Dodaj do ulubionych

prąd i gniazdka w IRLANDII ! ??

IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 11:57
jak wygląda ta sprawa w Irlandii? trzeba mieć jakieś 'przejściówki' ????
proszę o radę
dzięki
Obserwuj wątek
    • maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 12:13
      Gniazdka sa takie same jak angielskie - przejscowki potrzebujesz. Prad taki sam
      jak na kontynencie - 220V
      • Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:15
        dzieki
        choc mam jedno zastrzezenie , jesli tak mozna powiedziec.... - z innego zrodla
        wlasnie sie dowiedzialem ze gniazdka sa w sumie podobne i ze da sie normalnie
        wlozyc wtyczke...
        ?
        • Gość: szatan Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.ifd.uni.wroc.pl 09.02.06, 12:21
          Możesz kombinować naginając bolce albo stosować dodatkowe druty ale po co?
          Podłączysz laptopa albo co zwarcie niepotrzebne zrobisz i szkoda sprzętu.
          Przejściówka tania i bezpieczna.

P.S. Dla ścisłości napięcie w gniazdkach tam i u nas takie samo czyli 230 V a
          nie 220 V

• Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:31
            dzieki za info
            u nas w kraju da sie kupic takie "irlandzkie" przejsciowki??
            czy tam na miejscu dopiero?
            • Gość: szatan Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.ifd.uni.wroc.pl 09.02.06, 12:33
              wiesz co w Polsce to naprawdę nie wiem, ja kiedyś kupiłem odwrotną przejściówkę
              u nas. Tzn. z wtyczki UK na POL
              Ale wiem, że bezproblemowo kupisz na miejscu, naprawdę się nie martw o to.

Pozdrawiam
              • maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 12:49
                sa w parwie kazdym supermarkecie. Kiedys widzialam w TESCO za €3.
                Nie kupuj na lotnisku, bo przeplacisz.

A nie polecalabym "wciskania" polskich wtyczek na sile. Stare budownictow np.
                nie ma uziemienia w instalacji - dlatego bezpieczniki sa we wnetrzu wtyczek
                (stad ich rozmiar). Jezeli cos ci sie stanie z "irlandzka" wtyczka przepali sie
                bezpiecznik we wtyczce i bedzie OK. Z "polska" bedziesz wtedy mial problem.
                Nowe domy maja juz "zero". Duzo starych tez juz ma instalacje wymieniona, ale
                jeszcze gdzies kiedys mozesz sie naciac. W moim domu byla wymieniona dopiero 3
                lata temu...

Pozdrowienia,
                • Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:54
                  ok, dzieki
              • Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 12:52
                ok, ale moze jeszcze popytam w sklepach przed wyjazdem.
                długo tam byles?? bo rozumiem ze znasz troche Irlandie??
                • maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 13:01
                  Jezeli mnie sie pytasz - po "drzewku" sadze, ze tak, ale ze pytanie skierowane
                  do rodzaju meskiego, to nie bardzo sie kwalifikuje....
                  ...ja mieszkam od 7 lat i ciagle tu jestem.

Pozdrowienia,
                  • Gość: Irish Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 13:38
                    nie nie, ja pytalem Szatana... czasem zle widac z drzewka...
                    ja wlasnie wyjezdzam za 2 tygodnie, choc jeszcze nie mam pracy - cos pewnie
                    znajde, a pozniej jeszcze studia bede konczyl.
                    Jestes w Dublinie? masz do polecenia jakis tani hostel??
                    pozdrawiam
                    • maja92 Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? 09.02.06, 16:01
                      Jestem w Dublinie, ale hosteli zadnych nie znam.

Moze tutaj Ci ktos pomoze:
                      www.gazeta.ie/forum/
                      Pozdrowienia,
                    • Gość: mu Re: prąd i gniazdka w IRLANDII ! ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:21
                      www.migracja.pl/index-hotele.html
                      poszukaj sam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka