Dodaj do ulubionych

Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻNE

14.03.06, 18:39
Dziewczyny mam pytanie. Ile najdłużej spoźniała Wam się miesiączka przez
podróż??? Bardzo ważne są Wasze odpowiedzi dla mnie. Poniewaz nie wiem czy
mam się martwić i wracać do Polski, iść od lekarza i sprawdzić czy przypadkiem
jakieś maleństwo nie jest w drodze. Czy to tylko przez podróż. Dodam ,że
pierwszą dostałam pare dni po przylocie do Angli i następnie troszke w między
czasie podróżowałam.
Dzięki za Wasze odpowiedzi

ps. Panom robiącym sobie jaja od razy dziękuję :/ Nie potrzebne mi sa
dowciapne komentarze...
Obserwuj wątek
    • Gość: mackane Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.server.ntli.net 14.03.06, 18:47
      a wlasnie ze jaja bede sobie robil,
      to jest forum o WB i IR a twoja ciotka nic nie ma do tego
      poza tym watpie aby jakis facet mial ochote o tym czytac
      interesuje mnie ciotka tylko mojej kobiety
      tez pewnie bys nie chciala wiedziec o moich meskich problemach
      ps.
      • just_11 Re: Do mackane 14.03.06, 23:05
        Mackane i sam sie przyznajesz, ze nie jestes mezczyna "poza tym watpie aby jakis
        facet mial ochote o tym czytac" - Ty jednak przeczytales... Coz, od razu
        wiedzialam, ze nie jestes prawdziwym mezczuzna, tylko jakas zakompleksiona,
        chora, niedorozwinieta namiastka.
        Wszyscy wiemy jaki jest Twoj "meski" problem, a wlasciwie jego brak (haha).
        Sluchaj, zawsze mozesz sobie zrobic operacje powiekszajaca.
        A w ogole to sie dziwie, ze Cie jescze nikt z tego forum nie wywalil.
        Naprawde nikt nie potrzebuje komentarzy takiego idioty jak Ty.
    • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 18:51
      Drogi kolego...
      to daj mi mądralo forum ,,Dla kobiet podróżująch,, i wtedy problem z głowy. Są
      fora dla kobiet ciężarnych ale większośc z nich siedzi sobie w Polsce w
      oczekiwaniu na potomka, więc niestety mało mnie pomogą. Więcej wyrozumiałości :)
      A jeśli masz ,,męski,, problem no hmm słucham... ;) heh...
      • Gość: mackane Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.server.ntli.net 14.03.06, 18:57
        jest mnostwo stosowniejszych miejsc na twoj post, wystarczy poszukac
        co do wyrozumialosci to nigdy nie bylem wyrozumialy
        a co ci kobiet ciezane w anglii pomoga?
    • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 19:02
      Daruj sobie....
      Proste pytanie zadałam i nie do Ciebie więc, nie wcinaj się bo to nie kulturalne
      a jeśli tak bardzo drażni Cię mój post to po prostu go nie czytaj i problem z
      głowy...
      • Gość: mackane Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.server.ntli.net 14.03.06, 19:11
        fora sa ogolnodostepne, jak chcesz zeby bly twoj post czytany przez wybrane
        osoby idz do prywatnych

uwazasz kulturalnym wspominnie o ciotce wsrod ludzi ktorych nie znasz?czy przy
        stole przy obiedzie tez bys sie o taki rzeczy zapytala?

p.s.wlasnie jem ziemniaczki i schabowgo hihihih
    • Gość: pomarancza Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:12
      Wszystko powyzej 45-48 dni liczone od ostatniej.... zaczyna byc podejrzane. A w
      razie watpliwosci zrob test. Pozdrowionka.
      • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 19:17
        Pomarancza - Dzięki :)
        • Gość: mackane Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.server.ntli.net 14.03.06, 19:19
          lece do znajomych juz nie pogadamy,
          hihihihihi
          nie martw sie bedzie dobrze
          • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 19:22
            Smacznego :)
      • Gość: tylko jaaa Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 14.03.06, 19:57
        no ja cie pociesze ja nie mialm okresu 7 miesiecy !!! wrucilam do polski po 7
        miesiacach i..... dostalam:)) to podobna ta zmiana klimatu;)ha ha
        • natalia.brzeska Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 20:20
          Gość portalu: tylko jaaa napisał(a):

> no ja cie pociesze ja nie mialm okresu 7 miesiecy !!! wrucilam do polski po 7
          > miesiacach

Dobrze, że wrUciłaś...

i..... dostalam:)) to podobna ta zmiana klimatu;)ha ha

bosh... ręce opadają, jak się takie rzeczy czyta...
    • Gość: aga Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: 217.171.242.* 14.03.06, 21:36
      ja tez czekam na @ juz drugi miesiac i nic. tez mam schizy,ze cos mi jest. robilam test i wyszedl
      negatywny i nie wiem, co moge wiecej zrobic. troche mi sie nie chce wierzyc,ze klimat moze tak mocno
      zadzialac. trzymaj sie
      • natalia.brzeska zabezpieczajcie się!!!!! 14.03.06, 21:45

a nie potem schizujecie!

PS. Tym bardziej, że antykoncepcja w UK jest bezpłatna...
        • Gość: aga Re: zabezpieczajcie się!!!!! IP: 217.171.242.* 14.03.06, 21:58
          mam schizy raczej o moje zdrowie, bo ciaza jest bardzo malo prawdopodobna. nie mam okresu od 20
          stycznia, nie jestem w ciazy wiec cos mi jest i dlatego sie martwie. w Anglii jestem od 5 stycznia,
          wczesniej mialam miesiaczki regularne, co 28 dni i nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo. to chyba moze
          byc powod, zeby sie martwic i spytac, czy moze sa jakies dziewczyny, ktore tez mialy takie sytuacje. ja
          szukalam na bardziej adekwatnych forach i nie znalazlam odpowiedzi, dlatego moze dobrze, ze ktos
          poruszyl ten temat tutaj
        • Gość: bebis Re: zabezpieczajcie się!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:35
          jak to bezpłatna?
          • edavenpo Re: zabezpieczajcie się!!!!! 16.03.06, 13:11
            Gość portalu: bebis napisał(a):

> jak to bezpłatna?
            __

Tak po prostu bezplatna. Na przyklad dostajesz recepte od lekarza na 6 opakowan,
            idziesz do apteki i dostajesz pigulki za darmo. Lub dostajesz zapas z Family
            Planning Clinic.
            • natalia.brzeska Re: zabezpieczajcie się!!!!! 16.03.06, 15:43

Prezerwatywy teżsą za darmo w Family Plannig Clinic.
              • toya83 Re: zabezpieczajcie się!!!!! 16.03.06, 16:51
                Są, racja ale trzeba mieć potwierdzenie adresu.
                A jak można takie potwierdzenie załatwić?? Skoro rachunki są np. na chłopaka czy
                męża??
                • edavenpo Re: zabezpieczajcie się!!!!! 16.03.06, 17:23

Proste jak drut. Zadzwonic do firmy ktora wydaje rachunki (dostawca gazu czy
                  pradu czy wody, council, cokolwiek...) i zmienic jeden z rachunkow na siebie.

Nie wiem czy cos sie zmienilo ale ja nie potrzebowalam potwierdzenia adresu ani
                  do FPC and do mojego GP.
                  • Gość: toya83 Re: zabezpieczajcie się!!!!! IP: *.dsl.pipex.com 16.03.06, 18:56
                    Dziwne, wszedzie trąbią o potwierdzenia adresu...No cóż jeśli nie trzeba to
                    jeszcze lepiej :D Ja za 10 dni bede w Polsce i u lekarza także bez problemowo
                    :)Ale dzięki za informacje na przyszłość :)
                • walesa4 albo na "Murzyna z psem" :), hehehe 16.03.06, 17:46
                  • edavenpo Re: albo na "Murzyna z psem" :), hehehe 16.03.06, 17:47
                    Re: albo na "Murzyna z psem" :), hehehe
                    ___

