Dodaj do ulubionych

Praca przy azbeście

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:08
Siemanko, zastanawiam się nad podjęciem pracy w Londynie przy usuwaniu
azbestu, czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia albo słyszał coś o tej pracy?
Proponują 10 godz dziennie po jakieś 7 funtów z kawałkiem, ale czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: Praca przy azbeście IP: 193.128.110.* 03.08.06, 19:14
      Nie ryzykowalabym.Za mala stawka, za duzy uszczerbek na zdrowiu.
    • Gość: rob Re: Praca przy azbeście IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 03.08.06, 19:18
      ..a moze nerke sprzedaj ???
      kasa lepsza niz z azbestu

Kliknij mnie
    • Gość: propozycja Re: Praca przy azbeście IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.06, 21:19
      W RPA w kopalni azbestu masz jakieś 10tys $ m-cznie samochód(wysokiej klasy)i
      mieszkanie.Tylko nie wiem jak długo pożyjesz,ale jak chcesz zabezpieczyć
      rodzinę to warto.
      • Gość: seven Re: Praca przy azbeście IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 03.08.06, 21:36
        ...gdzie te kopalnie ? adress ?
        • Gość: rob Re: Praca przy azbeście IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 03.08.06, 21:45
          to slynne kopalnie krola salomona
          :O)
          • Gość: Azbestowy chłopiec Re: Praca przy azbeście za $10 tys./mies. +auto IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 03.08.06, 22:09
            Witam!

Ja żadnej pracy się nie boję i też jestem zainteresowany pracą w takiej kopalni. Poproszę o więcej szczegółów, jaka kopalnia, adres, telefon, jakie są wymagania.

plus czy potrzeba wiz do RPA? Jaka jest pogoda na miejscu? Czy opłaca się jechać w wakacje jak jest zalew studentów? Gdzie można wyrobić PPSa i ile to trwa? Jakieś forum Polonii RPA też by sę przydało...

Z góry dziękuję za info
            • Gość: rob Re: Praca przy azbeście za $10 tys./mies. +auto IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 03.08.06, 22:16
              lol... :O)
              dobry jest kolo...
              • tskitek Re: Praca przy azbeście za $10 tys./mies. +auto 09.08.06, 15:00
                nieprzeciętny
    • Gość: adieu Re: Praca przy azbeście IP: *.server.ntli.net 03.08.06, 22:36
      good luck and goodbye :o)
      • Gość: seven Re: Praca przy azbeście IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 04.08.06, 09:02
        ....jakis tytul , pare przyglupich postow i zadnych konkretnych szczegolow.
        z checia zamienilbym ta gowniana Anglie na lyk adrenaliny przy azbescie w RPA
        ale jak znam troche zycie to nie wydaje mi sie zeby ktos potrzebowal bialych
        chlopcow do czarnej roboty . Stada bezrobotnych murzynow poszukuja rowniez tam
        pracy
        • Gość: propozycja Re: Praca przy azbeście IP: *.ols.vectranet.pl 05.08.06, 10:47
          Sorki że nie odpisywałem ale miałem mały "urlopik" :)) Dostałem taka propozycję
          ok 2 lat temu.Z tego co wiem wiza jest potrzebna ale nie ma takich problemów
          jak z wizą np. do USA.Ktoś napisał że murzyni hmm.Kontrakt minimum pół
          roku.Większość bedzie miała raka lub pylicę.Jak nie teraz to za 5-10
          lat.Obecnie nie znam szczegółów wyjazdu,musiałbym pogadać z klientem który to
          proponował.Jak będe znał szczegóły napewno dam znać.Pzdr.

P/S jest jeszcze opcja na platformy wiertnicze tylko tam... można nie dożyć
          wypłaty.Tajemnicą poliszynela jest ilu ludzi tam ginie.No cóż coś za coś
          zarobki też niemałe więc i ryzyko zaj..ste.
          • Gość: trutututu Re: Praca przy azbeście IP: 83.70.70.* 05.08.06, 17:51
            a co jest niebezpiecznego na platformach wiertniczych niby? wszystko robiá maszyny, ludzie golymi rekoma nie wydobywaja ropy spod powierzchni oceanu, sluza do tego maszyny i potrzeba operatorow maszyn

ryzyko widze tylko takie ze sie zerwie zajebisty sztorm i zmiecie cie z pokladu jak bedziesz stal na krawedzi platformy sikajac wlasnie do morza
    • Gość: TOMEK Re: Praca przy azbeście IP: 66.98.152.* 05.08.06, 22:22
      WITAM!

TEŻ JESTEM ZAINTERESOWANY PRACĄ PRZY AZBEŚCIE
      O JAKICH PIENIĄDZACH MÓWIMY? (ZAKŁADAM ŻE TE 10 TYS. DOLARÓW/MIES. Z BRUDNEGO
      PALUCHA WYSSANE)

POPROSZĘ O WIĘCEJ INFORMACJI Z GÓRY DZIĘKUJĘ

• Gość: propozycja Re: Praca przy azbeście IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.06, 16:01
        Nie, nie wyssane.Na platformach dają podobne stawki (może nie na początek)Przy
        azbeście nikt nie chce robić.Teraz wydaje wam się że loozik.Jak was "złapie"
        raczek nie będziecie tacy "maczo".Jest to jeden z powodów dla którego nie
        pojechałem.Ten który mi to proponował ma "tylko" pylicę płuc.Za długo juz nie
        pociągnie a ma 36lat.
    • Gość: magda jaka praca przy azbescie...masz jakies przetermino IP: *.bulldogdsl.com 06.08.06, 22:57
      www.mesolink.org/mesothelioma-news/07-12-06.html
      • Gość: Tomekk Re: jaka praca przy azbescie...masz jakies przete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:17
        Dzięki za odpowiedzi, daliście mi temat do przemyśleń; co do płacy to dają
        bezpłatne mieszkanie, i dojazd na terenie Londynu na ich koszt- ale komunikacją
        miejską ( 10 h pracy i później jeszcze ileś czasu w autobusie czy w metrze,
        swoją drogą ciekawe, czy można to wytrzymać- jeśli nie przepracuje się dla nich
        co najmniej 3 miesięcy, to zabierają z wypłaty 250 funtów na koszty szkolenia).
        A dodatkowo zatanawia mnie czy rzeczywiście te maski nie zatrzymują wszystkich
        włókien azbestowych
        • Gość: magda Re: jaka praca przy azbescie...masz jakies przete IP: *.bulldogdsl.com 09.08.06, 09:43
          mysle ze zatrzymuja jesli ludzie stosuja je prawidlowo tzn nie zdejmuja...bo
          azbest jak wiadomo powoduje raka pluc...malutki kawaleczek wlokna azbestowego
          dostaje sie do pluc i drazni tkanki i wlasnie takie sa poczatki rozwoju raka.
          jesli nic do pluc sie nie przedostanie na raka nie zachorujesz
          • Gość: ** Re: jaka praca przy azbescie...masz jakies przete IP: *.moja.net.pl 11.08.06, 13:03
            Z tym rakiem,pylicą i całą tą resztą to jeden wielki bajer.Przy stosowaniu
            odpowiednich środków ochronnych ryzyko zachorowania nie jest większe niż w
            przypadku wieloletniego jeżdzenia w zadymionych pociągach.Na przykład.
            Dawniej,przed cała ta azbestową paniką połowa chałup na wsiach kryta była
            eternitem.I co ? Włoscianie jak żyli tak żyją i to znacznie dłużej niż w
            mieście.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka