patrice7 13.12.07, 15:44 mozecie mi powiedziec ,ktora zesc pora kroi sie do salatki z pora?:) jasna,iemna,czy calosc? ostatnio dalm calosc ale wyszla OBRZYDLIWIE gorzka:( co zrobilam zle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Por ... 13.12.07, 15:50 Ja daję białą i część tej dalszej, żółto-zielonej, czysto zielone końcówki odrzucam. Poza tym pokrojonego w talarki pora parzę na sitku wrzątkiem przed sporządzeniem sałatki - jest miększy i delikatniejszy w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Por ... 13.12.07, 16:12 Ten biały kawałek i początek tego jasno zielonego. Ja nie zalewam wrzatkiem, ale przed dodaniem do sałatki pokrojonego pora polewam odrobiną soku z cytryny i zostawiam na trochę, Też łagodnieje i nabiera przyjemnego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr ja tak samo 14.12.07, 09:28 zalewam wrzatkiem i zielonych końcówek nie kroję :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Por ... 14.12.07, 10:45 bo strasznie z ust "jedzie" potem :))) i nic nie pomaga :D Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Por ... 14.12.07, 22:19 Bo por, to warzywo cebulowe, kuzyn cebuli, dlatego jest taki zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Por ... 14.12.07, 10:04 najlepiej dolna biala czesc troche cytryny i soli bardzo dobra mozna dodac smietany kwasnej jest tez wspaniala Odpowiedz Link Zgłoś