Dodaj do ulubionych

Dla mnie rewelka

IP: *.range86-134.btcentralplus.com 19.03.06, 23:55
Odkrylismy w naszym Tesco bardzo fajne i tanie konserwy miesne z
obrazkiem sympatycznego kotka na puszce .
Jak sie zmiesza z ugotowanymi ziemniokami to wychodzi pyszny i
bardzo tani posilek podobny do gularzu .
Duza oszczednosc i czasu i pieniedzy .Polecam.
Postanowilismy tez ze nie bedziemy uzywac za duzo gazu i wody i kapac
sie 2 razy na tydzien tylko raz i to na poczatku tygodnia mamy
ogromne rachunki i nie wszyscy mieszkajacy w naszej kwaterze chca
placic .
Czesc sie kluci i twierdza ze oni sie myja tylko do pasa i ze to
niby wychodzi mniej wody .
No ale mieszkac razem jest duzo taniej ( 8 chlopa na 2 pokoje )
Pozdrawiam rodznke w Piotrkowie Trybunalskim
Romek
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Dla mnie rewelka IP: *.range81-159.btcentralplus.com 20.03.06, 00:19
      ja jem tylko dwa razy dziennie chleb tostowy z tesco nie uzywam masla tylko
      wkladam plaster tescowej szynki ... teraz jak dowiedzialem sie o gulaszu to
      dopiero bedezie wyzerka,,,,,
    • Gość: magda_lon Re: Dla mnie rewelka IP: *.ipt.aol.com 20.03.06, 00:36
      Moim zdaniem, zamiast sie kapac raz na tydzien, lepiej jest nie kapac w ogole.
      Jezeli wykapiesz sie tylko na poczatku tygodnia, to otwieraja sie Twoje pory na
      skorze, wydziela sie pot, gromadza sie bakterie i zaczynasz nieprzyjemnie
      pachniec przez reszte tygodnia. Jezeli, natomiast, nie kapalbys sie w ogole,
      wytworzylaby sie taka skorupa na Twoim ciele, nieprzepuszczajaca zadnych gazow
      o brzydkim zapachu. Jeszcze bys na tym zaoszczedzil!
    • hayamo Re: Dla mnie rewelka 20.03.06, 01:08
      A może zacznij przetwarzac (tj. ponownie konsumować) wydzieliny twojego
      organizmu takie jak kał, mocz, baby z nosa, łupież, flegma.
      Czysty zysk...
    • walesa4 Dobre, kitekat, whiskas i pedigripal podstawowym 20.03.06, 08:38
      pożywieniem Polaków w UK, szczególnie tych z Tesco i tych co hablają po angielsku.
      • dcio Re: Dobre, kitekat, whiskas i pedigripal podstawo 20.03.06, 22:35
        za drobne 50 zł przesle wam z polskiego lidla przepyszne przysmaki turystyczne,
        konserwy sniadaniowe, pasztety podlaskie i durzo zupek w proszku po 50 gr za
        zupke na litr wody . (oczywiscie doliczam koszt zakupow i paczki 150 zl za 20
        kg ale jak to podzielicie na 4 wyjdzie malo.

• martin_sutton Re: Dla mnie rewelka 20.03.06, 08:47
      Juz niedlugo sie ociepli moze poszukaj dobrego miejsca pod mostem. Pewnie jak
      postawisz pare sidel to zlapiesz tez pare gryzoni i upieczesz na obiad. Jedynym
      powaznym wydatkiem pozostana zapalki zeby rozpalic ognisko...
      • Gość: Devon Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie.... IP: *.chello.pl 20.03.06, 10:15
        A mnie zaczynają już nudzić, i wręcz mierzić te wszystkie drwiny z "Polaczków"
        którzy jadą to tego nieszczęsnego Tesco czy gdziekolwiek indziej i starają się
        żyć skromnie by jak najwięcej zaoszczędzić...

Naprawdę was tak bawi dokopywanie ludziom, którzy być może nie znają po prostu
        innego sposobu na zycie? Nie wiedzą nawet, że można nie liczyć każdego gosza,
        nie biedować, nie wegetować tylko - żyć normalnie?

OK, zgodzę się, że wśród tych osób jest kupa buractwa i dla nich ja też nie mam
        za grosz sympatii. Ale czasem żal mi skromnych prostych ludzi, którzy zostawiają
        wszystko co im znane i jadą tam, by po prostu odłożyć jak najwięcej pieniędzy na
        jakąś normalność w naszym kraju... czy tak trudno Wam zrozumieć, że ktoś, kto
        mieszka gdzies na Podkarpaciu i musiał dotad utrzymać się za 400-600 zł ma np.
        cel pod tytułem "odłożę na mieszkanie/samochód/meble/edukację dzieci" i chce
        zrobić to jak najszybciej, i jak najszybciej wrócić do rodziny? I nie myśli o
        jedzeniu taniego żarcia z Tesco jako o przejawie swego upadku bo raz - 1) w
        Polsce ma to samo 2) ma cel - dla Was może śmieszny i żałosny, ale dla niego ważny.

Mnie postawa pod tytułem jadę-wegetuję-zarabiam-wracam jest obca, ale staram się
        zrozumiec i nawet na swój sposób doceniam determinację i konsekwencję ludzi,
        którzy wcale nie muszą byc buractwem - mogą być po prostu skromni i mający
        mniejsze oczekiwania wobec zycia...
        • martin_sutton Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. 20.03.06, 11:06
          No to mamy zupelnie odmienne zdanie na ten temat. Uwazam taka postawe nie tylko
          za godna pogardy ale rowniez za szkodliwa. Szkodliwa dla Polski szkodliwa dla
          UK, szkodliwa dla ich dzieci, szkodliwa dla mojej i twojej Devon rowniez
          reputacji.

Jasne mozna to ignorowac i udawac ze sie rozumie i ze w podobnej sytuacji
          zrobiloby sie to samo. To jest totalna bzdura, bylem w sytuacji kiedy na koncie
          w UK mialem 0 i nie bardzo mialem do czego wracac do polski. Wzialem 2 prace i
          wyszedlem na prosta.

Zamiast jesc gowno i mieszkac w chlewie, wole pracowac 12 godzin na dobe i zyc
          jak czlowiek.
          • Gość: Devon Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. IP: *.chello.pl 20.03.06, 11:25
            Nie uważam, być SKROMNE zycie było szkodliwe dla reputacji Polaków. Chamstwo,
            buractwo, postawa roszczeniowa pt. "gdzie jest zaje...sta robota dla mnie" i
            siedzenie z tobołami na Victorii - tak.

Ja nie mówię o ekstremach - o tym, że ktoś się głodzi żeby odłożyć kolejnego
            funciaka więcej. Albo że się spłucze i liczy na czyjąkolwiek pomoc w powrocie do
            kraju. Mówię o tych ludziach, którzy zyją tak, jak ich kochana ojczyzna poniekąd
            nauczyła. Kiedyś uważałam podobnie jak Tt, martin. Ale optyka nieco mi się
            zmieniła, gdy zrozumiałam, że nie każdy ma Bóg wie jaki potencjał intelektualny,
            aspiracje i siłe przebicia. I że to nie czyni go wcale pariasem.
            Ale może ja idealistka jestem...
            • martin_sutton Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. 20.03.06, 23:33
              Jezeli jedzenie puszek dla zwiarzat i musie sie do pasa dla oszczednosci nie
              jest dla ciebie ekstremalne to nie wiem co jest.

Kiedys bylem idealista ale optyka mi sie bardzo zmienila.
              • Gość: Devon Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. IP: *.chello.pl 21.03.06, 00:47
                Martin, ale przecież ten post to jawna prowokacja...
                Ty naprawdę wierzysz, że jedzenie kociego żarcia to jakiś powszechny trend wśród
                Polonii w UK? No mimo wszystko - nie sądzę.

Wszystko można rozdmuchać do rozmiarów absurdu... tylko pytanie na ile ma to
                odnoesienei do rzeczywistości.
                • martin_sutton Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. 21.03.06, 09:10
                  Poczytaj sobie troche rozne fora. Wielu polakow w UK zyje gleboko ponizej
                  krawedzi ubustwa. W wielu miastach trudno znalezc samodzielny pokoj, zyja po 2-3
                  osoby w pokoju. Chodza brudni, jedza byle co, nie przystosowuja sie do otoczenia.

Nie nie twierdze ze jedzenie kociego zarcia to powszechny trend, pokaz mi gdzie
                  to napisalem?

Nie rozumiem ludzi ktorzy odmawiaja sobie PODSTAWOWYCH potrzeb zyciowych i zyja
                  jak zwierzeta, po to by oszczedzic kilka penow. W dodatku bardzo czesto ci
                  postekujacy nad swoim ciezkim losem pala po 40 papierosow dziennie i upijaja sie
                  do nieprzytomnosci kilka razy w tygodniu.

Powyzszy przyklad to prawie na 100% prowokacja, ale wbrew temu co myslisz trend
                  jest bardzo powszechny.
                • Gość: t Smaczne i zrowe IP: *.range86-133.btcentralplus.com 22.03.06, 07:12
                  Napewno lepsze od polskich tlustych kielbas
          • kicior99 Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. 20.03.06, 11:27
            podpisuje sie oboma rekami.
            Zauwazcie rowniez ze ci sami ludziem, ktorzy odejmuja sobie wszystko od ust,
            czesto chleja pozniej w Wetherspoonie lub puszczaja forse na zakladach. Od
            czasu otwarcia granic obroty u Hilla sie podwoily =)
            • Gość: Roman S Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. IP: *.range86-134.btcentralplus.com 21.03.06, 08:20
              Nie wiem czemu napadacie na mnie kazdy moze zyc jak chce , ja mam swoj
              cel i do niego daze .
              A jesli chodzi o Hilla to prawda , koledzy co sie znaja podobno na ilce
              noznej graja i maja nadzieje na wygrana .
        • Gość: Soup Nazi Re: Nie ma to jak "elyta" używa sobie na plebsie. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.05.06, 03:17
          Bardzo dobrze. Wszystko sie zgadza. Pod warunkiem, ze sa tacy jacy sa, a nie
          agresywnymi, aroganckimi burakami. Do tego gotowymi ciulac po trupach. Cudzych.
    • Gość: homiee Re: Dla mnie rewelka IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.03.06, 10:48
      No to dajecie dupy, bo mnie sie wydaje, ze takie konserwy dla kotka to chyba
      jednak troche drozsze niz konserwy dla ludzi. Musicie zrobic jeszcze jeden
      research :)
      • Gość: bbb Re: Dla mnie rewelka IP: *.tvgawex.pl 22.03.06, 08:12
        dlaczego tak ostro szydzicie z tych ludzi. kazdy ma prawo robic co chce.chca
        jesć g.... no to jedza. najwaznieszcze ze kazdy postepuje zgodnie ze swoim
        sumieniem. pewnie w Polsce jedli tez najpodlejsze zarcie i nie sprawia im
        roznicy mielenie w gebie trocin. niestety jak ktos sie juz rozsmakowal w dobrym
        polskim jedzeniu , nie wierze ze bedzie kupowal w uk najgorsze jedzenie z lidla
        czy innych sklepow. mozna jesc dobrze i tez nie koniecznie bardzo drogo.
        badzcie wyrozumiali. raczej patrzcie na swoj koszyk i cieszcie sie ze swojego
        zycia i swojego pysznego jedzonka, bo kazdy jest indywidualny i ma rozne
        piorytety. moze to troche wstyd dla ogolu- " a co sobie pomsla o Polaczkach"
        ale anglicy tez sa rozni. znalam osobiscie rodowitych anglikow, ktorzy jedli
        g...., paczuszke frytek kupiona na miescie i cole w puszce dzielili na 4, jak
        zostalo jedno ciasteczko w opakowaniu, ktorym mieli poczestowac gosci to
        trafilo do ust otwierajacego, ale za to kotki mialy najlepsze zarcie i
        najlepsze miejsce na kanapie.
        Generalnie NIE WSZYSCY LUDZIE SA IDEALNI.
        Uczmy sie za to wyrozumialosci i tolerancji od anglikow, bo tego im nie brakuje
        w wiekszosci, a zacznijmy ja stosowac wobec siebie nawzajem- tak na poczatek.
        • Gość: homiee Re: Dla mnie rewelka IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.03.06, 10:59
          <<<Uczmy sie za to wyrozumialosci i tolerancji od anglikow, bo tego im nie
          brakuje
          >
          > w wiekszosci, a zacznijmy ja stosowac wobec siebie nawzajem- tak na poczatek.
          >>>

Tolerancja. Przypomniala mi sie taka historia, tu w Anglii.

Gosc zostal wyrzucony z lokalnej rady gminy (jakby to mniej wiecej po polsku
          bylo), bo wyrazil poglad, ze adoptowanym dzieciom lepiej posluzylaby rodzina
          adopcyjna z ojcem i matka (straight, znaczy sie). No i wylecial, bo w ten
          sposob szykanowal rodziny np. z ojcem i ojcem :)
          To jest ta tolerancja, czy tylko dla wybranych?
          • Gość: homiee Re: Dla mnie rewelka IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.03.06, 11:03
            Sam se odpowiem, a co ;)

Fakt, Anglicy (Brytyjczycy) sa brdzo tolerancyjni i bardzo goscinni, to nie
            ulega watpliwosci, ale czasami wyskakuja z takimi dupertelami jak te powyzej :)
            • Gość: MI Re: Dla mnie rewelka IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.03.06, 00:20
              Doktor Mann(Wojciech)twierdzil kiedys w telewizji,ze bielizny tez nie trzeba
              zmieniac !!
              • juniorbristol Re: Dla mnie rewelka 23.03.06, 01:32
                Ludzie kochani, przeciez to juz bylo u Mrozka!!! rozumiem ze ludzie
                oszczedzaja, znalam i znam takich, ale nikt nigdy nie jadl zarcia dla kotow.
                1. jest drozsze od najtanszego "ludzkiego"
                2. w dzisiejszej Polsce kazdy wie jak wyglada zarcie dla zwierzat.
                nie dajmy sie robic w jajo i prowokowac :)
                uszanujmy ciezko pracujacych, posmiejmy sie z buractwa, ale nie dajmy sie
                ponosic emocjom.

Z dobrych wiadomosci: rybki nam sie rozmnozyly, od przybytku glowa boli :)
    • Gość: igorka Ale debilny watek. Ahoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:27
      • Gość: Pis zwyciezy Wracajcie do Polski IP: *.range86-133.btcentralplus.com 25.03.06, 00:57
        Czekamy na was .
        • axx61 Re: Wracajcie do Polski 25.03.06, 01:20
          Jedzac te konserwy dla psow nic nie zaoszczedzicie. Sa one drozsze od
          normalnych konserw dla ludzi ale wy o tym jeszcze nie wiecie.
          • Gość: bbb satyra na sknerusów IP: *.tvgawex.pl 25.03.06, 08:58
            niektórzy czytając nie wychwytują, że autor wątku ma suuuper dobre poczucie
            humoru. i te kocie żarcie w puszce to satyra na oszczędzających.
        • hans2 Re: Wracajcie do Polski 14.05.06, 11:03
          Gość portalu: Pis zwyciezy napisał(a):

> Czekamy na was .
          poczekacie dlugo
    • Gość: Tomciu Re: Dla mnie rewelka IP: *.popl.cable.ntl.com 14.05.06, 11:15
      te Roman to ty sie nie znasz fcale, hey
      ja tam na stragany chodze i zbieram to
      co te Araby czy Turki wyzuca, jak se tak
      pochodzem, to mam na caly tydzien! NOOOO!
      i NIC nie placem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jeanie_mccake Dug fid 14.05.06, 11:44
      A u nas niedawno otworzyli tzw "Polish Deli" gdzie maja najdrozszy na swiecie
      pokarm dla psow. Nazywaja go "kielbasa".
      • Gość: bula Re: Dug fid IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.05.06, 17:56
        Obrazaja nasza polska kielbase.
        • jeanie_mccake Re: Dug fid 14.05.06, 18:11
          Gość portalu: bula napisał(a):

> Obrazaja nasza polska kielbase.

Raczej nasze szkockie psy.
          • Gość: palejo Re: Dug fid IP: *.server.ntli.net 14.05.06, 22:12
            Rasowa szkocka idiotka?
            • Gość: k2 nie dajcie się zwieźć prowokacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:40
              polowa to debile na tym forum
              • Gość: WhitePowerHunter zara przewale sie grooda ... cya IP: 212.183.136.* 15.05.06, 02:16
                ja pierdykam ale matoly !!!

a ja jakis czas temu widzialem jak poolacy wbiegaja na tesco rozbiegane oczy i
                lap za chleb za 20pare p i do koszyka myk ... a nagle jeden ryczy do
                drugiego ... po hoooj ladoojesz tyle ... za doozo ... a ten droogi ... nie bede
                lazil znowu ... starczy na dloozej ... drugi pokiwal i poszli ... potem
                widzialem ich przy paroowkach w pooszkacch i ten droogi tloomaczyl temu 1emu ze
                to dobre i tanie i jak zmieszasz to z tym makaronem tym tanim to jest pyszne i
                sie najesz, pewnie tak bo bemben mial wiekszy niz blaszany bembenek ale tylko
                to mu wystawalo tak to jakis taki nie wymiarowy, plecak jansport, dziny
                niebieskie wytarte denim, jak szli to tracil mnie ten co loobi maczac w
                pooszcze i powiedzial soryyy, no sooryy... ale beka... matolki ...

albo przy kasie blondi ze swoim ogierem placa i ona cos chce ale mowi do goscia
                po polsku a jej gringo ni w hooja nie wie co powiedziec bo tez nie koomal
                jezyka ... widzialem tylko jak koles przy kasie nie wiedzial o co biega i serio
                bylo mu gloopio, a mi tez ... czemu takie leniwe goopki jada i wioche robia,
                albo ida do tax office i mowia ... giww mii residentt ... no tax ... y giv
                me ... porazka... wie pan przed chwila byli tu polacy tylko nie wiem czego
                chcieli... ja tez :)))

zawsze nie loobilem leniwych skoorwysynoow !!!
                • Gość: bula A widziales tych co wpieprzaja w sklepie ? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.05.06, 09:41
                  Podjadaja ukradkiem i nic nie placa .
                  Chodza dlugo ,ogladaja i zuja jak krowy , a potem opakowanie cichaczem
                  wciskaja miedzy polki.
                  Tanio wychodzi bo za darmo , tylko trzeba sklepy zmieniac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka