Dodaj do ulubionych

wózeczki widłowe please:)?????????????????????????

26.08.06, 13:13
Witam!!!
zamierzam w najblizszym czasie opuscic Polandie. Interesuje mnie czy w UK
uznane zostaną przez przykladowych pracodawcow polskie uprawnienia na wozki
widlowe (oczywiscie po translacie).
jezeli ktos cos wie na ten temat to prosze o odpowiedz.A przy okazji jak jest
z praca dla murzynow na wozkach widlowych???placa ok?
Obserwuj wątek
    • Gość: R. Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.server.ntli.net 26.08.06, 22:15
      5.05 i ani p wincy...
      • Gość: gość Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.server.ntli.net 26.08.06, 22:45
        wiekszosc wymaga angielskich uprawnien, które tu kosztuja około 100 funtów za
        kurs na jeden rodzaj wózka. a płaca na początek 5.05 do 5.50. dobrze jest znac
        jezyk bo bez tego to lepiej sie nie ruszaj
        • saperowsky Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? 27.08.06, 23:04
          ja jestem "murzynem" na wozku widlowym i mam £9,97 ...

ale uprawnienia robilem juz na miejscu w firmie - nie wydalem nawet pensa na
          to ... ale pierwsze pytanie bylo czy mam polskie papiery

kumpla przyjeli do roboty z polskimi papierami ale pierwszego dnia musial
          udowodnic ze umie jezdzic wozkiem pod okiem zarejestrowanego instruktora
          zaproszonego przez firme ktory po tescie wystawil mu angielski papier - tez nic
          nie placil (pewnie firma placila)

ogolnie w east midlands sporo jest ofert pracy dla wozkowych w magazynach i
          place zazwyczaj zaczynaja sie od 6 funtow w wzwyz

pozdro
          michau
          • Gość: zenek Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.bulldogdsl.com 30.08.06, 15:34
            Nie zarabiasz 9.97 tylko ok 5.5, ja znam życie i pensje w Anglii, jak jesteś taki mądry to podaj adres firmy w której pracujesz
            • Gość: jacek Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.08.06, 16:30
              ja tez znam zycie i pensje w anglii i mowie ci ze moze tyle zarabiac,Porzadna
              firma,stala praca na nocki i tyle wlasnie placa. za 5.50 to tylko przez jakas
              beznadzijan agencje mozna robic
            • Gość: Kris Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 30.08.06, 17:46
              Siedze w zapyziałej Walii i nawet tutaj dostaje 7,12 za wozki, wiec mało
              jeszcze wiesz o płacach na wyspach...
              • Gość: Maarcos Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.server.ntli.net 30.08.06, 18:48
                I to jest wlasnie polska mentalnosc.
                Jeden drugiemu kose wbije, jeden drugiemu nie wierzyz, co 2 narzeka...
                Ka tez pracuje na wozkach, i mam 9,10 per h przez Agencje
                Szczególy jak by sie ktos pytal ?
                Northampton
                Agencja? Best Coenction
                Company?
                Nyk Logistic oddzial Sony

Btv. licencje ktore mam, sa oczywiscie angielskie.
                Podwyzszke z 6, f dostalac mialem po ostatnim kursie, lecz jak zycie pokazalo,
                dostalismy mc pozniej, bo oczywiscie musicie udowodnic w firmie ze umiecie
                jezdzic.
            • saperowsky slabo znasz anglie albo angielski .... 31.08.06, 09:57
              Gość portalu: zenek napisał(a):

> Nie zarabiasz 9.97 tylko ok 5.5, ja znam życie i pensje w Anglii, jak jesteś
              ta
              > ki mądry to podaj adres firmy w której pracujesz

od 5.50 to zaczynalem w horizon recruitment (mozesz se poszukac w wyszukiwarce
              rok temu bylo o nich tu glosno...)
              teraz pracuje w Daventry w magazynie DHL gillette contract ( jakos tak to sie
              pisze) i mam wlasnie 9 funtow za godz plus dodatek za nocna zmiane 97 pensow
              razem 9,97 ... zaczynalem u nich przez agencje jobs at pertemps (oddzial rugby,
              warwickshire) po dwoch mies dostalem kontrakt na mesiac a teraz dostalem
              permanenta

wiec twoja znajomosc anglii to jakas lipa ... albo tak znasz jezyk skoro nic
              lepszego od 5.50 nie mozesz se znalezc ...

pozdro
              michau
              • investor5 Re: slabo znasz anglie albo angielski .... 31.08.06, 10:46
                W internecie jest dużo MP3 z róznymi materiałami w jezyku angielskim. Warto ich
                słuchać, zeby lepiej rozumieć jezyk mówiony.
    • midlam Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? 31.08.06, 12:07
      Przed wyjazdem mieliście duże doświadczenie zawodowe w jeździe na wózkach ?
      • Gość: Kris Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 31.08.06, 12:18
        Po 5 latach spedzonych w polskim wojsku żadne:)Wszystkiego nauczylem sie na
        kursie i w praktyce, ale nie obylo sie bez kilku palet zrzuconych lub
        połamanych...
        • saperowsky Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? 01.09.06, 09:42
          polamanych palet i zrzuconych nigdy nie brakuje ...
          zwlaszcza jak akurat jest duzy ruch i jest "milion zamowien na wczoraj" a
          ludzie sa zmeczeni - ja pracuje na nocnej zmianie i tak kolo 3 nad ranem zawsze
          mam maly kryzys - oczy mi sie zamykaja a podobno juz sie przyzwyczailem ...

dopoki nie wywiniesz jakiegos naprawde powaznego numeru to zazwyczaj nie ma
          problemu - oczywiscie zalezy co wywrocisz :D ja naprzyklad nie raz i nie dwa
          wywalilem palete z piankami albo zelami do golenia (ciekawie wyglada jak sie
          taka pianka wydostaje pod cisnieniem z 30 butelek na raz ... )

jako ciekawostke moge wam powiedziec ze magazyn w ktorym pracuje zostal
          przeniesiony z hemel kolo londynu bo ktos zrzucil palete jakichstam aerozoli i
          caly magazyn wylecial w powietrze ... czasami jak sie patrze na te pianki,
          zele, dezodoranty itp i jak se pomysle ze jest tego u nas 16 tys palet to bedac
          10 metrow nad ziemia i zdejmujac jakas palete troche sie dziwnie czuje ...

pozdro!
          michau
    • Gość: Ekspert Re: wózeczki widłowe please:)???????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:32
      NIE ROB W POLSCE ZADNEGO KURSU NA WOZKI WIDLOWE BO TO NIC CI NIE DA TERAZ !
      ANGLICY ZADAJA 2-LETNIEGO (najmniej)DOSWIADCZENIA NA WOZKACH ! NAJEPSZYM
      WYJSCIEM JEST.... chcesz wiedziec ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka