Dodaj do ulubionych

Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.03.06, 17:24
Jade do uk a moja zona zostaje w polsce wiec poradzcie jak przesylac jej
pieniadze zeby nie zbankrutowac.
Obserwuj wątek
    • anta3 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.03.06, 17:27
      Tez niedlugo wyjezdzam, wiec rowniez prosze o odpowiedz.
      P.S. W jakim banku masz konto?
      • Gość: scotio Re: Przelew z uk/ odpowiedz IP: *.range86-131.btcentralplus.com 19.03.06, 12:13
        Banki pobieraja prowizje od przelewu za granice. N.p. HSBC inkasuje 21 F, ale
        przelew z konta jest on line i tego samego dnia do odbioru na koncie w kraju.
        Ale polski bank musi prowadzic konta funtowe, bo inaczej to ci przelicza na
        zlotowki po kursie NBP. Musisz znac kod swiftowy rachunku w banku polskim.
        Prowadzi np Bank Ochr. Srodowiska.
        Powodzenia
        • Gość: Kris Re: Przelew z uk/ odpowiedz IP: *.range86-142.btcentralplus.com 19.03.06, 12:15
          Moze za posrednictwem Tonio Banku w Londynie? Pobieraja 5 funa , niezaleznie od
          kwoty...
        • Gość: ja Re: Przelew z uk/ odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:18
          Najlepiej wychodzi sie na tym, jak żona ma karte z twojego banku w Polsce i
          wyciaga sobie pieniądze sama (prowizja 2 funty za pobranie np.500zł.)Karta
          oczywiście jest na twoje nazwisko.Ale musisz jej zostawić a ty sam śmigać po
          kaske do banku.
        • seth.destructor Re: Przelew z uk/ odpowiedz 19.03.06, 16:44
          I jeszcze potraca za przeliczenie na zlotowki.

MOneygram, Western Union albo ktos jadacy do Polski wychodzi najtaniej.
          Przesylanie pieniedzy w kopercie najgorsze jest, bo u nas polskie pocztowki
          strasznie kradna.
          • Gość: Pawelw Re: Przelew z uk/ odpowiedz IP: *.14-1.cable.virginm.net 08.07.15, 22:16
            ja szczerze polecam TransferWise przelewam z nimi od 3 lat, wszystko z domu przez internet albo logując się przez internet albo wpisując dane z karty, mają najlepszą oferte na całym rynku , proste logowanie mimo tego że nie ma tłumaczenia strony na Polski , pieniadze sa po 3 dniach na dowolnym polskim koncie złotówkowym , faktycznie jak pisze kolega logując się przez stronę kurs jest zawsze dobry ale jeszcze lepszy jest logując się z polecnia czyli przez link który otrzymują już zalogowani na tej stronie jako bonus dla swoich znajomych ( oczywiście zalogowany zapraszajac znajomych tez otrzymuje bonus ) Więc oto i link odemnie dzieki któremu macie pierwszy przelew do 3000 funtów za darmo z lepszym kursem i kolejne przeliczane po lepszym kursie
            transferwise.com/u/5fc9fa
            Do dzieła , to nie reklama , długo szukałem jak najkorzystniej przelać i nie ma lepszego rozwiązania
            Pozdrawiam Paweł
        • tytuk Re: Przelew z uk/ odpowiedz 14.07.15, 21:13
          Zobaczcie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,199113,158194638,158194638,Jak_zaoszczedzic_na_przelewach_bankowych.html#p158194638
          • tytuk Re: Przelew z uk/ odpowiedz 14.07.15, 21:13
            UWAGA na opłaty bankowe przy przesyłaniu pieniędzy między krajami! Można za to zapłacić bardzo wysokie prowizje!
            Przedstawię jak najtaniej przesłać pieniądze (funty, euro, dolary) do polski zza granicy.
            Pierwsza rzecz, która jest potrzebna to konto walutowe:
            Darmowe konto w euro w smartbanku
            Darmowe konta w funtach, euro i dolarach BZWBK (warunek: utrzymywać saldo 20 jednostek danej waluty)
            Konta te można założyć za pośrednictwem kuriera. Dodatkowo, mając konto w Polsce można otworzyć przelewem konto w T-mobile usługi bankowe (trzeba odznaczyć kartę, która jest płatna) i z poziomu konta otworzyć rachunki walutowe (trzeba odznaczyć kartę, której wydanie kosztuje 10zł)
            Następnie należy założyć konto na Transferwise. Jest to serwis, który oferuje transfer gotówki z bardzo niską prowizją (do 0,5%). Dodatkowo pierwszy transfer do kwoty 3000 funtów jest darmowy. Działa na takiej zasadzie: wpłacasz pieniądze na konto serwisu w danym kraju, odbierasz pieniądze w innym. Serwis nie ponosi opłat za przelewy międzybankowe, ponieważ ma swoje konta w każdym państwie i ma na nich pieniądze.
            Gdy ma się już pieniądze na koncie walutowym, warto zamienić je na inną walutę. Do tego potrzebny będzie walutomat. Można tam zamieniać pieniądze znacznie taniej niż w kantorach stacjonarnych. Trwa to dosłownie kilka minut.
            Teraz trochę o kontach w Polsce. Jeśli nie mieszkasz w Polsce a chcesz mieć konto w pln, najlepiej będzie założyć je w smartbanku ? jedynym bezpłatnym koncie w Polsce bez żadnych warunków.
            Jeśli jesteś często w Polsce ? załóż konto w BPH ? trzeba tam wykonać 4 płatności kartą , żeby konto było darmowe.
            Wszystko to zajmuje trochę czasu, jednak pozwala na zaoszczędzenie dużej ilości pieniędzy.

• cytrys Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 15:17
        Natwest
        • cytrys Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 15:20
          cytrys napisał:

> Natwest
          To jest odpowiedz dla anta3
          • cytrys Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 15:28
            Rok temu bylem w Norwegi tam szlo sie na poczte bralo specjalna koperte
            wsadzalo sie pieniadze i placilo sie 100 koron a zona za trzy max cztery dni
            odbierala od listonosza ta sama koperte. Przesylka oczywiscie byla
            ubezpieczona. Czy nie ma czegos takiego w UK?
            • Gość: gość Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.225.* 19.03.06, 15:54
              Czy ktoś się orientuje czy konta funtowe prowadzi Inteligo???
              • cytrys Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 17:34
                co do koperty to jest ubezpieczona!
                • trzecibrat Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 19:59
                  Moneybookers !! 6,80 PLN niezakeznie od kwoty.
    • Gość: bankowiec Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 19.03.06, 21:11
      Moneybrookers, tylko to dlugo trwa. Z konta angielskiego przelew do nich 4 dni.
      Oni przeliczaja funty na zlotowki po przyzwoitym kursie, przelew na zlotowkowe
      konto w Polsce 2-3 dni zaleznie od banku. Prowizje niewielkie, zaleza od
      wysylanej kwoty, ok 2 GBP.

www.moneybrookers.co.uk
      • Gość: homiee Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.03.06, 23:11
        Oni przeliczaja funty na zlotowki po przyzwoitym kursie, przelew na zlotowkowe
        > konto w Polsce 2-3 dni zaleznie od banku. Prowizje niewielkie, zaleza od
        > wysylanej kwoty, ok 2 GBP.

Tylko moneybookers. Kurs jest nawet nieco wyzszy niz w kantorach!
        Prowizja jest NIEZALEZNA od kwoty i wynosi 6.80 PLN.

• edavenpo Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.06, 23:33
          List ubezpieczony dzialal owszem kilka lat temu ale tak kradli na polskiej
          poczcie ze nie ubezpieczaja juz listow zawierajacych pieniadze. Mozesz wyslac na
          wlasne eyzyko ale jesli pieniadze zgina to zwrotu nie dostaniesz.

Ktos tu zasugerowal osobne konto i karta u osoby w Polsce - to jest
          najbezpieczniejszy i najszybszy sposob przekazywania pieniedzy do Polski
          (przecietnie limit na koncie jest 200 do 300 funtow dziennie wyplat z bankomatu)
        • Gość: mdj Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.03.06, 12:25
          Wielkie dzieki - wlasnie sie zarejestrowalem w Moneybookers. Wyglada to
          swietnie, mam jeszcze troche czasu na sprawdzenie, jak dobrze pojdzie to
          oszczedze sobie ryzyka wiezienia paru £K w kieszeni na Dworcu Centralnym, heh :/
    • Gość: shpinak Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 20.03.06, 00:32
      w londynie sa dwa punkty checquepoint na bayswater i earl's court gdzie robia
      przelewy na konto w polsce za £1 niezaleznie od kwoty. przelew w 24h (o ile
      dobrze pamietam) po dosc niskim kursie
    • Gość: shpinak Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 20.03.06, 00:50
      jest tez firma exchange international ktora oferuje karte debetowa z ktorej
      mozesz korzystac po wczesniejszym zasileniu rachunku gotowka w oddziale.
      przeznaczona jest glownie dla turystow ale swietnie sie rowniez nadaje do
      przekazywania pieniedzy za granice. wyglada to tak idziesz do oddzialu kupujesz
      karte za £5 do ktorej mozesz dostac do 4 kart dodatkowych, wszystkie karty
      polaczone sa z jednym rachunkiem - twoim - wysylasz jedna z kat dodatkowych do
      osob ktom chcesz przekazywac pieniadze, wplacasz w oddziale pieniadze i po ok
      15min twoje konto jest zasilone i kazdy z posiadaczy kart dodatkowych ma dostep
      do srodkow. kart mozna uzywac wszedzie gdzie akceptuja maestro/mastercard (w tym
      systemie dzialaja) zarowno do placenia jak i wybierania kasy z bankomatu. bardzo
      wygodna forma przekazywania pieniedzy i relatywnie tania:
      1 karta £5
      kazda nastepna £3
      wplata pieniedzy na karte £2 niezaleznie od kwoty (max£2500)
      wyplata z bankomatu £1.75
      placenie karta - darmowe

wiecej info:
      www.iceplc.com/uk/foreignexchangeproducts/cash2go.htm
    • czemublokujecie_mikonto chyba was PObodŁO-?? 24.07.15, 15:06
      na cholerę tracić kasę z bankami?>?
      tylko transferwise.com/
      bezproblemowe, taniej, lepiej niż Grosikiem i innymi wynalazkami:P
      • Gość: marek Re: chyba was PObodŁO-?? IP: *.serverspace.co.uk 26.07.15, 21:48
        a ile płacisz za przelewy i jaki jest czas dostarczenia? w transfer24 pobierają ode mnie 69p i przelew mam po południu na koncie
        • czemublokujecie_mikonto Re: chyba was PObodŁO-?? 28.07.15, 21:28
          Nie jest ważne że płacisz 69p, ważny jest kurs po jakim to robisz, sprawdź sobie stronę którą podałem i am przelicz ile dostaniesz:P Poza tym jest to łatwiejsze i wiążesz to ze swoimi kontami a nie dajesz obcej firmie ryzykując. Wszystko jest praktycznie on-line.
      • Gość: mariano Re: chyba was PObodŁO-?? IP: *.8-4.cable.virginm.net 27.07.15, 14:42
        Jak mógłbym przekazać Twojej firmie (lub Twoim mocodawcom) pieniądze, skoro nawet nie zauważyłeś, że odpowiadasz na pytanie sprzed 9 lat?
        • czemublokujecie_mikonto Re: chyba was PObodŁO-?? 28.07.15, 21:30
          nie zwracam uwagi na to kiedy jest jakiś post-wyskoczył mi pierwszy jak otwierałem stronę, sam kiedyś dawno temu szukałem dobrego sposoby wysyłki kasy z UK do PL, później to już miałem inny kłopot-jak przesłać kasę z PL do UK-na szczęście teraz nie ma problemów, i fajnie jak ludzie nie mają żadnych problemów i nie muszą racić asy bez potrzeby, bo oni muszą mieć konto w pko albo koszmarnym natwest:P
          • Gość: Daria Re: chyba was PObodŁO-?? IP: 82.195.127.* 17.08.15, 12:36
            Chyba najtansza forma przelewu to www.grosik.com - przelew kosztuje 1 funta lub 1 euro z irlandii i pieniadze w polsce w tym samym dniu. poza tym radze posprawdzac kursy bo to wazne.
            • Gość: aRSON Re: chyba was PObodŁO-?? IP: *.rev.poneytelecom.eu 27.08.15, 22:37
              No chyba nie :) W Transfer24 opłata za przelew to 69p czyli mniej niż 1 funt
              • Gość: a Re: chyba was PObodŁO-?? IP: 82.195.127.* 06.10.15, 13:40
                69p za £50 a pozniej kolosalne oplaty poza tym transfer24 ma zlodziejski kurs o 10 groszy nizszy niz w banku

mimo wszystko www.grosik.com lepiej wychodzi
              • Gość: Andek Re: chyba was PObodŁO-?? IP: *.serverspace.co.uk 08.10.15, 00:06
                co trzeba zrobić żeby tyle zapłacić?? ja ostatnio wysyłalem gdzies indziej to pobrało mi 5F.........
                • czemublokujecie_mikonto Re: chyba was PObodŁO-?? 06.11.15, 11:43
                  Powtarzam się dla potrzebujących:
                  transferwise.com
    • ola_paffnyk Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.15, 01:47
      Ja po porównaniu wszystkich opłat i kursów zaczęłam korzystać z TransferWise ? mają chyba najwyższy kurs na rynku, a przelew miałam następnego dnia na polskim koncie (czasem idzie dwa dni). Działa na prostej zasadzie ? zakłada się konto na portalu, podaje swoje dane, dane odbiorcy, robi przelew (można też płacić kartą debetową, ale tylko do 2000 GBP) i tyle. Jest pobierana opłata za transfer (procent od transakcji), ale można wykonać pierwszy przelew do 3000 GBP za darmo korzystając z poniższego linka: transferwise.com/u/743243 .
      • Gość: Pawel113 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.15, 14:32
        Ja znam stronke z której zrobisz przelew kartą, jak i z konta. Bez prowizji od przelewu, przelewasz na ich konto w danym kraju. Pieniądze masz na swoim koncie w jeden dzień. Ja robiłem już kilka razy przelew z różnych stron jak grosik czy minutka i zawsze z transferwise ma lepsze kursy. Najlepsze kursy mają i najszybciej.
        Jeśli zarejestrujesz się przez ten link, pierwszy przelew jest za darmo
        transferwise.com/u/019477
    • zklanur Re: Przelew z uk/ odpowiedz 16.12.15, 19:38
      Ja mogę polecić- TRANSFERWISE - pieniądze na koncie w polsce tego samego dnia, ew. na drugi dzień. Najwyższy kurs ze wszystkich firm. Rejestrując się przez ten link: transferwise.com/u/68efb macie pierwszy przelew za darmo i jeszcze lepszy kurs! Ew. z nieco gorszym kursem jest transfergo - link do darmowego przelewu: my.transfergo.com/pl/r/fSeGWh.
      Pozdrawiam
    • emigrantod2010 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.16, 01:48
      www.taniabrytania.uk - oferty sprawdzonych firm oferujących najtańsze przelewy do Polski.
      • ewe889 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.03.16, 17:34
        hmmmm polecam Opal Transfer kiedys mieli fajna promocje jak ktos wygral konkurs mogl leciec za darmo do Polski i z powrotem
    • grzegosz001 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.16, 10:23
      my.transfergo.com/pl/r/E741sG
      • Gość: Partnertransfergo Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.as43234.net 18.06.16, 23:38
        Witam,

Od jakiegoś czasu współpracuję z programem partnerskim TransferGo, firma zajmuję się przelewami pieniężnymi. Mają według mnie bardzo ciekawą ofertę jeżeli chodzi o koszta transferów pieniężnych pomiędzy kontami( 99pensów gdzie inne firmy biorą nawet po 4 funty) oraz wysokość kursu, który jest na według mnie wysokim poziomie.
        Jeśli robisz przelewy w obcych walutach ( funt, euro, dolar itd) ze swojego konta, polecam się zarejestrować używając linku poniżej:

www.transfergo.com/pl?source=aw&awc=6306_1466284592_4feb9bcaccc1aae2293f1a6537777ce1&utm_source=awin&utm_medium=281863

Tak?też na tym zarabiam ale jeśli Ty też się zarejestrujesz i wyślesz powyżej 50funtów, sam potem będziesz miał możliwość wygenerowania takiego linku i otrzymywać prowizję od znajomych, którzy zarejestują się przez twoje polecenie.
        To tyle, nawet jeśli narazie nie masz potrzeby wysyłać żadnego przelewu, po prostu się zarejestruj ;)
        Z gory dziękuje za pomoc i zapraszam do współpracy ;)
    • rafalbu23 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.16, 21:13
      Polecam TransferGo.
      Porównywałem wiele firm, ponieważ bliska mi osoba mieszka w UK, TransferGo oferuje najlepsze kursy, opłata za przelew to tylko 0,99 GB, co w porównaniu z innymi firmami jest naprawdę niewielką kwotą, pieniądze dochodzą na drugi dzień roboczy a często tego samego, nie trzeba dodatkowo dopłacać za taką usługę. Korzystanie z serwisu jest bardzo proste. Korzystam z ich usług już prawie rok, bardzo często przysyłają mailem kody na darmowe przelewy,teraz na listopad kod ANKIETA za darmo przelew przez co rzadko w ogóle płacę za przelew.
      Jeśli chcesz mieć pierwszy przelew za darmo,
      zarejestruj się korzystając z tego linka:
      my.transfergo.com/pl/r/mpM8At
      Pozdrawiam
    • rafalbu23 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.16, 21:14
      Polecam TransferGo.

Pozdrawiam
    • rafalbu23 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.16, 21:18
      Polecam TransferGo.

Jeśli chcesz mieć pierwszy przelew za darmo,
      Pozdrawiam
    • zklanur Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.16, 17:11
      Witam.
      Są firmy które się ty zajmują, np -Zamiast drogiego western union i przelewów bankowych polecam firmy transferujące, właściwie jedną - TRANSFERWISE - KURS MAJĄ RZECZYWISTY, NAJWYŻSZY ZE WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH NA RYNKU! pieniądze na koncie w polsce na drugi dzień. Rejestrując się przez ten link: transferwise.com/u/urszulas1 - macie pierwszy przelew za darmo! Drugą firmą która ma również podobny kurs jest transfergo - link do darmowego przelewu: my.transfergo.com/pl/r/fSeGWh.
      reszty firm pośredniczących na ten moment nie ma sensu brać pod uwagę, bo mają strasznie zaniżone kursy...
      Pozdrawiam
    • Gość: jsjsja212 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic-ww-05.vectranet.pl 04.01.17, 20:46
      Przez Transfergo.pl można szybko i taniio robić przelwy. Tutaj zyziu.pl/forum/transfergo sobie przeczytajcie co i jak.
    • rafalbu23 Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.17, 20:56
      Polecam TransferGo.
      Porównywałem wiele firm, ponieważ bliska mi osoba mieszka w UK, TransferGo oferuje najlepsze kursy, opłata za przelew to tylko 0,99 GB, co w porównaniu z innymi firmami jest naprawdę niewielką kwotą, pieniądze dochodzą na drugi dzień roboczy a często tego samego, nie trzeba dodatkowo dopłacać za taką usługę. Korzystanie z serwisu jest bardzo proste. Korzystam z ich usług już prawie rok, bardzo często przysyłają mailem kody na darmowe przelewy przez co rzadko w ogóle płacę za przelew.
      Jeśli chcesz mieć pierwszy przelew za darmo,Jak założysz konto i kogoś polecisz to dostaniesz 20 funtów. Pozdrawiam
      Pozdrawiam
      • czemublokujecie_mikonto Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.17, 08:08
        Zmień na Transferwise -otrzymasz więcej kasy :) Mniejsze prowizje i lepszy kurs :) Korzystam więc wiem-dasz maila to wyślę ci zaproszenie-nie płacą za polecenie, ale z polecenia dostaniesz wpłatę do 500funtów nawet bez prowizji, która wliczona w kurs i tak daje więcej niż przy transfergo :P
    • Gość: Ania M Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.127.* 01.06.17, 10:07
      www.grosik.com - oplata tylko £1 i kurs lepszy niz w banku
      mozna sie zarejestrowac juz z Polski bo tak zrobila moja siostra
    • Gość: Bober Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.range86-164.btcentralplus.com 24.06.17, 06:11
      www.england.pl najlepsze na swiecie. Masz za darmo jak przelewasz minimum 100 funtow i za godzine w Polsce. Polecam, juz 6 lat korzystam
    • Gość: Monika Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.127.* 26.06.17, 09:57
      www.grosik.com - przelew kosztuje tylko 1 funt a pieniadze sa w tym samym dniu popoludniu
      uzywam ok 5 lat
    • netwanderer Re: Przelew z uk do pl!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.17, 08:48
      Najprościej niech żona założy w Polsce konto walutowe, prowadzone w GBP. Tylko przypadkiem nie w ING. ING jest oczywiście bardzo dobrym i wiarygodnym bankiem, ale grupa ING nie jest "lubiana" na wyspach, co skutkuje wysokimi prowizjami i długim czasem obsługi przy przelewach z tamtejszych banków. Każdy inny bank spoza grupy ING w tym przypadku będzie dobrym wyborem. Zresztą - kto pyta, nie błądzi. Wszystko można sprawdzić w Regulaminach i dopytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka