Dodaj do ulubionych

Praca w Blackpool

06.04.06, 10:56
Jade niedługo do Blackpool, czy ktos coś słyszał o tym mieście i czy praca
tam jest, tzn możliwosc jej znalezienia.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jac12345 Re: Praca w Blackpool 06.04.06, 13:43
      Hej!
      Ja wybieram się do Blackpool za ok. miesiąc. W sezonie pracy dużo, ale zimą
      raczej bryndza i trzeba uciekać do pobliskiego Liverpool.
      Ogolnie tanio i wesoło.
    • ena Re: Praca w Blackpool 11.04.06, 23:55
      Hej,
      jestem w Blackpool juz prawie od roku.Miasto nie nalezy do najladniejszych w
      Anglii, ale mozna sie przyzwyczaic.Nieco kiczowate i glosne zwlaszcza w
      weekendy.
      Co do pracy to roznie bywa, wiele zalezy od szcszescia i kiedy sie przyjedzie.
      (praca glownie w hotelach).
      Od czerwca zaczyna sie "polskie tsunami", czyli ptrzyjezdza masa Polakow,
      zwlaszca studentow, czesc z nich znajduje prace, czesc wraca z kwitkiem do
      Polski, w tym roku na hotelach pojawialy sie kartki z napisami po polsku -
      "nie ma pracy" bo mieli dosyc Polakow przychodzacych w poszukiwaniu pracy.
      Przy dobrej znajomosci jezyka i odrobinie sczescia moze sie jednak udac, wiec
      zycze powodzenia:-)))
      • marimax Re: Praca w Blackpool 12.04.06, 14:33
        A czy ty widzialas jakies ladne miasto w Anglii, bo ja nie a jezdzilem sporo po
        tym kraju
        • ja_alexander Re: Praca w Blackpool 12.04.06, 14:45
          Jak widać sporo ale nie za dużo. Obejrzyj sobie Scarborough, miasta w Szkocji
          (np Edinbourgh) lub wiele pomniejszych miasteczek w Południowo-Wschodniej Anglii
          (choćby Henley-On-Thames) .
          • marimax Re: Praca w Blackpool 19.04.06, 00:51
            Akurat w Scarborough oraz Henley bylem i dalej podtrzymuje moje twierdzenie ze
            w Anglii nie ma ladnych miast.
            Wszystkie sa stare, zaniedbane, brudne, z waskimi ulicami, domami ktore powoli
            rozpadaja sie od wilgoci
            • ja_alexander Re: Praca w Blackpool 19.04.06, 09:26
              Te wąskie ulice i stare domy nadają im urok. Lepsze są betonowe klocki? Co do
              domów to niektóre mają grubo ponad sto lat i jeszcze przeżyją ciebie :). Co do
              brudu to nie mogę sie zgodzić, może poz kilkoma przypadkami (np. Birmingham).
              Ostatnio znowu troche podróżowałem i brud nie był czymś co często widziałem.
    • miluba Re: Praca w Blackpool 23.04.06, 12:23
      Miasto pełne szalonych turystów i zabawy, więc pracę możesz znaleźć w
      restauracji, hotelikach, sklepie, kasynach (masa takich cudeniek tam jest), a
      może i przy obsłudze karuzeli, jeśli jesteś obrotna;)
      Sezon w parku rozrywki jeszcze się nie rozpoczyna, więc na pewno szukają już
      kogoś na zapas.
      O nic się nie martw:)
      Polaków spotkałam tam w pewnej ładnej knajpce stylizowanej na statek:)
      Pewnie i Tobie się uda:)
      Powodzenia! Stamtąd masz godzinkę pociągiem do Manchesteru - gdyby Ci się znudziło:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka