Dodaj do ulubionych

civil inzynier-poszukiwany

01.06.06, 20:05
Czy jest ktos zainteresowany praca w UK
Obserwuj wątek
    • Gość: lomerk Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 01.06.06, 20:20
      Szukcie dla associate czy chartered styknie??
      Dupne ogloszenie nie ma to tamto.
    • aniawe Re: civil inzynier-poszukiwany 01.06.06, 22:57
      Tresc ogloszenia przesle na poczte jak ktos jest zainteresowany
      • Gość: zainteresown Re: civil inzynier-poszukiwany IP: 83.238.209.* 02.06.06, 18:14
        breakelectric@wp.pl
        • manros Re: civil inzynier-poszukiwany 02.06.06, 21:30
          manros@gazeta.pl
    • noteb Re: civil inzynier-poszukiwany 02.06.06, 22:41
      aniawe napisała:

> Czy jest ktos zainteresowany praca w UK

JJJJJJJJJJAAAAAAAAAA

znaczy ja być civil engineer
      i ja być magister z production management and engineering

obecnie jestem w Bostonie (UK), pracuję i zakuwam ten dziwny język :)

noteb@gazeta.pl

• Gość: budowniczy Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.range86-130.btcentralplus.com 02.06.06, 23:36
        W kwestii formalnej. Polscy tlumacze (a nawet organizaje typu Izba Inzynierow
        Budownictwa) masowo popelniaja blad w tlumaczeniu terminu civil engineer. Civil
        engineer nie mozna tlumaczyc doslownie jako inzynier budownictwa. Poznalem
        tutejsze realia i wyglada to tak:
        civil engineer - polski inzynier budownictwa zajmujacy sie drogami, tunelami,
        nasypami, wiaduktami ogolnie duzymi robotami
        structural engineer - inzynier budownictwa - konstruktor
        consturction (building/site) manager - inzynier budownictwa - kierownik budowy
        building surveyor - inzynier budownictwa (lecz niekoniecznie) - rzeczoznawca

Nalezy zwracac uwage na poprawne stosowanie tych terminow bo oni sie tu bardzo
        specjalizuja i kazdy robi tylko swoja dzialke.
        • Gość: firestar2077 Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 03.06.06, 00:00
          dokladnie
          i dlatego proponuje zapoznac sie z tymi terminami przed zlozeniem aplikacji
          google wystarczy ;-)
          ktos napisal(a):

"znaczy ja być civil engineer
          i ja być magister z production management and engineering"

to nie ma zbyt wiele wspolnego z civil engineering.
          civil engineering sprowadza sie do rzek, kanalizacji, oczyszczalni sciekow
          itd.
          nie podlega temu budowa mostow, budynkow(mowiac o projektowaniu) itp. chociaz
          wiadomo ze jedni z drugimi wspolpracuja
          • axx61 Re: civil inzynier-poszukiwany 03.06.06, 00:54
            Nic podobnego. Civil Engineer to polski odpowiednik ,inzynier budownictwa
            ladowego.Civil engineering zajmuje sie wszystkim, rowniez konstrukcja budynkow.
            Surveyor
            zdecydowanie oznacza naszego geodete. Po szczegoly jak sie dzieli Civil
            Engineering odsylam do ASCE (American Society of Civil Engineering)Civil
            Engineering USA (maja super miesiecznik)czy Civil Engineer UK.
            • Gość: CPEng(NPER-civil) Re: civil inzynier IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 03.06.06, 06:32
              zakres robot-cala infrastruktura (design & construction) zwiazana z woda,
              sciekami, regulacja rzek i drogami-wylaczajac: mosty(design-structure)
              budynki (architect & structure)
              najblizszy polski odpowiednik to budownictwo wobne i drogowka razem-z mojego
              doswiadczenia najlepiej przygotowani do tego sa po budownictwie wodnym
              (polibuda) i melioracji wodnych (wysrol)-ci ostani maja nawet lepszy background-
              no ale wszystko zalezy od samego eng-eng eng nie rowny-napisal to jeden z
              najlepszych civil eng in sydney-20lat-all professional accreditations.
              • Gość: CPEng(NPER-civil) Re: civil inzynier IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 03.06.06, 07:16
                no i jeszcze dodam ze nie musialem chodzic na zadne kursa tu (wielu tutaj
                wyspiewuje ze polinezyjski dyplom jest nic nie wart-prawdopodobnie to ci juz
                posolidarnosciowi inzyniery-opie..cze) moje 10letnie gierkowskie
                doswiadczenie (uprawnienia budowlane nadzoru i projectowania) dalo mi tyle ze
                praca tu nawet na poczatku byla pestka - oczywiscie zabralo mi troche czasu
                zeby przyswoic sobie professionalny zargon i terminologie-ale to juz bariera
                jezykowa-na poczatku nikt wam nie da funkcji gdzie trzeba negocjowac deal-
                solidny inzynier z polinezji nie ma zadnych trudnosci na zach rynku-
        • Gość: lomerk Re: civil inzynier-poszukiwany IP: *.server.ntli.net 03.06.06, 10:47
          "civil engineer - polski inzynier budownictwa zajmujacy sie drogami, tunelami,
          nasypami, wiaduktami ogolnie duzymi robotami"

I to jest bledne, bo do projektowania drog musisz miec podyplomowe z
          highways/transportation a do tuneli z tunnel engineering.
          Jednak aby isc na podyplomowe musisz miec wczesniej degree z civil co oczywiste.

Tutejszy civil to dokladnie to co opisal firestar gdzies ponizej + cos takiego
          jak Infrastructure civil engineer.

Poza tym 'budowniczy' napisales o specjalizacjach w Uk a dokladnie takie same sa
          w Polsce, bez roznicy. Tez masz specjalistow od drog, mostow, tuneli itd. W Uk
          trzeba tylko wiedziec co i jak sie nazywa.
          Pozdrawiam
    • inka323f Re: civil inzynier-poszukiwany 03.06.06, 21:23
      podaj prosze wiecej info na maila - mareks_80@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka