aniawe 01.06.06, 20:05 Czy jest ktos zainteresowany praca w UK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lomerk Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 01.06.06, 20:20 Szukcie dla associate czy chartered styknie?? Dupne ogloszenie nie ma to tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawe Re: civil inzynier-poszukiwany 01.06.06, 22:57 Tresc ogloszenia przesle na poczte jak ktos jest zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresown Re: civil inzynier-poszukiwany IP: 83.238.209.* 02.06.06, 18:14 breakelectric@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
noteb Re: civil inzynier-poszukiwany 02.06.06, 22:41 aniawe napisała: > Czy jest ktos zainteresowany praca w UK JJJJJJJJJJAAAAAAAAAA znaczy ja być civil engineer i ja być magister z production management and engineering obecnie jestem w Bostonie (UK), pracuję i zakuwam ten dziwny język :) noteb@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.range86-130.btcentralplus.com 02.06.06, 23:36 W kwestii formalnej. Polscy tlumacze (a nawet organizaje typu Izba Inzynierow Budownictwa) masowo popelniaja blad w tlumaczeniu terminu civil engineer. Civil engineer nie mozna tlumaczyc doslownie jako inzynier budownictwa. Poznalem tutejsze realia i wyglada to tak: civil engineer - polski inzynier budownictwa zajmujacy sie drogami, tunelami, nasypami, wiaduktami ogolnie duzymi robotami structural engineer - inzynier budownictwa - konstruktor consturction (building/site) manager - inzynier budownictwa - kierownik budowy building surveyor - inzynier budownictwa (lecz niekoniecznie) - rzeczoznawca Nalezy zwracac uwage na poprawne stosowanie tych terminow bo oni sie tu bardzo specjalizuja i kazdy robi tylko swoja dzialke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firestar2077 Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 03.06.06, 00:00 dokladnie i dlatego proponuje zapoznac sie z tymi terminami przed zlozeniem aplikacji google wystarczy ;-) ktos napisal(a): "znaczy ja być civil engineer i ja być magister z production management and engineering" to nie ma zbyt wiele wspolnego z civil engineering. civil engineering sprowadza sie do rzek, kanalizacji, oczyszczalni sciekow itd. nie podlega temu budowa mostow, budynkow(mowiac o projektowaniu) itp. chociaz wiadomo ze jedni z drugimi wspolpracuja Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: civil inzynier-poszukiwany 03.06.06, 00:54 Nic podobnego. Civil Engineer to polski odpowiednik ,inzynier budownictwa ladowego.Civil engineering zajmuje sie wszystkim, rowniez konstrukcja budynkow. Surveyor zdecydowanie oznacza naszego geodete. Po szczegoly jak sie dzieli Civil Engineering odsylam do ASCE (American Society of Civil Engineering)Civil Engineering USA (maja super miesiecznik)czy Civil Engineer UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CPEng(NPER-civil) Re: civil inzynier IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 03.06.06, 06:32 zakres robot-cala infrastruktura (design & construction) zwiazana z woda, sciekami, regulacja rzek i drogami-wylaczajac: mosty(design-structure) budynki (architect & structure) najblizszy polski odpowiednik to budownictwo wobne i drogowka razem-z mojego doswiadczenia najlepiej przygotowani do tego sa po budownictwie wodnym (polibuda) i melioracji wodnych (wysrol)-ci ostani maja nawet lepszy background- no ale wszystko zalezy od samego eng-eng eng nie rowny-napisal to jeden z najlepszych civil eng in sydney-20lat-all professional accreditations. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CPEng(NPER-civil) Re: civil inzynier IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 03.06.06, 07:16 no i jeszcze dodam ze nie musialem chodzic na zadne kursa tu (wielu tutaj wyspiewuje ze polinezyjski dyplom jest nic nie wart-prawdopodobnie to ci juz posolidarnosciowi inzyniery-opie..cze) moje 10letnie gierkowskie doswiadczenie (uprawnienia budowlane nadzoru i projectowania) dalo mi tyle ze praca tu nawet na poczatku byla pestka - oczywiscie zabralo mi troche czasu zeby przyswoic sobie professionalny zargon i terminologie-ale to juz bariera jezykowa-na poczatku nikt wam nie da funkcji gdzie trzeba negocjowac deal- solidny inzynier z polinezji nie ma zadnych trudnosci na zach rynku- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomerk Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 03.06.06, 10:47 "civil engineer - polski inzynier budownictwa zajmujacy sie drogami, tunelami, nasypami, wiaduktami ogolnie duzymi robotami" I to jest bledne, bo do projektowania drog musisz miec podyplomowe z highways/transportation a do tuneli z tunnel engineering. Jednak aby isc na podyplomowe musisz miec wczesniej degree z civil co oczywiste. Tutejszy civil to dokladnie to co opisal firestar gdzies ponizej + cos takiego jak Infrastructure civil engineer. Poza tym 'budowniczy' napisales o specjalizacjach w Uk a dokladnie takie same sa w Polsce, bez roznicy. Tez masz specjalistow od drog, mostow, tuneli itd. W Uk trzeba tylko wiedziec co i jak sie nazywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: civil inzynier-poszukiwany 03.06.06, 21:23 podaj prosze wiecej info na maila - mareks_80@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś