcy oferuja inne ciekawe dodatki do samej pensji i to tez jest wazne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest to możliwe Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.server.ntli.net 05.01.06, 15:25 w tym kraju, jeżeli ktoś jest wystarczająco obrotny może zarabiać ile chce. znam osoby które przyjechały tutaj przed rokiem, nie mówią perfekcyjnie po angielsku a zarabiają tyle że nie niejeden angol mógłby o tym tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
reallondoner TO DOPIERO POCZATEK 06.01.06, 15:47 Ludzie, jacy Wy zazdrosni jestescie. Jesli to prawda - bardzo sie ciesze, ze kolega ma taka prace jaka ma, a tym bardziej, ze ma pieniadze takie jakie ma. Jesli taka prace masz to powiem jedno - moze to byc dopiero poczatek. Potem powinna byc wlasna firma i podebranie kliantow tej, w ktorej pracujesz. Sam znam POlakow, majacych w Londynie po 12 domow (domow, nie flatow), rozbijajacych sie fajnymi samochodami i zyjacych z zysku ich wynajmu. Kto kombinuje ten ma. Proste... tylko nie mowcie o etyce, prosze, bo naprawde to kwestia charakteru. Jeden idzie po trupach a inny ciula powoli. Kazdy jest inny i do innych sukcesow dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edgar2005 Re: TO DOPIERO POCZATEK IP: *.bsk.vectranet.pl 08.01.06, 13:12 Nie koniecznie trzeba zakłądać własną firmę, mozna zostać wspólnikiem u dotychczasowego pracodawcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep I'm confused :-)) 10.01.06, 20:59 Ale co ma jedno do drugiego? Jaki jest zwiazek pomiedzy zarabianiem 100, 1000 czy 100K tygodniowo a posiadaniem 12 domow w Londynie? Jedyny zwiazek widzialbym pomiedzy zarabianiem tej ostatniej sumy a tymi dwunastoma domami. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman nie ma sie czym chwalic. 09.01.06, 19:05 poczekaj pare miesiecy. myslisz ze jak zamiescisz na forum info ze mozna na takich pie..ch zarabiac £1000 tygodniowo - nie znajdzie sia masa takich, co powiedza "zrobie to za pol ceny i 2 razy szybciej?" znam wiele osob, ktore kariere szybko skonczyly, dzieki takim magikom jak ty. chodza i wszedzie rozpowiadaja, jak duzo zarabiaja. a potem placz, jak wprowadza stawke godzinowa. pamietaj, ze zarabiasz tyle, bo tyle sa angole gotowi zaplacic. widac za malo polskich stolarzy sie do UK wybralo. a na koniec: jaki cel pytac "jak duzo to jest...." obcych ludzi. jakbys sie w polsce zastanawial - to rozumiem. ale chyba lepiej sam powinienes potrafic ocenic, czy to ci starcza czy nie. generalnie zawsze uwazalem, ze sprawy zarobkow powinny byc nasza prywatna sprawa. no chyba ze sytuacja jest niepewna i np chcesz wiedziec przed wyjazdem czy to wystarczy. na forum mozna powiedziec co sie chce - to prawda. ale to co mowisz swiadczy tylko o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cameron Re: nie ma sie czym chwalic. IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 09.01.06, 19:27 Brawo Kerryman ! Napisałeś chyba najsensowniejszy komentarz dot. wątku rozpoczętego przez jakiegoś zakompleksionemu hebelkowi, któremu wydaje się, że wstąpił do raju i musi o tym powiedzieć całemu światu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdank Re: nie ma sie czym chwalic. IP: *.lns5-c7.dsl.pol.co.uk 10.01.06, 21:06 Dobry komentarz Kerryman,poza tym nie chce chłopaka dobijac zarobkami elektryka,hih. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powazny Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.bsk.vectranet.pl 10.01.06, 21:22 To Ty pisz poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gede Re: £ 1000 brutto / tygodniowo IP: *.lns5-c11.dsl.pol.co.uk 11.01.06, 08:51 >>>>Za zamontowanie kuchni dostaje £250. Anglicy montuja dwie max trzy tygodniowo a ja cztery piec. Wiec rachunek prosty>>>>> Ano prosty,ty dostajesz 250 dlatego montujesz pięć,Anglicy dostają 600 więc montują trzy,poza tym jak tak będziesz zawyżał normy to też cie reszta angielskich stolarzy odpowiednio "doceni".Polecam obejrzenie "człowieka z żelaza".Tam też jeden taki wyrabial 300 procent normy. Odpowiedz Link Zgłoś