Gość: Dominika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:28 Kochani poradźcie!Za kilka dni mam lecieć do Anglii i nie wiem, czy mogę zabrać ze sobą kosmetyki: pasta, puder, lakier, jedzenie, puszki itp.Czy wpuszczą mnie na pokład? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Przed odlotem?????????????????? 14.08.06, 21:30 Ci puszke mozesz zabrac ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
spinkamala Re: Przed odlotem?????????????????? 14.08.06, 21:34 Gość portalu: Dominika napisał(a): > czy mogę > zabrać ze sobą kosmetyki: pasta, puder, lakier, jedzenie, puszki itp.Czy > wpuszczą mnie na pokład? ============> jesli chcesz to spakowac do bagazu podrecznego , ta raczej niebardzo rozsadne, wsadz te rzeczy do normalnego normalnej torby. Chyba ze przekonasz celnika ze puszka jest ci niezbedna do przezycia i wsadzisz ja do foliowego worka razem z paszportem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Przed odlotem?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:48 No to jestem już trochę spokojniejsza.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Przed odlotem?????????????????? 14.08.06, 22:31 Jak lecisz Ryanem zapomnij o podrecznym! Tylko dokumenty (i te kilka podstawowych rzeczy wymienionych na stronie). Zadnych butelek/puszek bo wszystko nakarmi kosz...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kram A komórka? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.06, 14:39 Czy komórkę można mieć w podręcznym, czy włożyć do walizy? Jeżeli lot jest o 8.00 (Centralwings), to o której przyjechać na lotnisko? A potem w Gatwick przy powrocie, lot o 18.00, o której trzeba przyjechać na lotnisko? Pół godziny wystarczy (tzn. odpowiednio o 7.30 i 17.30)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: A komórka? IP: 217.33.252.* 15.08.06, 15:47 Czytalas regulamin przewoznika jak kupowalas bilet? Jesli nie, to wejdz na strone Centralwings i zapoznaj sie dokladnie z ich poradnikiem dla podroznych. Pol godziny przed odlotem to bedziesz mogla sobie pomarzyc o podrozy. Odprawa zwykle zaczyna sie 2h przed odlotem i konczy 40 minut przed. W tych ciezkich czasach moze warto byc nawet i wczesniej niz 2h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio trochę wcześniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:00 Z doświadczenia wiem,że lepiej być trochę wcześniej tj.4 godz przed odlotem planowanym.Tym bardziej jeżeli ktos leci pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kunc Re: trochę wcześniej 15.08.06, 16:22 lecialam wczoraj (nareszcie znowu w uk :D ) i o bagazu podrecznym zapominamy az do odwolania.limity na bagaz glowny podniesione do 30 kg. do samolotu zabieramy paszport, bilet, portfel okulary/ pojemnik na kontaktowki. to tyle. wszystko inne kazali wyrzucac.co sie wczoraj napatrzylam to moje :D w koszach najpierw ladowaly rzeczy co sie nie dalo dopchnac do walizy a potem przed samym wejsciem na poklad wszystko co zakupione na 'bezclowce' na etiudzie he he he...a ja sobie stalam z siostra z torebeczka foliowa i mialysmy niezly ubaw :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kunc Re: trochę wcześniej 15.08.06, 16:58 easy jet ale wszystko dot bagazu odnosi sie takze do innych linii. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kunc Re: trochę wcześniej 15.08.06, 17:04 tak bylo wczoraj a co dzis to nie wiem.najlepiej zadzwon do centrum obslugi konkretnej linii i ci dokladnie powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: trochę wcześniej 15.08.06, 17:00 marta.kunc napisała: > lecialam wczoraj (nareszcie znowu w uk :D ) i o bagazu podrecznym zapominamy az > > do odwolania.limity na bagaz glowny podniesione do 30 kg. do samolotu zabieramy > > paszport, bilet, portfel okulary/ pojemnik na kontaktowki. to tyle. wszystko > inne kazali wyrzucac.co sie wczoraj napatrzylam to moje :D w koszach najpierw > ladowaly rzeczy co sie nie dalo dopchnac do walizy a potem przed samym wejsciem > > na poklad wszystko co zakupione na 'bezclowce' na etiudzie he he he...a ja > sobie stalam z siostra z torebeczka foliowa i mialysmy niezly ubaw :DDDD na stronce wizz air'a jest wyjasnione co i jak. wizzair.com/pl/index.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kunc Re: trochę wcześniej 15.08.06, 17:03 ja pisalam jak bylo wczoraj a co dzis to juz ni wim bo sie dluuuuuuugo do pl nie wybieram :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback w centrlwings calyczas torebka plastik,u innychNIE 15.08.06, 17:12 cholera, dzwonilam sie pytac ale w centralwings mi powiedzieli ze caly czas torebka plastikowa obowiazuje, a w niej praktycznie mozna przewozic samo powietrze. ciekawe dlaczego skoro poziom zagrozenia zostal juz obnizony i u innych mozna miec torbe. wlasnie popatrzylam na wizz i tam mozna miec juz bagaz. :((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rott Re: Przed odlotem?????????????????? IP: *.autocom.pl 16.08.06, 00:29 haha, mam szczescie ze lece z BA: Flights from the rest of the world to the UK Customers departing on flights to the UK from the rest of the world who are not transferring onto another flight, will be able to carry one standard sized bag, 56cm x 45cm x 25cm and one briefcase, laptop computer bag or equivalent. However, customers returning from the UK must comply with the UK Department for Transport requirements which are:- One cabin bag no bigger than 45cm x 35cm x 16cm, the size of a small laptop bag. We would therefore strongly advise customers to check that the laptop computer bag does not exceed these dimensions. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Przed odlotem?????????????????? 16.08.06, 01:40 Przestaniesz sie cieszyc jak ci odwolaja lot z powodu zmienionej organizacji na lotniskach w Londynie :) Pisali w poniedzialek, ze wladze zarzadzajace lotniskami w Heathrow i (chyba) Gatwick zazadaly od przewoznikow z dnia na dzien obciecia odlotow/przylotow do maksymalnie trzech na dobe :D Nie wiem jeszcze jak sie skonczylo bo linie lotnicze ( w tym BA ) podniosly raban Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Przed odlotem?????????????????? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 16.08.06, 07:46 Lotniskami zarzadza BAA. Co to znaczy zazadali obciecia lotow do trzech na dobe? To chyba od zagranicznych przewoznikow. Raczej nie od BA, bo to byloby z lekka niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Przed odlotem?????????????????? 16.08.06, 11:53 ja tam wole leciec bez bagazu i doleciec , niz cieszyc sie ze nie ma juz zwiekszonych srodkow bezpieczenstwa i spasc na ziemie przez jakąs bombe w czyims podrecznym. Po co mi bagaz na pokladzie?? A o ile bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Przed odlotem?????????????????? IP: 217.33.252.* 16.08.06, 12:21 Jak nie masz nic cennego, czego nie chcialabys stracic to jasne. Ja jednak nie mam zamiaru rozstawac sie ze swoim sprzetem foto i zastanawiac sie przez caly lot, czy go zobacze po wyladowaniu i czy bedzie w calosci. Skad ta wiara, zeby ktos mial miec bombe wlasnie w podrecznym. Rownie dobrze, moze byc w laptopie czy czyms innym w rejestrowanym bagazu. Na dodatek rejestrowanego nie sprawdzaja tak dokladnie jak podrecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Przed odlotem?????????????????? 16.08.06, 12:45 Myślę, ze bardziej chodzi o substancje, lub narzedzie które moglyby stanowic zagrozenie dla podroznych. Cos czym moglby szantazowac lub zabic pilota jak w przypadku WTC. Odpowiedz Link Zgłoś