aneko_chan 29.06.06, 15:20 Webmasterów, grafików, programistów..? Ktoś się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ventriloquist Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: 194.72.105.* 29.06.06, 15:32 oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A co-chcesz tu pracować czy książkę piszesz? JEST! 29.06.06, 16:10 A co-chcesz tu pracować czy książkę piszesz? JEST! Odpowiedz Link Zgłoś
ff6 Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? 29.06.06, 18:39 jesli takowej szukasz to chyba umiesz znalezc takie informacje w odpowiednich miejscach? czy jestes jednym z tych INFORMATYKOW po szkole licealnej albo "umiesz zrobic stronke w HTMLu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc rata Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 29.06.06, 19:13 informatyk to bardzo szerokie pojęcie, tak jak budowlaniec nie potrzeba mieć wyższego wykształcenia żeby być informatykiem, trzeba się znać na rzeczy, zaszpanować jakimś certem z MS i tyla..masa ludzi pracuje w branży, nawet po podstawowej szkole można być informatykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: 87.192.94.* 29.06.06, 22:30 > , nawet po podstawowej szkole można być informatykiem no napewno ty pewnie jestes blehehehe ale wisz w podstwowce nie serwuja algorytmow probablistyki lub kwiatkow typu moje ulubione jezyki formalne i kompilatory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.surfdsl.murphx.net 29.06.06, 22:47 czepiasz sie,chodzilo mu o to ze nie trzeba byc po studiach czy szkole informatycznej zeby byc informatykiem.Umiesz co od Ciebie wymagaja i wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj fil gut Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 29.06.06, 23:20 dokładnie to. Nietórzy mają mylne pojęcie, że jeśli ktoś skończył podstawówke to sie zatrzymał w rozwoju na umyśle 14-to latka, jeśli tylko zawodówke to pewnie menel, jeśli ktoś ma FCE to słabo zna angielski, i żeby powiedzieć że ktoś zna ang. to musi mieć "papier", lol ja nie mam FCE a angielski znam biegle niejedno dziecko w podstawówce jest mądrzejsze w kompach od swojego ojca po studiach a jeśli jesteś po szkole specjalnej ale umiesz programować i jesteś w tym dobry, to masz większą szanse pracy w zawodzie aniżeli "papierowy student informy" który prześliznął się pięć latek na plecach kolegów i ściągach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.unknown.be.uu.net 30.06.06, 11:53 > ja nie mam FCE a angielski znam biegle hciales to potwierdzic nazywajac sie "aj fil gut" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij ci w zwieracze Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 30.06.06, 22:00 tak, dokładnie to CHciałem potwierdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? 30.06.06, 17:06 Po kiego wafla to komu, mozna łoić grubo powyzej 30K znajac tylko podstawy SQL i jakis systemik ERP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ynformatick hold on a minete IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 30.06.06, 22:05 mówisz? czyli co, ściągam sobie SQLa i jakiś tutorialek to samo z systemikiem uczę się ich i śmigam jak ta lala piszę w CV że znam SQL i ERP, plus ofkoz XP itp. aplikuje oddzwaniają, rozmawiamy fluentnym engliszem invajtują mnie na interwju tam po raz kolejny popisuję się moją znajomością SQL i ERP, otulając to fluentnym ingliszem "all we can offer you at the moment is 30k, is that OK?" TAK???? Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: hold on a minete 01.07.06, 01:02 W skrocie. Tylko o jednym zapomniales - IQ sobie zwieksz. Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? 01.07.06, 11:55 nie.. jestem jednym z inzynierow ktory chce zostac mgr i chce zarobic na studia HTML w tej chwili to za malo.. Znam HTML, XHTML, PHP, JAVE, MySQL, FLASHa, AS... Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? 30.06.06, 16:52 jezeli zadaje4sz takie pytania na takim forum, to chyba nie jest z ciebie najlepszy grafik, programista, mam szczera nadzieje ze sie myle, tak jest praca dla takich jak Ty. tylko ze prawdopodobnie bedziesz musial zdac pewien egzamin ktory kosztuje ok 2000 funtow. ISEB cyz cos takiego nie chce sie wymadrzac bo sam dokladnie nie wiem. wiem ze ten test otworzy Ci drzwi do wiekszosci prac IT. pozdrawiam pracujwanglii.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerberos Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.06, 17:02 Jest oczywiscie. Jest spora konkurencja, ale jesli jestes specjalista na skale CCIE to bedziesz rozchwytywany. Jesli jestem "informatykiem" z XP w CV, licz sie z tym, ze razem z Toba CV zlozy jakies 100 osob (w Londynie z pewnoscia). Oczywiscie jezyk jest istotny. Jesli nie dogadasz sie przez telefon to nawet na interview nie bedziesz zaproszony. BTW, jesli wiesz, co znaczy moj nick, jestes juz calkiem zorientowany w IT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuzzy Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.06, 17:06 No ja wlasnie sie mialem zapytac, czy masz cos wspolnego z np. z Apple i OS X (uwierzytelnienia?), ale myslalem ze to tylko przypadek, ze masz taki nick. CZy ja moge sie czuc troche zorientowany w IT? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? 30.06.06, 17:08 Kerberos ma tyle wspolnego z Apple i OS X, co TCP/IP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerberos Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.06, 17:12 Dobre porownanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuzzy Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.06, 17:24 Ale ma :) Chyba nie do konca, bo TCP/IP jest zaimplementowany rowniez w Windows, a czy Kerberos tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerberos Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.06, 17:45 Kerberos jest jednym z systemow SSO (czyli Single Sign On). Jest on na poziomie aplikacji, wiec praktycznie moze wspolpracowac z dowolnymi protokolami nizszego poziomu, rowniez TCP/IP ale nie tylko. A sluzy po prostu do realizacji bezpieczenstwa w sieci (na poziome raczej korporacyjnym) poprzez weryfikacje tozsamosci, integralnosc i poufnosc danych. Dochodza tematy typu KDC, bilety itd ale to nie to forum ;) TCP/IP jest juz wszech panujajacym protokolem, nawet Novell sie poddal, wiec tak - rowniez w Windows :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuzzy Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.06.06, 18:27 Ok. I juz jestem madrzejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.aster.pl 01.07.06, 14:44 Witam To co wedlug was najbardziej rozchwytywane w angli jesli chodzi o informatyke ? SQL i ESP ? czy moze cos innego + jakie certyfikaty sobie wyrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Czy w UK jest praca dla informatyków? IP: *.aster.pl 01.07.06, 14:48 Witam To co wedlug was najbardziej rozchwytywane w angli jesli chodzi o informatyke ? SQL i ERP ? czy moze cos innego + jakie certyfikaty sobie wyrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki SAPuj kolego, zdecydowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:36 SAP w kazdej postaci Odpowiedz Link Zgłoś