nie rozumiem...
                    • walesa4 poszukaj innych moich postów to zrozumiesz, hehehe 16.03.06, 17:49
                      • walesa4 dla ułatwenia: Vabank+White Power 16.03.06, 17:55
      • Gość: pomarancza Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:28
        Dziewczyny to nie klimat tylko bardzo ale bardzo silny stres. A jezeli
        oczekiwanie na ... przekracza 2 miechy to trzeba pedzic do gina, zeby sztucznie
        wywolal. Nie bagatelizujcie tego, bo zaczna sie klopoty i z psyche i z cialem.
        Chyba, ze wyjazd zbiegl sie z odstawieniem pigulek to takie glupawki organizmu
        sa do zaakceptowania.
        • reallondoner Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 15.03.06, 10:18
          Tak jest, zgadzam sie z opinia pomaranczy. Powinnas udac sie do lekarza i
          sztuczne wywolac. Moze sie tez okazac, ze ktos Cie czyms zarazil i takie efekty
          moga sie pojawic. Bedziesz musiala uzywac preparat na oczyszczenie i potem
          wroci wszystko do normy.
          Tyle wiem z doswiadczenia przyjaciolki. :)

I hope it'll help.
          • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 16.03.06, 16:58
            No ja akurat mam stałego mężczyzna i nie obawiam się o żadne zarażenie :)
            Spóźniał się, ale już przylazł, w momencie jak sie wyluzowałam :) Pozdrawiam
        • toya83 Pomarancza 16.03.06, 16:56
          Racja. Stres. U mnie fałszywy alarm :) Stres, spowodował zaburzenia. Obce
          państwo, niemożnośc znalezienia pracy itp. itd. Mimo,że tylko na dwa miechy tu
          przyjechałam :) Ale i tak drałuje do gina ;)) Nie ma co... Tego nie można
          zawalać mimo wszystko :) Pozdrawiam
    • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 22:16
      Do Natalia.Brzeska
      Niestety, żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności!!!! I nie chidzi mi w
      temacie o ciąże tylko o zmiany w regularności m.

Dokładnie tak jak napisała Aga nigdzie nie ma poruszanego tego tematu. Dlatego
      pytam jak długo może się opóźniać:)
      • natalia.brzeska Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 22:22
        toya83 napisała:

> Do Natalia.Brzeska
        > Niestety, żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności!!!!

Wstrzemięźliwość?
        • edavenpo Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 14.03.06, 22:46
          natalia.brzeska napisała:

>
          > Wstrzemięźliwość?
          __

Swiete slowa ;-))))
        • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 15.03.06, 03:43
          Hmm no tak. Tylko jak na dłuższą metę będąc z chłopakiem 4 lata, mieszkając z
          nim rozmawiać o wstrzemięźliwości? :D

Hmm droga Natalio...Skąd u Ciebie takie anty nastawienie? My tu nie o seksie,
          zabezpieczeniach tylko o typowym problemie na wyjeżdzie, a że akurat w Angli to
          i na tym forum:) Bądz wyrozumiała :)
          Pewnie nie jedna dziewczyna martwi się o to co ja i niekoniecznie musi mieszkać
          z chłopakiem ani sypiać z kimkolwiek. M. się czasami spóźnia z niewiadomych
          przyczyn ( i np. właśnie podróż) a ja tylko powtarzam chciałam zapytać tutaj JAK
          DŁUGO MOŻE TO TRWAĆ...

Bo jeśli chodzi o mnie to jeśli zabezpieczenie szlak trafiło, mnie to nie
          zmartwi a nawet ucieszy:)
          • toya83 Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 15.03.06, 03:51
            A i jeszcze jedno. Napisałaś,ze antykoncepcja jest bezpłatna w Angli. No tak,
            ale trzeba mieć potwierdzenie adresu. Ja nie posiadam włąsnego adresu więc, nie
            mogę się zajerestrować do żadnego lekarza tutaj.
            Nie jest proste napisać subiektywnie dwa słowa na forum. Zastanów się czasami.
            • natalia.brzeska Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 15.03.06, 09:26
              toya83 napisała:

> A i jeszcze jedno. Napisałaś,ze antykoncepcja jest bezpłatna w Angli. No tak,
              > ale trzeba mieć potwierdzenie adresu. Ja nie posiadam włąsnego adresu więc,
              nie
              > mogę się zajerestrować do żadnego lekarza tutaj.

Brak adresu jest juz po prostu Twoją własną głupotą. Co jeśli coś poważnego się
              stanie...

Tak w ogóle, jeśli komuś okres sie spóźnia 7 miesięcy, to nie wiem jak można
              taką sprawę bagatelizować. Ja latam samolotem jakieś 4 razy w miesiącu i mam
              okres dokładnie z zegarkiem w ręku. Po prostu w Twoim organizmie jest cos nie
              tak i nie jest to problem, który można na forum opisywać. U jednej kobiety może
              to być związane ze stresem, u drugiej z zaburzeniami hormonalnymi,a jeszcze u
              innej z rosnącym guzem. Może Ty należysz do tej trzeciej grupy kobiet?
              Nie rozumiem dlaczego kobiety nie chcą chodzić do ginekologa. Spóźniająca się
              miesiączka nie oznacza niczego dobrego. Po prostu idź do lekarza!!!!!!!!
              PS. Nawet jeśli nie masz potwierdzenia adresu to powinni Cię przyjąć...
              • toya83 do Natalia. Brzeska 16.03.06, 16:49
                To nie ja napisałam o 7-moi miesiącah...

Brak adresu to nie głupota... Przyjechałam tu na dwa miesiące wakacji do faceta.
                Po co mi bieganie i załatwianiu formalności na tak krótki okres czasu???
                Posiadam inne ubezpieczenie. Karte euro-26 może nie daje wiele ale w nagłych
                wypadkach przyjmą mnie gdziekolwiek i później zwrot leczenia w PL.

I powtarzam po raz kolejny!!!!!!!!!!! Chciałam tylko zapytać ile może się
                spóźniać przez podróż!!!!!!!! Moje zdrowie-moja sprawa i nie o tym tu piszemy
                racja??? Wyluzuj kobieto!!! W razie poważnej awarii zgłosze się do lekarza!!!
                Chciałam tylko zapytać o prostą rzecz... Ktoś napisałby 4 dni, ktoś inny 10 a
                jeszcze ktoś inny 15.Nie ważne chciałam się tylko upewnić zanim nabiegam się jak
                głupia gdy bedzie sie spóżniac na przyszłośc 4 dni. I okaże się ,ze to przez
                podróż. Do lekarza i tak się zgłosze. Ale wytłumacz mi dlaczego robisz z tego
                taki problem?????Być może wiele dziewczyn skorzysta z tej opini, zanim
                zestresuje się ,ze to coś poważnego... poczeka spokojnie pare dni jeśli dalej
                nic wtedy do lekarza. Ale wie, już na przyszłość ze moze sie spoznic tyle a tyle
                i nie stresuje sie niepotrzebnie bo to tylko pogarsza a Ty droga koleżanko
                swoimi opiniami i wymądrzaniem się stresujesz niepotrzebnie ludzi i doprowadzasz
                do białej gorączki.
                Chyba jesteś sama w życiu, szkoda mi Ciebie....
                • sumire Re: do Natalia. Brzeska 17.03.06, 12:12
                  Przezorny zawsze ubezpieczony, chciałoby się powiedzieć... Ja bardzo często latam do Brytfanny i z powrotem. Nijak to na mnie nie wpływa, może tylko głowa mnie tam trochę częściej boli od wietrznej pogody.
                  Nie zwalałabym problemów z okresem na podróż. Klimat jest może troszkę inny niż u nas, ale to jednak nie Afryka saharyjska ani Indie. Dwugodzinny lot może i ma wpływ na organizm, ale u zdrowego człowieka minimalny. Jetlag na takich trasach nie występuje.
                  Mam koleżankę, która od przeprowadzki na Wyspy gorzej się czuje podczas okresu, ale chodzi regularnie do lekarza i wszystko w porządku. Podejrzewam, że u bardzo wielu kobiet, które nie biorą pigułek, miesiączka się leciutko przesuwa w jedną lub drugą stronę przez podróżowanie, ale 3-4 dni, w granicach normy. Uważam, że tylko kobieta bardzo niewrażliwa na punkcie własnego zdrowia czekałaby na nią ze stoickim spokojem przez dwa tygodnie (a to już sporo), miesiąc, dwa miesiące. Jeśli nie głodujesz, nie umierasz ze stresu i nie przebywasz w klimacie równikowym - takie spóźnienie to powód do względnie rychłej wizyty w gabinecie lekarskim. Mnie nie uspokajałaby świadomość, że innym dziewczynom też się spóźnia. A jeśli te inne dziewczyny są chore?...
                  • jasiubleep Re: do Natalia. Brzeska 17.03.06, 12:19
                    Ale jak wszystkie kobiety ze wsi sie zejda i ustala, ze miesiaczka raz na
                    tydzien albo raz do roku, albo przez caly rok na okraglo jest OK, to nijak nie
                    przekonasz.
                    • Gość: toya sumire i jasiu IP: *.ipt.aol.com 17.03.06, 12:55
                      Ludzie....Cały czas pisze,że już po kłopocie!!!! Jest gitares i jest ok. Do
                      lekarza ide za pare dni bo bede w PL!!! Na ostatnie kilka dni jest bez sensu
                      biegać po angielskich GP i tak nic nie zrozumie co do mnie mówi. Zbyt zawiłym
                      językiem operują dla mnie. Poczytajcie dokładnie odpowiedzi i później mędrkujecie...
                      • jasiubleep Gratulacje z powodu miesiaczki!! Cale forum.. 17.03.06, 13:23
                        .. odetchnelo z ulga.
    • jasiubleep Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ 16.03.06, 17:27
      Pomimo przekonan panujacych wsrod ludu polskiego wiejskiego (glownie
      tzw. 'ciemnych bab'), brak miesiaczki nie jest wynikiem tylko ciazy i musi
      wzbudzic niepokoj, gdy trwa ponad 6 miesiecy (kazdy student medycyny to
      powinien wiedziec).

Podstawowa opieka medyczna jest bazplatna zarowno w Polsce, jak i w UK, to skad
      ten strach (typowy dla wyzej wymienionej ciemnej masy) przed pojsciem do
      lekarza?
      • Gość: hanka Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: 194.106.137.* 17.03.06, 13:34
        mi na przyklad spoznila sie 2 tygodnie. od razu test. poszlam do lekarza, a na
        naszej wsi tylko lekarz rodzinny. kazali mi samej sobie zrobic wymaz (!!!).
        oczywiscie wyniki po dwóch miesiacach, bo musieli gdzies wyslac. w koncu olalam
        tutejszych lekarzy. poszlam w polsce do ginekologa i faktycznie mam problem.
        zanim bedziemy mieli dzidziusia musze sie leczyc hormonami. wiec nie lekcewaz,
        moze byc stres, moze byc podróz, ale moze tez byc cos powazniejszego. sprawdz.
        pozdrawiam
    • Gość: spinka Do Natali Brzeskiej IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 17.03.06, 18:11
      Jak czytam twoje wypowiedzi to mam przed oczami stara, nieszczesliwa babe...co
      tak tylko zatruwa zycie innym nic nie pomaga tylko gledzi i gledzi .Wszyscy sa
      zli , glupi, nieodpowiedzalni , tepi a Ty taka swietna wiec zatruwasz zycie
      innym......zal mi Ciebie i tyle .......:((Jak masz tak marudzic na tym forum to
      idz...pbiegaj to podobno poprawia humor , i mozg sie dotleni:)
      • natalia.brzeska Re: Do Natali Brzeskiej 17.03.06, 18:32
        Tak, bo trochę prawdy napiszę, to od razu jest źle.

Ech...
    • Gość: jfsck Re: Tylko do Kobiet podróżujących!!!!!!!!!!!! WAŻ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.06, 15:40
      Jak panowie nie mają swoich jaj to muszą sobie robić z kogoś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka