Dodaj do ulubionych

praca w tesco

IP: 213.77.101.* 11.06.06, 13:43
staram sie o prace w tesco i chciałam wiedziec ile godz. dziennie się pracuje
i ile dni w tygodniu, już byłam 3 miesiące w anglii i mam przykre
doświadczenia
Obserwuj wątek
    • Gość: yorkshire Re: praca w tesco IP: *.chello.pl 11.06.06, 14:32
      Kochanie, a nie lepiej poszukac sobie na forum?
      Juz bylo o tym sto razy...

Jestes nowa wiec bede mila i napisze:

pracujesz 5 dni w tygodniu, w sumie 36,5 godziny, zmiana to 9 godzin w tym 1,5
      godziny przerwy (15 min, platnej, reszta bezplatna). Wszystko co powyzej to jzu
      nadgodziny.

Poza tym czy nie lepiej o takie rzeczy pytac na infolinii Tesco? W koncu oni od
      tego sa...
      • Gość: wakawaka Re: praca w tesco IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.06.06, 22:05
        hm ja pracuje 37,5h w tyg, pracuje w magazynie swiezej zywnosci, w UK, w tesco,
        jednak grafiki tak cholery konstruuja ze czasamipracujesz 6 dni pod rzad i masz
        1 dzien wolnego potem znow 6 dni i masz 3 dni wolnego potem 4 i masz dzien
        wolnego potem 3 i masz dzien wolnego, czyli w kratke, jak robisz na nocke
        pewnie masz jeden dzie w tyg wolnego albo dwa, zalezy, tzn w sklepie bo w
        magazynie to samo co my tylko teraz nie masz jednego dnia wolnego ale min. 2 na
        nockach, przynajmniej u mnie, czyli to troche zagmatwane, ale w skali roku
        wychodzi ze pracowalas srednio 37,5 h na tydzien, wyplayy sa co 4 tyg nie co
        miesiac wiec w roku masz 13 wyplat..a tak to luz zapraszam:) nie ma nieba
        je<>ac trzeba;-)
    • wujek45 Re: praca w tesco 12.06.06, 21:36
      pracuje sie po 8 godzin dziennie według rotacyjnego planu ,tzn np od pn. -
      pt ,sb- nie.-wolne lub od niedz - sob. ,niedz i pn. wolne itp ,jest to
      uzależnione od miejsca pracy ,bo kazdy sklep i kazdy magazyn rządzi sie swoimi
      prawami co do planów pracy oraz płac
      • Gość: ewelina Re: praca w tesco IP: 213.77.101.* 13.06.06, 10:32
        Bardzo dziękuję za informacje
    • Gość: ewelina Re: praca w tesco IP: 213.77.101.* 13.06.06, 10:45
      Jeszcze jedno pytanie, jak długo się czeka na wiadomości po rozmowie z natiw
      speakerem<
      • Gość: bosa Re: praca w tesco IP: *.toya.net.pl 14.06.06, 17:51
        jak zależy Ci na czasie to sama do nich zadzwon i zapytaj
        • Gość: japolsowe Re: praca w tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:17
          nie badz taki madry
    • Gość: Przemo Re: praca w tesco IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 18.07.06, 17:02
      To wszystko zalezy... ja pracuje 36,5 godz tygodniowo (nadgodzin nie polecam bo
      czesto za nie zapominaja zaplacic) Pierwszego dnia pracy kazdego tygodnia
      przychodzi sie o godz pozniej do pracy lub konczy godzine wczesniej w ostanim
      dniu...
      Generalnie nie ma sie czego obawiac, praca jest ciezka (zalezy od dzialu) ale z
      pensji tesco mozna wynajac mieszkanko wraz ze znjomymi i jescze odlozyc troche
      kaski...

W razie pytan pisz na przemciom@interia.pl

Pozdrawiam
      • Gość: kirerownik Re: praca w tesco IP: 193.29.207.* 20.07.06, 10:17
        Witam pracuje jako kierowca od polowy czerwca. To co mowili nam w Krk to byla
        sielanka, ze bedziemy jezdzili do klientow z zakupami i to sie zgadza, jednak
        diabel tkwi w szczegolach. Prosze szczegoly:
        1. Niejednokrotnie sami ladujemy samochod okolo 900 kg.
        2. Szybko do klienta, oczywiscie nie do jednego, ale do 16. Wnosisz skrzynki z
        zakupami na 3 lub 4 pietro bez windy np. razem 150 kg. Wracasz do samochodu i
        jedziesz do nastepnego na klienta masz okolo 10 - 15 minut wiec tempo jest
        zabojcze. Wracasz do centrum rozladowujesz samochod ze skrzynek, tankujesz a
        potem idziesz na przerwe 1h, niby duzo ale szybko mija i nastepny kurs,
        porownywalnie ciezki. Praca np od 6-15, 10-22 lub 11-23.
        Jesli ktos chce wiecej szczegolow niech pyta bede odpowiadal.

Zapomnialem dodac, tam nie pracuja ludzie tylko "konie pociagowe", trzeba miec
        solidne zdrowie zeby dac rade. Anglicy protestuja, ze zostali zatrudnieni jako
        kierowcy a nie jako osoby ladujace czy pracownicy myjni, natomiast polacy siedza
        cicho i robia co sie im kaze.

Jest jeden powazny plus pracy w dotcom'ie to kantyna, w ktorej dziennie za 3
        funty mozna zjesc solidne sniadanie i obiad. Jeszcze jest maly sklepik gdzie
        sprzedaja produkty, ktorym konczy sie data waznosci lub zgniecione puszki.
        Owoce, ktore kosztuja w sklepie np. 3 funty mozna kupic za 50 pensow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka