Dodaj do ulubionych

konwerter pensji - pomocy

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 20:46
Gdzies, jakis czas temu (moze na Gazecie) znalazlem taki fajny kalkulator,
który pozwala wyliczyć:
ile musiałbym zarabiać (X) w danym kraju Europy, żeby żyć na podobnym
poziomie jak w polsce, gdzie zarabiam określoną kwotę (Y)
Obserwuj wątek
    • Gość: hj Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 20:50
      A.. i pytanko....
      40 000 Ł rocznie brutto(2400 Ł netto miesięcznie ) w Londynie np....
      ile wg. Was trzeba by zarabiac w Warszawie, aby żyć na podobnym poziomie ?
      • Gość: search Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.06.06, 21:01
        podaje adres konwertera:
        praca.interia.pl/kariera-praca-za-granica.htm
        40.000 rocznie brutto daje kwote okolo 2.300 netto miesiecznie na reke - nie
        mieszkalam nigdy w warszawie, ale jezeli chcesz zyc na wysokim poziomie to jest
        to dobrze, ale nie jakos porywajaco duzo.
        • Gość: Ralph Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.server.ntli.net 14.06.06, 23:28
          Coś ten konwerter krzywo liczy. Wyszło mi że żeby utrzymać ten sam poziom życia
          mieszkając w Belgii musiałbym zarabiać więcej niż w Wielkiej Brytanii.
          Mieszkałem w obydwu krajach i z własnego doświadczenia wiem że Belgia jest
          zdecydowanie tańsza od UK.
          • Gość: hj Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 23:36
            dziwne.. mysle ze cos jest ne tak z UK
            • Gość: aneczka Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.bulldogdsl.com 16.06.06, 19:25
              to specjalnie oszukuje, zeby wiecej Polakow nie przyjezdzalo!!!i szybciej sie
              zniechecili
          • Gość: hehe Re: konwerter pensji - pomocy IP: 217.33.252.* 15.06.06, 11:01
            Najlepsze to jest to, ze nie ma w tym konwerterze takiego kraju jak Wielka
            Brytania, jest tylko Anglia ;) Co na to Szkoci?
        • Gość: hj Re: konwerter pensji - pomocy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 23:34
          wedlug tego konwertera:
          2300Ł (~3300 EURO) w UK ~= 7000 netto
          --------------------------------------
          co ciekawe:
          ~4130 EURO w IRLANDII ~= 7000 netto

bzdura jakas...
          wynika z tego ze w Irlanddi zycie jest duzo drozsze

• Gość: gość Re: konwerter pensji - pomocy IP: 86.41.196.* 15.06.06, 10:53
            bo jest
            • Gość: elooooooooooooooo do d..py ten konwerter - dowód? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 17.06.06, 00:52
              wg. niego jesli masz 2000 zl w PL to w Irl. musisz mieć 1180 EUR (czyli minimalna pensja)

sory ale w Polsce mozesz wynająć całe mieszkanie:

- w małym mieście za 500 zł wynajmiesz M3!
              - w najdroższej Wawie za 1000 masz kawalerke

i ciągle zostaje Ci drugi tysiąc, z czego 300 zł na żarcie i ciągle masa kasy

a w Irlandii?

- w małym mieście wynajmiesz za 600 Euro
              - w stolicy za 1000-1200

na jedzenie, rachunki, na cokolwiek już nie ma kasy

więc kalkulator jest naprawde do d...żeby w Irl. zyc na poziomie 2000 zł w Polsce, czyli móc wynając mieszkanie (1000) i jednocześnie mieć kase na żarcie 300), rachunki (50), wydatki (100) i coś zżeby zostało (200) trzeba mieć min 1700 Euro, a nie 1180....chyba że mieszkamy na wsi
              • Gość: majkel Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: 87.192.93.* 17.06.06, 01:01
                1700e w irelandzie = 2000pln w polsce ????????
                bardzo sie z tym nie zgodze no ale nieh ci bedzie
                to mnie rozbawilo najbardziej

> i ciągle zostaje Ci drugi tysiąc, z czego 300 zł na żarcie i ciągle masa kasy

700 pln to dla ciebie masa kasy???
                buahahahahhahaahahahahahahahah
                tyle mam do powiedzenia

hociaz fakt jak ktos zatabia 7,65 w dublinie to jednak jest porazka
                • Gość: 123 Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 17.06.06, 09:00
                  masa kasy w sensie ze cos jeszcze zostaje, 700 zl piechotą nie chodzi

z polskiej 2000 po oplaceniu mieszkania w stolicy zostaje 1000 zl
                  z irlandzkiej 1180 po oplaceniu mieszkania nie zostaje NIC, dlatego porownanie 1180 Eur do 2000 zl jest chybione

ps. ile wg. Ciebie jest "minimalne ok" na godzine w Dublinie? €9/h ?

obcokrajowcom z reguly więcej ni 8 nie proponują, chyba że budowniczym
                  • Gość: majkel Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: 87.192.94.* 18.06.06, 11:45
                    nie wiem skad masz te filmy z mieszkaniem
                    jednoosobowe studio mozesz miec za 100e/tydz czyli miesiecznie 400 wiec jak ci
                    nie zostanie jak zostanie tak wlasnie kolo 750e a za to da sie przezyc w sensie
                    jedzenia i jeszcze zostanie cos takze swoje wyliczenia mozesz wsadzic w pupe

>
                    > obcokrajowcom z reguly więcej ni 8 nie proponują, chyba że budowniczym

przyjehales do dublina tydzien czy dwatyg temu ,skoro zadajesz takie sprytne
                    pytania ??
                    • Gość: zxcvv Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 18.06.06, 16:22
                      z tego co widziałem studio to taki jeden sypialnio-kuchnio-pokój bez łazienki, telefonu ani netu z ciepłą wodą na monety - dziękuję, postoję

czy ktoś potrafi odpowiedzieć na moje sprytne pytanie? spotkałem już Polaków chwalących sięże mają 1000€ w pizzeriach i kawiarenkach, ale nie chce mi sié w to wierzyc, wiekszosc mowi o 7-8€/h co jakby nie bylo jest 300-320€ /tydzien....
                      • Gość: Ralph Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: *.server.ntli.net 18.06.06, 19:28
                        Gość portalu: zxcvv napisał(a):
                        > z tego co widziałem studio to taki jeden sypialnio-kuchnio-pokój bez łazienki,
                        > telefonu ani netu z ciepłą wodą na monety - dziękuję, postoję

Nie wiem jak w Irlandii, ale w Belgii wynajmowałem śliczne studio, które
                        składało się z dużego ładnego lśniącego czystością pokoju, kuchni i malutkiej
                        ale czyściutkiej łazienki. Może Irlandczycy pod pojęciem studio rozumieją co
                        innego?
                        • Gość: sdf Re: do d..py ten konwerter - dowód? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 18.06.06, 23:34
                          najwyraźniej tak
                          to co mówisz tutaj nazywa się "apartament" ;)

chociaż kiedyś pytałem sięIrlandczyków o różnice pomiędzy flat a apartament i nie potrafili powiedzieć różnicy, ja mówiłem że w Polsce apartament to luksusowe mieszkanie (flat) na co ci mówili że możliwe, ale że to raczej to samo tylko inne nazewnictwo na pokoje w hotelach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka