Gość: Irish IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 11:57 jak wygląda ta sprawa w Irlandii? trzeba mieć jakieś 'przejściówki' ???? proszę o radę dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 12:13 Gniazdka sa takie same jak angielskie - przejscowki potrzebujesz. Prad taki sam jak na kontynencie - 220V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:15 dzieki choc mam jedno zastrzezenie , jesli tak mozna powiedziec.... - z innego zrodla wlasnie sie dowiedzialem ze gniazdka sa w sumie podobne i ze da sie normalnie wlozyc wtyczke... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.ifd.uni.wroc.pl 09.02.06, 12:21 Możesz kombinować naginając bolce albo stosować dodatkowe druty ale po co? Podłączysz laptopa albo co zwarcie niepotrzebne zrobisz i szkoda sprzętu. Przejściówka tania i bezpieczna. P.S. Dla ścisłości napięcie w gniazdkach tam i u nas takie samo czyli 230 V a nie 220 V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:31 dzieki za info u nas w kraju da sie kupic takie "irlandzkie" przejsciowki?? czy tam na miejscu dopiero? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.ifd.uni.wroc.pl 09.02.06, 12:33 wiesz co w Polsce to naprawdę nie wiem, ja kiedyś kupiłem odwrotną przejściówkę u nas. Tzn. z wtyczki UK na POL Ale wiem, że bezproblemowo kupisz na miejscu, naprawdę się nie martw o to. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 12:49 sa w parwie kazdym supermarkecie. Kiedys widzialam w TESCO za €3. Nie kupuj na lotnisku, bo przeplacisz. A nie polecalabym "wciskania" polskich wtyczek na sile. Stare budownictow np. nie ma uziemienia w instalacji - dlatego bezpieczniki sa we wnetrzu wtyczek (stad ich rozmiar). Jezeli cos ci sie stanie z "irlandzka" wtyczka przepali sie bezpiecznik we wtyczce i bedzie OK. Z "polska" bedziesz wtedy mial problem. Nowe domy maja juz "zero". Duzo starych tez juz ma instalacje wymieniona, ale jeszcze gdzies kiedys mozesz sie naciac. W moim domu byla wymieniona dopiero 3 lata temu... Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:54 ok, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:52 ok, ale moze jeszcze popytam w sklepach przed wyjazdem. długo tam byles?? bo rozumiem ze znasz troche Irlandie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 13:01 Jezeli mnie sie pytasz - po "drzewku" sadze, ze tak, ale ze pytanie skierowane do rodzaju meskiego, to nie bardzo sie kwalifikuje.... ...ja mieszkam od 7 lat i ciagle tu jestem. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 13:38 nie nie, ja pytalem Szatana... czasem zle widac z drzewka... ja wlasnie wyjezdzam za 2 tygodnie, choc jeszcze nie mam pracy - cos pewnie znajde, a pozniej jeszcze studia bede konczyl. Jestes w Dublinie? masz do polecenia jakis tani hostel?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 16:01 Jestem w Dublinie, ale hosteli zadnych nie znam. Moze tutaj Ci ktos pomoze: www.gazeta.ie/forum/ Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:21 www.migracja.pl/index-hotele.html poszukaj sam:) Odpowiedz Link Zgłoś