Dodaj do ulubionych

nowe paszporty

IP: *.netcontrol.pl 28.08.06, 13:19
mam w perspektywie "przyjemność" wyrabiania nowego paszportu - konieczność robienia wypasionych zdjęć, pięć razy mniej punktów wydawania (oby nie znaczyło to, że pięć razy dłuższy czas oczekiwania), nikt nic nie wie...

W związku z tym mam dylemat - czy warto gdy zamierza się jechać do Anglii

Czy wystarczy nowy dowód,czy raczej bez paszportu ani rusz, żeby coś załatwić w jakim urzędzie/banku/itd w UK?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: nowe paszporty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:10
      też się podłącze pod pytanie
      czy paszport konieczny jako drugi dokument tożsamości czy wystarczy dowód+prawo
      jazdy, 150 zł za paszport to dla mnie na przykład duży wydatek i nie wiem czy
      jest niezbędny
      koleżankę w Irlandii podczas zakładania konta bankowego poproszono o paszport
      • aniajawo Re: nowe paszporty 28.08.06, 14:29
        nie wiem jak to jest w Irlandi, ale w UK ludzie nie maja dowodow osobistych i
        wszedzie gdzie jest potrzebny jakis dokument to jest to paszport albo prawo
        jazdy (brytyjskie). Np w zadnej agencji rekrutacyjnej nie zarejestruja was bez
        paszportu, w banku nie zaloza konta (choc w tym przpadku zalezy na kogo sie
        trafi, bo byc moze ID wystarczy-mnie zapytali o paszport).
        • northe Re: nowe paszporty 28.08.06, 14:34
          Dzięki za informację
          To rozwiewa moje wątpliwości..
          Cóż czeka mnie nowe "pokoleniowe doświadczenie" wyrabiania paszportu biometrycznego przez administrację, która zdradza wszelkie objawy świadczące o kompletnym do tego nieprzygotowaniu... :/
          Dzięki za info
          • Gość: Crazy_Frog Gledzisz IP: *.range86-129.btcentralplus.com 29.08.06, 16:16
            > Cóż czeka mnie nowe "pokoleniowe doświadczenie" wyrabiania paszportu
            biometrycz
            > nego przez administrację, która zdradza wszelkie objawy świadczące o
            kompletnym
            > do tego nieprzygotowaniu... :/

Na jakiej podstawie tak sadzisz ?
            Ja bym paszport wyrobil.Nigdy nie wiadomo kiedy moze sie przydac (np wakacje).

Poza tym UK to nie raj, moze jednak bedziesz chcial wybyc do innego kraju i
            wtedy bedzie problem i narzekanie, ze musze czekac miesiac na paszport,
            skandal,polskie urzedy tralalala sralalala
            • northe Re: Gledzisz 29.08.06, 17:15
              a co nie wolno mi poględzić? ;P
              ale macie rację - mam szansę wyrobić, to wyrobię - od nadmiaru w tym względzie nic mi się nie stanie
    • ecto Re: nowe paszporty 28.08.06, 19:11
      ja tam mam tylko dowod ... nawet prawa jazdy nie posiadam.

pracodawca nie marudzil, z bankiem nie bylo problemow, mieszkanie wynajalem,
      nin, wrs wyrobiony .. paszport sobie bede wyrabial jak bede gdzies poza unie na
      wakacje wyskoczyc.
      • aniajawo Re: nowe paszporty 29.08.06, 11:41
        pracodawca-masz na mysli agencje rekrutacyjna? to dziwne, bo z tego co ja
        slyszalam, to chca tylko paszport
        • ecto Re: nowe paszporty 29.08.06, 16:12
          pracodawca - mam na mysli firme ktora mnie zatrudnia (bezposrednio), i nie jest
          to zaden krzak, tylko spory isp.

jak szukalem pracy, to agencja rekrutacyjna dostala odemnie tylko cv.
          • aniajawo Re: nowe paszporty 29.08.06, 16:23
            moj pracodawna poprosil o kopie paszp, ale pewne id tez by im wystarczylo. A w
            agencji sie zarejestrowales czy tylko wyslales im cv? bo to roznica
            • ecto Re: nowe paszporty 29.08.06, 16:28
              wysylalem cv na konkretne ogloszenie emilem ...
              • aniajawo Re: nowe paszporty 29.08.06, 16:56
                ecto napisał:

> wysylalem cv na konkretne ogloszenie emilem ...

no tak, ale ja mam na mysli rejestracje-czyli musialbys sie udac do tej agencji
                (jesli oni wczesniej sie z toba skontaktowali i o to poprosili) i tam
                zarejestrowac-przyniesc paszport, cv i ewent referencje z 2 zrodel
                • ecto Re: nowe paszporty 29.08.06, 17:07
                  aniajawo napisała:

> no tak, ale ja mam na mysli rejestracje-czyli musialbys sie udac do tej agencji
                  >
                  > (jesli oni wczesniej sie z toba skontaktowali i o to poprosili) i tam
                  > zarejestrowac-przyniesc paszport, cv i ewent referencje z 2 zrodel

rejestracja w agencji to jedna z kilku metod szukania pracy, wiec odpowiadajac
                  na pytanie watku czy mozna sobie dac rade bez paszportu odpowiedz jest jasna ;)
                  paszport sie moze przydac, ale bez niego mozna sobie dac rade
        • business3 Re: nowe paszporty 29.08.06, 16:54
          A jak będą chcieć laskę to co?

aniajawo napisała:

> pracodawca-masz na mysli agencje rekrutacyjna? to dziwne, bo z tego co ja
          > slyszalam, to chca tylko paszport
          • northe Re: nowe paszporty 29.08.06, 17:20
            odeślę do ortopedy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka