Dodaj do ulubionych

Christmas - tanie loty

IP: *.range86-137.btcentralplus.com 05.07.06, 22:54
Przeczytalam sobie watek o planowanym 'Christmas party' w jakiejs angielskiej
firmie i tak sobie mysle, czy czasami nie rezerwowac juz lotow na swieta do
domu...
Kiedy macie zamiar zaczac kupowac loty? Przeciez Polakow w Anglii sa tlumy, a
linii lotniczych wcale tak duzo nie ma.
Juz sama nie wiem, bo jak na razie 'tanie linie' maja wysokie ceny lotow na
Swieta - myslicie ze te ceny spadna? Mnie sie wydaje ze chyba nie...Prosze o
opinie doswiadczonych 'lataczy' :)
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Christmas - tanie loty 05.07.06, 22:59
      Raczej nie spadna a wzrosna - wiadomo, ze bedzie duzy popyt, wiec linie od razu
      ustawily poprzeczke wysoko (Ryan 23.12-04.01 East M. - Lodz - 200£ z hakiem)
      • anna-dark Ceny spadną-okresowo, na wybrane dni i loty. 06.07.06, 09:02
        Ceny spadną-okresowo, na wybrane dni i loty.
        Ale trzeba mieć nerwy jak w pokerze i czas aby śledzić oferty/promocje tanich linii lotniczych. Powodzenia!
        • ghrom Re: Ceny spadną-okresowo, na wybrane dni i loty. 06.07.06, 11:54
          Nie, nie spadna nigdy.
          • anna-dark Ghrom-coś ty taki spec od wszystkiego? Stawiam 06.07.06, 11:58
            Ghrom-coś ty taki spec od wszystkiego? Stawiam zakład, że spadną - okresowo, i na niektóre loty. Zakład? (od teraz do przed świąteczno-noworocznego)

ghrom napisał:

> Nie, nie spadna nigdy.
            • ghrom Re: Ghrom-coś ty taki spec od wszystkiego? Stawia 06.07.06, 12:30
              Loty tylko 'swiateczne', powiedzmy na plus minus tydzien od swiat.

O co?
          • xiv Re: Ceny spadną-okresowo, na wybrane dni i loty. 06.07.06, 11:59

> Nie, nie spadna nigdy.

na czas świąteczny - masz rację, ale w czerwcu parę cen pospadało na kilka dni
            przed lotem, środek tygodnia...
            • ghrom Re: Ceny spadną-okresowo, na wybrane dni i loty. 06.07.06, 12:33
              > na czas świąteczny - masz rację, ale w czerwcu parę cen pospadało na kilka dni
              > przed lotem, środek tygodnia...

To sie wyjatkowo zdarza, nie przecze. Cos jak last minute. Ale na loty
              swiateczne - nie ma szans.
    • Gość: :-) Re: Christmas - tanie loty IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.07.06, 07:52
    • Gość: ... Re: Christmas - tanie loty IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.07.06, 07:53
      Bilety to juz mam od maja, ale nie na zadne tanie linie tylko na BA. Kosztowaly
      100 funtow w obie strony. Sprawdz najpierw rejsowe, moze sie okazac, ze maja
      lepsza oferte. Oczywiscie jesli lataja tam gdzie chcesz doleciec.
      • jagienkaa Re: Christmas - tanie loty 06.07.06, 08:30
        no właśnie 'tanie linie' nie sprzedawały lotów na święta z tak dużym
        wyprzedzeniem, dopiero teraz to robią i ceny są zabójcze:( ja poczekam do
        sierpnia i wtedy kupię bo na razie jest naprawdę drogo a ja i tak kasy nie mam.
        Swoją drogą czasem warto kupić osobno dwa bilety w jedną stronę, czasem tak
        taniej wychodzi, albo dwa bilety z innymi liniami.
        • Gość: klara Re: Christmas - tanie loty IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.07.06, 10:11
          Ja mam zle doswiadczenia swiateczne z tamtego roku. Kupilam w Air Polonii,
          ktora zbankrutowala przed swietami wiec skonczylo sie na wydaniu ok 400funtow
          na bilet normalny. Dzisiaj chyba zarezerwuje z BA, bo nir chce sie denerwowac w
          tym roku...
          • Gość: majkel Re: Christmas - tanie loty IP: *.unknown.be.uu.net 06.07.06, 10:33
            ta smierdzaca walkarska firma zbankrutowala w 2004 wiec nie rok temu
            • Gość: klara Re: Christmas - tanie loty IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.07.06, 10:40
              Dzieki za przypomnienie.
        • ghrom Re: Christmas - tanie loty 06.07.06, 12:28
          > ja poczekam do sierpnia i wtedy kupię bo na razie jest naprawdę drogo

Obawiam sie, ze w sierpniu beda poltora raza drozsze. Bilety lotnicze w tanich
          liniach nigdy nie tanieja.
          • Gość: Jaro Re: Christmas - tanie loty IP: *.server.ntli.net 06.07.06, 13:33
            Na razie tez w tanich liniach sa drozsze niz w BA, za 2 osoby + dzidzius
            zaplacilem £250, w tanich liniach bylo ponad £300.
            • ghrom Re: Christmas - tanie loty 06.07.06, 13:51
              Mhm, ale mozna sie bylo spodziewac, ze w tym roku ceny juz beda mieli
              rozsadniejsze niz ostatnio. Jakby nie liczyc jest nas w UK kilkaset tysiecy i
              bez mala wszyscy na swieta jada do Polski. Samolotow maja tyle ile maja, wiec
              popyt ksztaltuje cene.
              • anna-dark Dołożą samolotów? Więcej do autokarów? 06.07.06, 13:58
                Dołożą samolotów? Więcej do autokarów?

ghrom napisał:

> Mhm, ale mozna sie bylo spodziewac, ze w tym roku ceny juz beda mieli
                > rozsadniejsze niz ostatnio. Jakby nie liczyc jest nas w UK kilkaset tysiecy i
                > bez mala wszyscy na swieta jada do Polski. Samolotow maja tyle ile maja, wiec
                > popyt ksztaltuje cene.
                • ghrom Re: Dołożą samolotów? Więcej do autokarów? 06.07.06, 15:07
                  Samolotow nie doloza, bo procz dwoch tygodni boomu na swieta trzeba je
                  utrzymywac przez reszte roku. Autokary to marna konkurencja dla samolotow, przez
                  ostatnie dwa lata Polakow z kasa sie w UK namnozylo sporo i nikomu z nich sie
                  nie chce tarabanic przez cala Europe przez 30h.
                  • anna-dark Re: Dołożą samolotów? Więcej do autokarów? 06.07.06, 16:11
                    Fakt. Ale jak patrzę na rozbudowę lotniska w Pyrzowicach - to myślę że
                    dołożenie samolotów jest tylko kwestią czasu, szczególnie WizzAir'a.

ghrom napisał:

> Samolotow nie doloza, bo procz dwoch tygodni boomu na swieta trzeba je
                    > utrzymywac przez reszte roku. Autokary to marna konkurencja dla samolotow,
                    prze
                    > z
                    > ostatnie dwa lata Polakow z kasa sie w UK namnozylo sporo i nikomu z nich sie
                    > nie chce tarabanic przez cala Europe przez 30h.
            • elaweybridge Re: Christmas - tanie loty 06.07.06, 16:22
              BA do Wrocka nie lata. jak sie mieszka w Krakowie czy Warszawie to jest w czym
              wybierac ;)

a bilety na tanie linie nie stanieja. w zeszlym roku obserwowalam mniej wiecej
              co sie dzieje. pojawily sie na poczatku czerwca i juz wtedy nie byly az takie
              tanie, a potem z miesiaca na miesiac byly coraz drozsze.
          • jagienkaa Re: Christmas - tanie loty 06.07.06, 14:16
            myślę że bilety nie stanieją ale też i nie zdrożeją specjalnie a ja kasy teraz
            nie mam. Chociaż pamiętam że w zeszłym roku też sprawdzałam bilety na święta i
            był czas że troszeczkę staniały, ale minimalnie, ale za to ceny potem się
            utrzymywały przez kilka miesięcy.
            Niestety, mieszkając w Midlands a latając na Śląsk nie mam specjalnie
            możliwości lotu z 'nortmalnymi' liniami, tylko (nie)tanie mają jakieś rozsądne
            połączenia.
          • Gość: bbb Re: Christmas - tanie loty IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.07.06, 11:19
            tanieja,tanieja.Juz dwa razt kupilem bilety za okolo 150f a za kilka dni te
            same bylo po 80f.Poczatkowo ceny sa wysokie i jezeli na dany rejs jest jeszce
            duza ilosc miejsc to okresowo spadaja.Dzieje sie to czesto 2,3 tygodnie przed
            terminem lotu
    • Gość: magda Re: Christmas - tanie loty IP: *.bulldogdsl.com 06.07.06, 21:23
      Ja zrezygnowalam ze swiat w Pl musialabym zaplacic okolo 180 /os ...a mam tylko
      4 dni wolnego wiec wybieram sie do Marakeszu . Do Pl polece po swietach za
      symboliczna zlotowke
      • profes79 Re: Christmas - tanie loty 07.07.06, 03:20
        Tez nieglupie wyjscie... Ja sie pewnie jednak wybiore - raz na pol roku z
        rodzina mozna sie spotkac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka