Dodaj do ulubionych

Telewizja satelitarna w UK

IP: *.md.uwcm.ac.uk 17.02.06, 17:18
Czy macie jakies doswiadczenia? Jaki sprzet warto kupic do 150-200F? Chodzi
mi oczywiscie o kanaly brytyjskie, TV Polonie i moze jakies jeszcze polskie
jak sa, ale tez francuskie i niemieckie. Uznalem ze kablowki zakladac nie
warto.
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Telewizja satelitarna w UK 17.02.06, 22:24
      Kabel sobie chwala niektorzy (maja nawet tanie pakiety: TV+broadband+tel). Ja
      mam Sky+ i sie zastanawiam jak ja zylam do tej pory bez tego wynalazku ;o) Z
      tego co wiem to polskich stacji sie nie odbiera na standardowym sprzecie (inny
      satelita). "Sprzetu" sie tu raczej nie kupuje "samego", za wyjatkiem Freeview -
      kupuje sie pudlo i podlacza do gniazdka antenowego w scianie i tyle. Odbiera
      sie podstawowe kanaly (mozna dokupic wiecej kanalow za jakies £7 chyba). Nie
      pamietam ile ja placilam za Sky+ ale widzialam reklame, ze za standardowa
      instalacje placi sie £90.

Wiecej ponizej:

www.bbc.co.uk/digital/

:)
    • stpaul Re: Telewizja satelitarna w UK 17.02.06, 22:32
      Jak nie masz strasznego ciśnienia na filmy i Premiership (ja tam lubię piłkę w
      pubie oglądać), to polecam www.freeview.co.uk/. Ponad 30 programów za
      darmo w naziemnej cyfrowej telewizji. Kupujesz tylko porządny telewizor (prawie
      każdy płaski jest przystosowany do Freeview, ale lepiej sprawdź) lub do starego
      grata podłączasz box. Potem patyk na dach i jazda.
      • 3333pb Re: Telewizja satelitarna w UK 18.02.06, 01:58
        ja wzielem philipsa 3010 lub 6010 i masz tv polonia ,polsat2
        ,biznes,reality,speis platinum tps-y,mtv,viva polska i inne
      • Gość: abc Re: Telewizja satelitarna w UK IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 18.02.06, 16:49
        Czy musisz kupowac TV licence jezeli uzywa sie freeview?
        • Gość: aer Re: Telewizja satelitarna w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:07
          tak trzeba miec tv licence
    • Gość: Jaro Re: Telewizja satelitarna w UK IP: *.md.uwcm.ac.uk 20.02.06, 10:50
      Dzieki za info, ok 30 kanalow to juz mam, ale z nich interesuja mnie tylko
      kilka. Na filmach i sporcie mi nie zalezy, natomiast zalezy na TV Polonia i
      kanalach francuskich i niemieckich (to w ramach nauki jezykow). Sprzet
      satelitarny z talerzem jest na eBayu za ok. 150F, to stosunkowo niewiele w
      skali np. roku.
      • Gość: zax Re: Telewizja satelitarna w UK IP: *.l6.c5.dsl.pol.co.uk 20.02.06, 11:20
        Jeśli masz komputer stacjonarny opcją jest kupienie karty DVB-S z Hotbirda
        teraz można odbierać polonie,polonie 1,polsat 2,tv5 vive Polska,TVP Kultura i
        pare innych polskich poza tym sporo programow z Francji,Niemiec,Włoch itd a po
        dolozeniu programiku sporo tez kodowanych(choćby TPS z Francji),karta dvb-s
        kosztuje ok 50-70 funtow plus antena 80 cm z LNB 25 funtow.
        • walesa4 Po co ci PC-et z kartą DVB jak za 260 PLN masz 20.02.06, 14:31
          DVB-S boxa z możliwością patchowania w Polsce, ten PC to powinien służyć do
          właśnie do tego, i ciszej bez wiatraka, a TPS i tak niedługo będzie
          niedostępny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka