Dodaj do ulubionych

Playgroups

30.05.06, 02:31
Wątek służy dla mam, które przed urodzeniem dziecka były aktywne a teraz
wydaje jej się, że jest odsunięta od życia. Dla tych które niewiedzą
to "Playgroups" są to spotkania gdzie spotykają się mamy ze swoimi maluchami -
mogą sobie poplotkować przy filiżance kawy, gdzie nasz dzieci mają do swojej
dyspozycji kąciki tematyczne, klocki, kredki, kąciki dla maluchów. Jakie
macie doświadczenia z Playgroups? Warte są tych spotkań czy też nie? Co
byście poleciłyby a co nie?
Obserwuj wątek
    • hanula Re: Playgroups 30.05.06, 22:49
      Spotkania, o których piszesz, nazywają się najczęściej "mother and baby group", "mother and toddler group" itp. Natomiast "playgroup" to ognisko przedszkolne, miejsce, gdzie można dziecko zostawić na parę godzin, podobnie jak w przedszkolu.
    • reginan120 Re: Playgroups 31.05.06, 00:57
      za PRESCHOOLS AND PLAYGROUPS to grupy zarejestrowane przyjmujace dzieci od 2-5 lat. Rodzice nie musza zostawac z dzieckiem. Wiekszosc z tych grup akceptuje Free Early Educational Grant, co upowaznia dzieci 3-4 lat do darmowej nauki. Warto sprawdzic bynajmniej te z nich wokolo, ktore prowadzone sa przez wolontariat.
      PARENT AND TODDLER GROUPS spotykaja sie nieformalnie, zwykle 1-2 w tygodniu. Wiekszosc z nich jest prowadzona przez wolontariuszy, mozna wypic kawe, sa jakies owoce albo przekaski (dlatego placi sie za nie ok 1£), pogadac z rodzicami. Dziecko nalezy nadzorowac caly czas.
      CRECHES to z kolei grupy opiekujace sie dziecmi ponizej 8roku zycia. Mozna dziecko tam zostawic na np. 2h np jak sie ma spotkanie z GP, Uprawia jakis sport, czy po prostu chce sie zakupy zrobic.
      Na wszystkie z nich moge podac po kilka namiarow w okolicach leytonstone.
      • wdrodze Re: Playgroups 08.06.06, 09:41
        Chodzilam do playgroups na poczatku,ale teraz nie starcza mi czasu i chodze z
        moja pieciomiesieczna na basen.Tam sie tez spotykam z mamami z dziecmi.
        • juleczka2005 Re: Playgroups 08.06.06, 12:40
          Witaj "wdrodze" opisz nam jak to jest na tym basenie, ile to kosztuje, ile czasu spedzacie z dzidzia na basenie, jak twoja niunia reaguje na takie zabawy, i ogólnie jak to jest z twojego doświadczenia:)
          • wdrodze Re: Playgroups 09.06.06, 18:12
            juleczka2005 napisała:

> Witaj "wdrodze" opisz nam jak to jest na tym basenie, ile to kosztuje, ile
            czas
            > u spedzacie z dzidzia na basenie, jak twoja niunia reaguje na takie zabawy,
            i
            > ogólnie jak to jest z twojego doświadczenia:)

A wiec chodze z nia raz w tygodniu na godzinke.Jednorazowo place niecale 4
            funty.Dzidzius nawet lubi pomachac sobie nogami w wodzie,szczegolnie jak goraco
            na dworze.Jest obecny instruktor ktory podpowiada jak mozna ulatwic dziecku
            nauczenie sie plywania,oswojenia z woda.Mozna zamienic kilka slow z innymi
            rodzicami,poobserwowac inne dzieciaczki.Ostatnio obecnych bylo ok.12 osob z
            dziecmi.Caly prawie basenik zapelniony,ale wesolo bylo i nawet jedna Francuzke
            spotkalam,ale nie byla zbyt rozmowna i byl tez jeden Murzyn z dzieckiem.Wiec
            dosc miedzynarodowo na malomiasteczkowy angielski basen:)
            >
    • aga2411 Re: Playgroups 22.01.07, 00:13
      Mam pytanie, jak znaleść jaką "grupę spotkań"? Poszukuję takowej w Bedford, mam
      14 miesięczne dziecko?
      • juleczka2005 Re: Playgroups 22.01.07, 22:59
        Wrzuc w wyszukiwarke "playgroup bedford" i znajdziesz tam sporo. Miedzy innymi: ST MARYS ROAD
        WOOTTON
        BEDFORD BEDFORDSHIRE MK439HB

LADYBIRD PLAYGROUP
        CHANDOS ROAD
        AMPTHILL
        BEDFORD BEDFORDSHIRE MK452LF

• witch.abroad Re: Playgroups 26.03.07, 11:44
          U mnie w Wells jest playgroup w kosciele parafialnym raz w tygodniu. Takie
          godzinne - dwugodzinne spotkanko dla mam z pociechami w wieku do 3 lat.
          Moje dzieci sa za stare na takie zabawy ;) ale z tego co wiem spotkania sie
          ciesza sporym powodzeniem (wolontariuszki, ktore to organizuja, prowadza rowniez
          szkolke niedzielna i raz w miesiacu playgroup dla dzieci z primary schools)
          ------------------
          Wiedzma w Somerset

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka