lybszyc 05.06.06, 11:46 jestem na miejscu od kilku dni ciágle szukam pracy czy numer National Isuranse Number dostane szybko i jakie formalnoci trzeba zalatwic no i czy to pracodawca zalatwia wszystko za mnie czy moze sam na wlasna reke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuti Re: co z numerem NIN w Anglii 05.06.06, 12:50 tu: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=numer+nin&A_szukaj=tresc&A_szukaj=temat&zywe=2&sort=data_desc&poz=0& ile=15 i tu: www.szkocja.net/poradnik/dokumenty.aspx#National%20Insurance%20Number%20-%20NIN (w niektorych Jobcentre plus nie daja tymczasowych numerow, wiec sie nie stresuj- ja musialam czekac na normalny, zajelo to jakis miesiac/poltora (wraz z oczekiwaniem na rozmowe), kolezanka francuzka dostala ostatnio w 2tygodnie, wiec roznie to bywa ile to trwa) Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: co z numerem NIN w Anglii 05.06.06, 12:55 to zreszta tylko forum.gazeta.pl + wyszukaj : NIN numer szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html? VE_szukaj_a=numer+nin&A_szukaj=tresc&A_szukaj=temat&zywe=2&sort=data_desc&poz=0& ile=15 Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: co z numerem NIN w Anglii 05.06.06, 14:53 tuti napisała: > (w niektorych Jobcentre plus nie daja tymczasowych numerow co masz na mysli? jobcentre wogole nie daje numeru tymczasowego (tzn nie musisz sie o niego jakos specjalnie starac) po prostu dopoki nie masz stalego numeru uzywasz TN twoja_data_urodzenia F (kobieta) lub TN twoja_data_urodzenia M (mezczyzna) Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: co z numerem NIN w Anglii 17.06.06, 11:58 nie wolno juz uzywac tymczasowych Odpowiedz Link Zgłoś
frappe Re: co z numerem NIN w Anglii 05.06.06, 13:06 Jak ja tam bylem to w jobcenter mowili mi, ze najpierw musi zatrudnic mnie pracodawca, a dopiero potem zalatwia sie NIN. To znaczy dzwoni sie pod numer (ktory daja w Jobcenter), wypelnia sie jakis fotmularz i umawiaja na jakies spotkanie. Mozna czekac na NIN nawet kilka miesiecy. Ale to niczemu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka2002 Re: co z numerem NIN w Anglii 07.06.06, 16:39 dokladnie tak jest! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eliss2 Re: co z numerem NIN w Anglii 07.06.06, 18:00 www.gbritain.net/articles.php?id=19wszystko na ten temat obecnie mozesz wziasc zaswiadczenie z JOBCENTRE ze jestes zarejstrowany i poszukujesz pracy na tej podstawie dostaniesz NIN Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: co z numerem NIN w Anglii 10.06.06, 21:58 Pracodawca raczej ci nie załatwi. Sam musisz się zatroszczyć, z tym, że pracodawca powinien ci wystawić list potwierdzający, że u niego pracujesz. 1. Musisz umówić się telefonicznie na interview w DSS. 2. Czekasz w zależności od miejsca od tygodnia do 4 tygodni. 3. Idąc na rozmowę bierzesz paszport/dowód osobisty, list od pracodawcy, ostatni payslip, jakieś potwierdzenie adresu zamieszkania (np. umowę, rachunek). 4. Rozmowa trwa około 30 minut a w jej trakcie urzędas wypełnia forularz, który ty następnie podpisujesz (musisz mówić po angielsku, albo wziąć tłumacza) 5. Po interview czekasz około 2 tygodni na przysłanie numeru. --- n Polska prasa w UK</open></a Odpowiedz Link Zgłoś
wojq76 Re: co z numerem NIN w Anglii 14.06.06, 00:06 Zarejestruj sie jako self employed, sami przysla Ci zaproszenie na interview o NIN jak juz otrzymasz tenze numer poprostu sie wyrejestrujesz, sprawa prosta a co najlepsze nic nie kosztuje i nie trzeba miec zadnej pracy ani zadnych dokumentów od pracodawcy, sam tak zrobiłem pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback Re: co z numerem NIN w Anglii 14.06.06, 22:33 wojq76 napisał: > Zarejestruj sie jako self employed, sami przysla Ci zaproszenie na interview o > NIN jak juz otrzymasz tenze numer poprostu sie wyrejestrujesz, sprawa prosta a > co najlepsze nic nie kosztuje i nie trzeba miec zadnej pracy ani zadnych > dokumentów od pracodawcy, sam tak zrobiłem pozdrawiam. czesc, brzmi calkiem ciekawie. mozesz powiedziec jak sie rejestrowales jako self-emploeyed albo jakis link podrzucic, a potem jak z tym nin bylo? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
eliss2 Re: co z numerem NIN w Anglii 15.06.06, 10:26 self employed-samo-zatrudniajacy sie .Aby dostac NIN bedziesz musial miec ze soba listy polecajace od landlorda/osob dla ktorych wykonales uslugi.Rachunki wystawione za uslugi.Czy nie lepiej isc do JC i wziasc zasw. ,ze szukasz pracy mniej skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś