Dodaj do ulubionych

Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce!

IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.07.06, 15:31
Jestem tu od kilku tygodni i jak widze, co sie dzieje - ogarnia mnie
przerazenie! Giertych wydaje amnestie dla maturowiczow, ktorzy oblali matury,
tylko dlatego, ze komus sie uczyc nie chcialo i dlatego mature oblal, Walesa
publicznie krytykuje Polske (Kaczynskich) w niemieckiej prasie bez zadnych
ogrodek, a sam jak sie okazuje - czym jestem wrecz wstrzasnieta! - byl w
latach 70-tych agentem SB i nikczemnym sprzedawczykiem, o czym zostal
zrobiony w tym roku wartosciowy, wrecz porazajacy, reportaz "plusy dodatnie,
plusy ujemne", ktory ze wzgledu na to szokujace odkrycie, nie zostal
dopuszczony do emisji na antenie TVP i krazy po internecie. Mieszkam na razie
w UK, tu jestem na wakacjach, w przyszlosci chcialabym wrocic do Polski -
przeraza mnie pytanie "czy warto?" Przeraza, bo chyba juz znam odpowiedz :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ssdd Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.07.06, 15:36
      No i?
      • Gość: ssdd Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.07.06, 15:38
        Nie wczuwaj sie tak Xena bardzo, bo osiwiejesz. Poza tym mamy internet i wiemy
        co sie dzieje.
        • Gość: torpedowiec Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: 213.78.119.* 17.07.06, 15:49
          Xena, w Polsce wyroslas i nadal wierzysz we wszystko co przeczytasz czy w tv
          lub internecie zobaczysz? Gdyby to nie bylo tragiczne to by bylo zabawne
    • Gość: Jaro Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.md.uwcm.ac.uk 17.07.06, 15:54
      Mysl wiecej o tym co do garnka wlozysz, ewntualnie, o problemach filozoficzno-
      metafizycznych (w proporcji zaleznej od stopnia filistynizmu :) Giertychami,
      Kaczorami i Walensami sie nie przejmuj bo to tematy zastepcze. Zreszta po
      kaczorach beda donaldy albo korwin miki, co i tak nic nie zmieni :) Policja
      polityczna zawsze byla i zawsze bedzie i nigdy sie nie dowiesz kto z kim i
      dlaczego. Czas dorosnac i wyluzowac. Kijem Tamizy nie zawrocisz.
      • Gość: Xena Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.07.06, 20:54
        Niby racja, Jaro, ale nie jestem osoba, ktora zyje tylko przyziemnymi sprawam.
        Mmimo iz na razie mieszkam w UK - sprawy Polski nie sa mi obojetne. Samo
        odkrycie, ze Walesa okazal sie sprzedawczykiem, choc nigdy nie uwazalam go za
        kogos wybitnego, jest dla mnie tak szokujacy, ze czuje sie podle. Tolerowalam
        fakt ze jest na swiecie znany jako symbol polskosci, legenda czlowieka, ktory
        przyczynil sie do obalenia komunizmu pokojowo, za co dostal nagrode Nobla - a
        tu sie nagle okazuje, ze to zwykly karierowicz, szmata i sprzedawczyk. Naprawde
        oslabiajace.

Jesli twoje "czas dorosnac" ma oznaczac zgode i akceptacje falszu tego kalibru
        i przejscie nad tym tak jakby sie nic nie stalo - to wole pozostac dzieckiem.
        • Gość: Jaro Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.server.ntli.net 17.07.06, 21:19
          No tak, ale niegdy nie wiesz gdzie tak naprawde jest falsz. Prawda ma zawsze
          kilka stron. O Walesie byly juz teorie i anty-teorie spiskowe 20 lat temu.
          Podobno na kazdego sa haki, nawet na papieza by sie znalazlo. Ja wole cynizm od
          naiwnosci.
        • Gość: Mrti Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:20
          Przypominasz mi Polakow ktorzy wracaja albo przyjezdaja do PL z Kanady (mam
          kilku w rodzinie) - wszedzie spisek, kazdy to agent lub Żyd. Smieszy mnie to.

Polecam sie zastanowic, a nie wierzyc wszystkiemu co mowia media - Walesie juz
          wielu zarzucalo wiele, ale nie podniecal bym sie takimi rewelacjami. Zreszta
          inym politykom tez.

Co do Giertycha, to zadna nowosc, jak sie dopusci do wladzy populistow to czego
          sie mozna spodziewac. Czy byli lepsi premierzy, ministrowie w Polsce od
          kilkudziesieciu lat? Kazdy zrobil cos idiotycznego

Generalnie zapytaj sie mlodych ludzi jak naprawde jest, jak jest z praca,
          dostepem do technologii, studiow, wyjazdow zagranicznych itd ... no i trawa w
          UK wcale nie jes bardziej zielona.

.. a bit of common sense would be useful..
          • walesa4 Walesa to jest super inteligent, zawsze ma racje, 17.07.06, 21:45
            na wszystkim sie zna, nawet jak Whitney Huston spiewala w Polsce to ja
            skrytykowal ze spiewala nie czysto, hehehe, kiedys jak byl Prezydentem,
            ogladalem z nim przypadkowo wywiad na zywo w Galavision (meksykanska telewizja
            nadawano ja na Astrze 19.2 analoogowo i niekodowana byla) jak byl w Meksyku z
            wizyta panstwowa okolice 94-95 roku. Wywiad bylprowadzony ze znajpierw zadawano
            pytanie po hiszpansku potem, tlumaczenie na Polski. Mowil, ze w Polsce mamy taka
            specjalna wiare,u nas Bog jest w kazdym komputerze w kazdym samochodzie, hehehe.
            Ja sie nie dziwie ze Jaruzelski pozwolil mu dzialac, hehehe, sklocil cala
            Solidarnosc i pozwolil wygrac wybory komuchom w 1993r
          • Gość: Jaro Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! IP: *.server.ntli.net 17.07.06, 22:05
            Akurat trawa w UK jest z pewnoscia bardziej zielona niz w PL, zwlaszcza zima:)
            A spiski, owszem, to podstawa w historii, takze najnowszej. Rowniez podstawa
            wielkiego businessu (p. collusion). Zreszta inaczej byc nie moze. Spisek to
            dzialnie bez informowania postronnych. I slusznie, bo madrzejsi wiedza lepiej i
            czesto informowanie plebsu (lac. populus) moze byc szkodliwe. Przyznaja to
            zapewne fani Balcerowicza, ktory w swojej ksiazce pisal, ze reformy poczatku
            lat 90. nie bylyby mozliwe gdyby ludziom uprzednio wytlumaczono ich
            przewidywane skutki. Na tym polega polityka, od wiekow. Ale ci co to wiedza to
            juz zazwyczaj sa w Martixie :)
        • walesa4 Re: Jeste przerazona tym co sie dzieje w Polsce! 18.07.06, 02:08
          obejrzalem film, najlepsze to bylo z tym wiazaniem granatow, hehehe, za 1
          zamnknietego Walesa chcial wysadzac 1 komisariat, teraz to sie nazywa takich
          ludzi terrorystami! i oczywiscie cytowal, jak zwykle, ze to on sam obalil
          komunizm, hehehe, megaloman
    • b00g13 Dialog - Łódzcy imperialiści. 17.07.06, 21:28
      "Mieszkam na razie
      > w UK, tu jestem na wakacjach,"

IP: *.lodz.dialog.net.pl
      • b00g13 b00g13 - najpierw wysyła potem myśli 17.07.06, 21:32
        Przecinek w dobrym miejscu potrafi bardzo gruntownie zmienić zdanie...
        szczególnie jak się go nie zauważy. Moja wina.

A merytorycznie a propos posta to tak; Nie daj sie zwieśc wieczornym
        wiadomościom i pamiętaj, ze gazety najpierw myslą o wpływach za reklamę, potem o
        informacjach.

A Wałęsę Giertychowie (i nie tylko... są tacy co bardzo dobrze pamiętają rolę
        chomika...) to by chętnie wymazali ze wszystkiego. Taki wypierdek ośmielił się
        wbrew wykształconej elycie zaprotestować i jescze mu ten okrągły stół wyszedł.
        No ale teraz to Giertych przy władzy.
    • qvintesencja Nie znasz angielskiego to mieszkaj w UK 18.07.06, 07:12
      Gość portalu: Xena napisał(a):

> Mieszkam na razie w UK, tu jestem na wakacjach, w przyszlosci chcialabym
      > wrocic do Polski - przeraza mnie pytanie "czy warto?" Przeraza, bo chyba juz
      > znam odpowiedz :(

Nie znasz angielskiego i mieszkasz w UK to najlepsze rozwiazanie dla ciebie
      bo nie wiesz co sie dzieje a do twojej pracy znajomosc jezyka jest niepotrzebna.

Znajac jezyk twoja wrazliwa glowke tez by cos ruszalo, a moze nie???

W ramach testu przeczytaj biezace donosy z UK po polsku i daj wyraz swojemu
      przerazeniu:

wiadomosci.onet.pl/1347485,2678,kioskart.html
      Brytyjska Watergate

Zaciska się pętla wokół premiera Tony’ego Blaira. Jego najbliższy
      współpracownik jest zamieszany w milionową aferę korupcyjną
      Największy w tej dekadzie skandal korupcyjny, w który zamieszani są politycy
      brytyjscy, dosięgnął w ostatni wtorek siedziby rządu przy Downing Street.
      Został bowiem zatrzymany główny skarbnik Partii Pracy, a prywatnie partner
      tenisowy Tony’ego Blaira – lord Levy. Sprawa jest związana z rzekomą sprzedażą
      tytułów szlacheckich w zamian za datki na rzecz kampanii wyborczej partii
      premiera.

Londyńscy komentatorzy polityczni zadają sobie pytanie, czy Blair nie zacznie
      teraz dążyć do „wygładzenia wszystkich kantów” swojej ostatniej kadencji i czy
      przypadkiem gra, którą toczy, nie przypomina rosyjskiej ruletki. Szef rządu
      jest skoncentrowany na „dokończeniu bieżących zadań”, „ostatecznym zamknięciu
      reformy neoliberalnej w partii” i „pozostawieniu po sobie godnego pochwały
      dorobku”. Wielu obserwatorów sądzi, że Blair już dawno powinien był ujawnić
      całą sprawę i każdy dzień zwłoki gra na jego niekorzyść.
      Lord Levy, specjalny wysłannik premiera na Bliski Wschód, jest jednocześnie
      człowiekiem odpowiedzialnym za przyjęcie 20 milionów euro na konto Partii Pracy
      z tytułu pożyczki na przeprowadzenie kampanii wyborczej. W ubiegły wtorek
      policja zatrzymała go w jednym z londyńskich komisariatów z związku ze
      śledztwem prowadzonym przez Scotland Yard. Lordowi zarzuca się
      nieprzestrzeganie prawa dotyczącego finansowania ugrupowań politycznych oraz
      zasad przyznawania tytułów szlacheckich. Po przesłuchaniu warunkowo zwolniono
      go z aresztu.

Chociaż w aferę zamieszane są wszystkie trzy największe brytyjskie partie
      polityczne – Partia Pracy, Konserwatywna i Liberalno-Demokratyczna – sytuacja
      Tony’ego Blaira jest szczególnie trudna. Stojąc na czele rządu, dał się on
      poznać jako człowiek ogarnięty obsesją na punkcie przyznawania tytułów
      szlacheckich oraz miejsc w Izbie Lordów. Przywódcy dwóch pozostałych partii,
      torys David Cameron i liberalny demokrata sir Menzies Campbell, zajmują swoje
      stanowiska od niedawna i w związku z tym nie można obwiniać ich za zaistniałą
      sytuację.

Cały problem sprowadza się do faktu, że koszty kampanii wyborczych w ostatnim
      czasie drastycznie wzrosły, co doprowadza brytyjskie partie na skraj
      bankructwa. Politycy szukają zatem ratunku u zamożnych mecenasów. Prawo
      wyborcze nakazuje zgłaszanie każdej dotacji przekraczającej 5 tys. funtów. Lord
      Levy i inni jemu podobni postanowili zaksięgować otrzymane kwoty jako pożyczki
      na bardzo niski procent. W zeszłym roku konserwatyści otrzymali w ten sposób 24
      miliony euro, a liberalni demokraci 1,5 miliona.

Policja od wielu miesięcy zajmuje się tą sprawą. Wyników śledztwa spodziewano
      się dopiero jesienią. Jednak wtorkowe zatrzymanie lorda Levy, niezależnie od
      tego, czy postawiono mu konkretne zarzuty, czy też poddany został tylko
      przesłuchaniu, świadczy o korupcyjnym charakterze całego zamieszania. Można
      podejrzewać, że doszło do nadużycia władzy i konfliktu interesów. Premier
      Blair, dbający o wizerunek za granicą i rządzący krajem w czasach wielkiej
      prosperity, zaczyna tracić dobre imię w oczach swoich rodaków. Od kilku
      miesięcy jego partia przegrywa w sondażach z konserwatystami.
      • walesa4 a ty pyskaczu z neostrady, nawet po polsku nie 18.07.06, 08:22
        umiesz czytac ze zrozumieniem. Jak Blair jest taki niedobry to pokaz mi takiego
        premiera w Polsce ktory 3 razy z rzedu wygral wybory?
        • Gość: korkix78 Re: a ty pyskaczu z neostrady, nawet po polsku ni IP: *.coopervision-uk.com 18.07.06, 11:38
          Ej, zostaw.
          Dobrze pisze. Jest podejrzenie afery i rzeczywiscie , jesli to prawda, to tak
          jak napisano w artykule, najwiekszej w dekadzie.

W poteznym pod tym wzgledem Zaglebiu Afer w Polsce mialaby problemy z dostaniem
          sie do Top 20 afer podsumowujacych rok, ale tu, nie moze zostac niezauwazona.
          • qvintesencja Nie znaja jezyka bloody bastards 18.07.06, 15:27
            Gość portalu: korkix78 napisał(a):

> Ej, zostaw.
            > Dobrze pisze. Jest podejrzenie afery i rzeczywiscie , jesli to prawda, to tak
            > jak napisano w artykule, najwiekszej w dekadzie.
            > W poteznym pod tym wzgledem Zaglebiu Afer w Polsce mialaby problemy z
            dostaniem
            > sie do Top 20 afer podsumowujacych rok, ale tu, nie moze zostac niezauwazona.

Haha juz tak nie nadrabiaj, afera jest w kosmicznej skali i w Polsce nie do
            pomyslenia haha. Wszyscy na gorze sa umoczeni tylko sie to skrzetnie
            zasmarowuje. Teraz afery nie daje sie zatuszowac to cos wychodzi. No a wy sie
            dowiedzieliscie jak wam po polsku tekst podsunieto. Jak sie nie zna jezyka
            to wszystko jest fajne nawet jak do was mowia bloody bastards, hehe, nie?
            • Gość: korkix78 Afera jest (..) w Polsce nie do pomyslenia IP: *.coopervision-uk.com 18.07.06, 15:40
              Wez se przeczytaj to co sam piszesz raz jeszcze i zastanow czy sie sam z soba
              zgadzasz,
              Zwlaszcza to:

"afera jest w kosmicznej skali i w Polsce nie do
              pomyslenia haha. "

i jeszcze raz

pomyslenia haha. "

i znow

pomyslenia haha. "

:)

pomyslenia haha. "

hehe :)
              • qvintesencja Brainwash z radyja and no english haha 18.07.06, 20:23
                Gość portalu: korkix78 napisał(a):

> Wez se przeczytaj to co sam piszesz raz jeszcze i zastanow czy sie sam z soba
                > zgadzasz,

To ty se przeczytaj oryginalny tekst i nie rob sciemy: Najblizsze otoczenie
                i kumple premiera zamieszani w milionowe afery

> "afera jest w kosmicznej skali i w Polsce nie do
                > pomyslenia haha. "

Zaciska się pętla wokół premiera Tony’ego Blaira. Jego najbliższy
                współpracownik jest zamieszany w milionową aferę korupcyjną

> i jeszcze raz
                > pomyslenia haha. "

Największy w tej dekadzie skandal korupcyjny, w który zamieszani są politycy
                brytyjscy, dosięgnął w ostatni wtorek siedziby rządu przy Downing Street.

> i znow
                >
                > pomyslenia haha. "
                > :)
                Został bowiem zatrzymany główny skarbnik Partii Pracy, a prywatnie partner
                tenisowy Tony’ego Blaira – lord Levy.
                > pomyslenia haha. "

Lord Levy, specjalny wysłannik premiera na Bliski Wschód, jest jednocześnie
                człowiekiem odpowiedzialnym za przyjęcie 20 milionów euro na konto Partii Pracy
                z tytułu pożyczki na przeprowadzenie kampanii wyborczej. W ubiegły wtorek
                policja zatrzymała go w jednym z londyńskich komisariatów z związku ze
                śledztwem prowadzonym przez Scotland Yard. Lordowi zarzuca się
                nieprzestrzeganie prawa dotyczącego finansowania ugrupowań politycznych oraz
                zasad przyznawania tytułów szlacheckich

> hehe :)

Masz brainwash z radyja i nie znasz angielskiego haha. Przewal na 20 mln euro
                hehe. Gdzie byl taki przewal w Polsce przez premiera? Oczywiscie ludzie z
                radyja i pisiaki krzyczeli ze sa duze przewaly ale nic takiego nie wykazali.
                • korkix78 Re: Brainwash z radyja and no english haha 19.07.06, 09:13

Tak, oczywiscie :)
                  • ff6 Re: Brainwash z radyja and no english haha 19.07.06, 22:58
                    Tak przytakujmy to moze wreszcie sobie pojdzie.
      • Gość: Xena Re: Nie znasz angielskiego to mieszkaj w UK IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.07.06, 23:35
        Zabawna jestes, a co mnie obchodzi Tont Blair? UK nie jest moja ojczyzna i
        nigdy nia nie bedzie. Nawet jesli w UK zostane na dluzej niz bym chciala to i
        tak sprawy UK nie beda mi tak bliskie jak polskie? Jarzysz ciemna maso?

I skad wiesz ze nie znam jezyka angielskiego?? i ze do tego czym sie w UK
        zajmuje jest mi niepotrzebny? Jestes jasnowidzem? Nie, raczej malym robakiem,
        ktory pewnych rzeczy nie zrozumie nigdy.
        • qvintesencja Wyluzuj z przerazeniem 19.07.06, 08:03

> Zabawna jestes, a co mnie obchodzi Tont Blair? UK nie jest moja ojczyzna i
          > nigdy nia nie bedzie. Nawet jesli w UK zostane na dluzej niz bym chciala to i
          > tak sprawy UK nie beda mi tak bliskie jak polskie? Jarzysz ciemna maso?
          > I skad wiesz ze nie znam jezyka angielskiego?? i ze do tego czym sie w UK
          > zajmuje jest mi niepotrzebny? Jestes jasnowidzem? Nie, raczej malym robakiem,
          > ktory pewnych rzeczy nie zrozumie nigdy.

To po co wypisujesz kretynskie bzdury o "przerazeniu" na forum UK i IRL?
          Znajdz sobie krajowe forum przerazonych i tam pisz.

A jezeli chcesz mieszkac w UK a pisac o przerazajacych rzeczach w PL to daj
          ludziom spokoj bo wiedza o tym i lepiej naucz sie angielskiego i napisz cos
          o przerazajacych rzeczach w UK.
          • Gość: Xena zalosna IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.07.06, 08:30
            Kretynska bzdura jestes ty we wlasnej osobie na tym forum i niejeden raz dawali
            ci forumowicze to tutaj do zrozumienia. Ale widac slabo jarzysz - zmiataj
            dziecino, bo nieudolnie ci wychodzi chec chorobliwego zwracania na siebie
            uwagi. Skoro forum jest o UK i Irlandii to czemu ty nie zasuwasz po angielsku?
            Czyzby ciebie ten wymog nie obowiazywal? Po co sie wysilasz po polsku? "Jak
            chcesz pisac po polsku to znajdz sobie inne forum i wypisuj te swoje kretynskie
            bzdury tam a nie tu". Pasuje?

A co do spraw Polski - jestes bardzo zalosna i nie mam zamiaru Ci sie tlumaczyc
            z niczego. Nie pasuje ci ten watek - nie czytaj, nie kommetuj, nikt Cie o to
            nie prosi. Wypowiadasz sie w imieniu innych jakby cale forum bylo twoje - jakim
            prawem? Mow za siebie.
            • qvintesencja Obciach i zenada 19.07.06, 20:30

> Kretynska bzdura jestes ty we wlasnej osobie na tym forum i niejeden raz
              dawali
              > ci forumowicze to tutaj do zrozumienia. Ale widac slabo jarzysz - zmiataj
              > dziecino, bo nieudolnie ci wychodzi chec chorobliwego zwracania na siebie
              > uwagi. Skoro forum jest o UK i Irlandii to czemu ty nie zasuwasz po
              angielsku?
              > Czyzby ciebie ten wymog nie obowiazywal?

Masz przerazajaco pomylone. To forum ma swoja nazwe wiec nie opowiadaj glupot
              o przerazajacych rzeczach w Polsce.
      • kicior99 jest roznica 20.07.06, 17:06
        tyle ze nawte taka watergate nie wplynie na zycie Anglikow, o czym na pewno
        sama wiesz. U nas po prierwsze o wiele wiekszych afer jest dziesiatki, po
        drugie - kazda skutkuje zmiana ekipy rzadzacej i jeszcze wieksza destabilizacja
        kraju.
    • Gość: po co wczoraj w tv 3 program interwencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:58
      nie zle jest w Londynie ,prawie jak w Naszej Polsce .
      • robak.rawback nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... 18.07.06, 23:58
        nie wiem co napisaliscie wyzej bo nie chce mi sie czyta, ale mam taka teorie, ze
        trzeba przeczekac, az wszystkie te oszolomy po prosty najzwyczajniej w swiecie
        wymra i wtedy bedzie juz moze troche mniej idiotycznie w kraju. nowe pokolenie
        musi sie tym zajac. bo od 20 lat ciagle ci sami tylko w innych partiach.
        wiec czekam, a jestem cierpliwa.
        • Gość: palejo Re: nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... IP: *.server.ntli.net 19.07.06, 00:14
          A nie boisz sie osiwiec tak czekajac? Pytam powaznie. Mnie ta longitudinalna
          perspektywa zaczyna niepokoic
          pozdro
          • robak.rawback Re: nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... 19.07.06, 00:46
            Gość portalu: palejo napisał(a):

> A nie boisz sie osiwiec tak czekajac? Pytam powaznie. Mnie ta longitudinalna
            > perspektywa zaczyna niepokoic
            > pozdro

wiesz co, mnie juz przestalo obchodzic co sie dzieje w polsce, po prostu w
            pewnym momencie przestalam sie wsciekac i sie uspokoilam. wiec moge sobie
            spokojnie zyc gdzie indziej, liczac ze polska jednak kiedys bedzie sensowniejsza
            (czytaj - kretyny nie beda rzadzic)
            • Gość: Xena Re: nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.07.06, 08:34
              Mam dokladnie to samo zdanie, ale przyznaje, ze bedac w kraju nawet na krotko
              po dliuzszej przerwie chyba nie da sie odciac od "tego" wszystkiego co sie w
              kraju w polityce i gospodarce dzieje. Tez licze, ze kiedys do Polski wroce -
              mam nadzieje, ze do tego czasu troche w niej znormalnieje. Oby!
              • qvintesencja Balwanstwo na potege 19.07.06, 20:34

> Mam dokladnie to samo zdanie, ale przyznaje, ze bedac w kraju nawet na krotko
                > po dliuzszej przerwie chyba nie da sie odciac od "tego" wszystkiego co sie w
                > kraju w polityce i gospodarce dzieje. Tez licze, ze kiedys do Polski wroce -
                > mam nadzieje, ze do tego czasu troche w niej znormalnieje. Oby!

Co za idiotyzmy. Polska jest normalnym krajem na okreslonym poziomie rozwoju.
                Nie rozni sie niczym szczegolnym od innych podobnych krajow.

Na szczescie wyjezdzaja rozni nienormalni i swoje glupoty plota z zagranicy.
                • carnivore69 Logika nieklasyczna 20.07.06, 17:01
                  Abstrahujac od oceny sytuacji w PL...

> Co za idiotyzmy. Polska jest normalnym krajem na okreslonym poziomie rozwoju.
                  > Nie rozni sie niczym szczegolnym od innych podobnych krajow.

Wg powyzszego, zadnego kraju nie mozna nazwac nienormalnym. Zawsze mozna
                  okreslic taki poziom rozwoju, dla ktorego sytuacja w danym kraju jest normalna.

(Pomijajac fakt, ze z definicji zaden obiekt nie moze roznic sie niczym
                  szczegolnym od innych podobnych do siebie obiektow.)

> Na szczescie wyjezdzaja rozni nienormalni i swoje glupoty plota z zagranicy.

Skad wiec smiale przypuszczenie, ze nienormalna moze byc osoba?
                  (Przeciez "nienormalny" jest normalnym przedstawicielem populacji o danym, tzn.
                  niskim, poziomie rozwoju intelektualnego.)

Storage is cheap, kolego, ale to co wypisujesz, nie kwalifikuje sie na obecnosc
                  na jakimkolwiek serwerze.

Pzdr.
                • Gość: Xena Re: Balwanstwo na potege IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.06, 17:11
                  Faktycznie, dla osoby nienormalnej jaka jestes patologia bedzie czyms
                  normalnym, a normalnosc patologia - i kto tu ma wszystko poprzestawiane! Ale
                  szkoda dyskusji - do cepa mozna mowic a on dalej jak cep.
              • ff6 Re: nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... 19.07.06, 22:51
                Tez licze, ze kiedys do Polski wroce -
                > mam nadzieje, ze do tego czasu troche w niej znormalnieje. Oby!

Moze za kilka pokolen ale to tez watpliwe. Gdyby wrocila wiekszosc tych co
                wyjechala za granice to by pomoglo. Bo nauczyliby kultury tych co zostali.
                Wiekszosc przywiozlaby tez wiedze i doswiadczenie, nie mowiac o pieniadzach.
                Eksperci sa zgodni ze nawet jesli wroci co dziesiaty wniesie to bardzo wiele do
                rozwoju polskiej gospodarki.
                • qvintesencja Kultura hehe 20.07.06, 07:25
                  ff6 napisała:

> Tez licze, ze kiedys do Polski wroce -
                  > > mam nadzieje, ze do tego czasu troche w niej znormalnieje. Oby!

Co za idiotyzmy miesniaki wypisuja. Polska jest normalnym krajem w grupie
                  o przecietnych dochodach. Kasy jest oczywiscie o wiele mniej niz grupie
                  o najwyzszych dochodach ale to sie bedzie oczywiscie zmienialo w miare gdy
                  beda korzysci z przynaleznosci do otwartego rynku unijnego.

> Moze za kilka pokolen ale to tez watpliwe. Gdyby wrocila wiekszosc tych co
                  > wyjechala za granice to by pomoglo. Bo nauczyliby kultury tych co zostali.
                  > Wiekszosc przywiozlaby tez wiedze i doswiadczenie, nie mowiac o pieniadzach.

Tak, ta masa karkow i miesniakow przywiozlaby kulture hehe.

> Eksperci sa zgodni ze nawet jesli wroci co dziesiaty wniesie to bardzo wiele
                  do
                  > rozwoju polskiej gospodarki.

Powroty mialyby sens gdyby byli jacys powracajacy z kapitalem i chetni zeby byc
                  pracodawcami. Takich sa jednak mikroskopijne ilosci. Dla rozwoju polskiej
                  gospodarki nieskonczenie wieksze znaczenie ma to ze nalezy do otwartej ekonomii
                  unijnej. Przez to doplywa solidny kapital zagraniczny i potezne fundusze
                  strukturalne z Unii a eksport ma otwarty rynek europejski.

Znaczenie tych co wyjechali polega na tym ze przyczyniaja sie do rownowazenia
                  rynku pracy.
                  • Gość: ff Re: Kultura hehe IP: *.ipt.aol.com 20.07.06, 07:48
                    > Co za idiotyzmy miesniaki wypisuja. Polska jest normalnym krajem w grupie
                    > o przecietnych dochodach.

Chcialabys

> Tak, ta masa karkow i miesniakow przywiozlaby kulture hehe.
                    Wyobraz sobie ze nawet ta masa karkow przyjedzie uczyc cie kultury.

> Powroty mialyby sens gdyby byli jacys powracajacy z kapitalem i chetni zeby
                    byc
                    >
                    > pracodawcami.

To bardzo proste myslenie prostego umyslu. W dzisiejszych czasach nie sam
                    kapital sie liczy ale wiedza i doswiadczenie. A gdzie to najlepiej zdobyc?
                    Oczywiscie w krajach rozwinietych a nie zacofanych. W PL jedyny biznes jaki
                    polacy potrafia otworzyc to kwiaciarnia albo sklep z warzywami.

potezne fundusze
                    > strukturalne z Unii a eksport ma otwarty rynek europejski.
                    To czy beda potezne to sie jeszcze okaze w jakim stopniu zostana wykorzystane.
                    Jak na razie wykorzystano jakies 30% a bylo ich znacznie mniej do wykorzystania.

> Znaczenie tych co wyjechali polega na tym ze przyczyniaja sie do rownowazenia
                    > rynku pracy.
                    Raczej do jego rozregulowywania. Przy 16% bezrobociu brakuje juz rak do pracy.
                    Jaka to regulacja? Presja na wzrost plac bedzie zbyt mocna i doprowadzi to
                    tylko do wysokiej inflacji. Dobrze ze zgodzili sie czesciowo na prace
                    ukraincow. To powinno pomoc. Zrozum miernotko ze podstawowym atutem polski jest
                    tania sila robocza. Nie bedzie taniej sily roboczej nie bedzie inwestycji nie
                    mowiac o rodzimych pracodawcach ktorych juz nie stac na zatrudnianie.
        • Gość: Jaro Re: nie wiem co napisaliscie wyzej bo ..... IP: *.server.ntli.net 19.07.06, 10:33
          Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Zagraniczni doradcy, konsultanci z firm
          konsultingowych piszacy ustawy, specjalisci od finansow, od marketingu
          politycznego, mediow to w wiekszosci ludzie mlodzi. To od nich zaleza sprawy
          zasadnicze, reszta to folklor.
    • bigbadelectriccow papiez a sprawa polska 19.07.06, 10:04

> Jestem tu od kilku tygodni i jak widze, co sie dzieje - ogarnia mnie
      > przerazenie!

Milem takie samo wrazenia ostatnio jak bylem w Polsce tyle ze ja na to juz
      patrze z politowaniem. Akurat przyjechalem do Macierzy jak byla wizyta papieza.
      I co widze:
      brat (student) - wolne
      matka (budzetowka) - wolne
      ojciec (fabryka duzego polskiego koncernu notowanego na gieldzie w ktorym rzad
      ma jeszcze duzo do powiedzenia, a zarzad jeszcze nie byl zmieniony po
      wyborach) - wolne

Zabawne, nie?
      • Gość: mreko Re: papiez a sprawa polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:00
        no i co z tego, zobacz jak jak wygladaja 2 ostatnie tygodnie roku w UK,
        pracujace sa z chyba 3 dni

Ale przeciez Polska jest be..

Brak slow, matoly
        • ff6 Re: papiez a sprawa polska 19.07.06, 22:56
          blisko ci do trola

• Gość: korkix78 Re: papiez a sprawa polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:53
          No juz dobra dobra.
          Przejrzales nas.
          Dobrze wiemy, ze to w Polsce jest super, a w UK wszystko do dupy.

Setki tysiecy ludzi wyjezdzaja z Polski do UK tak dla hecy, zeby se zrobic jaja
          z samych siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka