Dodaj do ulubionych

Wszedzie - tylko NIE do Londynu

IP: 80.53.83.* 05.09.06, 10:30
Czesc! Wlasnie wrocilam z 2-miesiecznej pracy w Glasgow. Przez 3 tygodnie
bylam w Londynie i nie znalazłam żadnej pracy, a szukałam przede wszystkim
biurowej (chociaż i jako kelnerka pewnie tez bym sie przyjela). Niestety:
ZERO, NULL !!! Bylam w szoku, ale na szczescie moja kuzynka miala wolne
miejsce w pokoju w Glasgow więc mnie tam sciagnela i po CZTERECH DNIACH
szukania znalazlam prace w archwium sądu. Ludzie!!! Omijajcie Londyn! No
chyba, ze macie dyplom Oxfordu, albo chcecie sprzątać w pakistańskich barach
za 2,5 funta / godzinę.
Obserwuj wątek
    • ghrom Re: Wszedzie - tylko NIE do Londynu 05.09.06, 11:00
      ...albo chcecie mieszkac w cool miescie, jednej z 5 najwazniejszych metropolii
      swiata :P
      • Gość: alan W Londynie nie ma nic cool - to jest MEGA DZIURA IP: *.range86-132.btcentralplus.com 05.09.06, 13:57
        3/4 to czarne dzielnice przypominajace Afryke.
        Brod i smrod dookola.
        Metropolie swiata to Tokio czy Paryz ale kto wypromowal Lonon?
        Na tej samej zasadzie mogli wypromowac Wachock.
        • ghrom Re: W Londynie nie ma nic cool - to jest MEGA DZI 05.09.06, 14:40
          Londyn, jak kazda metropolia zreszta, ma swoje slumsy. Zyj sobie w nich dalej,
          ale przestan tu atmosfere zatruwac.
        • korkix78 Londyn na Paryz. 05.09.06, 14:45
          Masz pecha kolego
          Bylem w Paryzu, przedwczoraj.
          Przepiekne miasto- w centrum.
          Wokol slumsy identyczne jak w Londynie czy Nowym Jorku i przypuszczam kazdym
          duzym miescie.

Plujac na Londyn ze wzgledu na slumsy, jesli chcesz byc konsekwentny ,opluj te
          sama konsystencja jadu wszystkie inne najpiekniejsze metropolie swiata.
          • b467 Re: Londyn na Paryz. 05.09.06, 23:10
            mieszkalem i w Londynie i Paryzu. Londyn to wiocha zabita dechami i nie siega do
            Paryza kostek gdyby takie mial.
            • korkix78 Re: Londyn a Paryz. 05.09.06, 23:57

To na pewno doskonale znasz rejony, ktorymi dojezdza sie M13-ka na polnoc, ok 6-
              8 stacji od Invalides.

Rozumiem,ze to byl tylko czysty przypadek,ze w miejscu gdzie chcielismy
              zaparkowac samochod w jeden dzien stal sobie Peugeot a juz w kolejny stal jak
              wczesniej tyle ze mozna bylo sobie pocharatac nogi o tluczone szklo z
              doszeszczetnie rozbitej szyby w tymze samochodzie ?

Kolejnego dnia, gdy mijajacy mnie mezczyzna lat ok 40 puszczajac 5 metrow ode
              mnie na srodku chodnika pawia, wykonywal jedynie taki francuski rytual ? (o
              godzinie 10 rano)

Alarmy przeciwpozarowe wyjace w hotelu (slabawej renomy - ale przeciez hotel
              PARYSKI - idealny zatem) o 3:45 nad ranem , i po godzinie kolejny( oba
              falszywe) to norma do ktorej mozna sie przyzwyczaic, i tym wlasnie bija
              londynskie slumsowe hotele na leb na szyje ?
        • u25 Re: W Londynie nie ma nic cool - to jest MEGA DZI 06.09.06, 11:30
          Omijaj wschodni Londyn. Ja wczoraj wrocilam z Teddington (oklice Richmond),
          (przecietny domek £500.000)i musze powiedziec, ze bardzo ladna miescina...
          Aproposos London. Widzisz jakbym nie pracowala w Londynie, to raczej mialabym
          marne szanse na sluzbowe "wycieczki" po BBC czy prace w City. Nikt nie mowi, ze
          jest latwo, ale tutaj marzenia sie spelniaja :-)
    • Gość: bartek Re: Wszedzie - tylko NIE do Londynu IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.09.06, 16:12
      Tylko Londyn:) Nie wyobrazam sobie zycia gdzie indziej,mieszkalem jakis czas na
      angielskiej prowincji i nigdy wiecej!! nuda i monotonnia.Wiec jezeli UK to
      tylko Londyn.Fakt konkurencja w znalezieniu pracy wieksza ale jak juz
      znajdziesz cos interesujacego to mozliwosci rozwoju ogromne.
      • Gość: magda Re: Wszedzie - tylko NIE do Londynu IP: *.proxy.aol.com 05.09.06, 18:56
        Londyn niedlugo stanie sie polsko-wschodnio europejskim i azjatyckim grajdolem,
        zatraci swoj niepowtarzalny klimat.
        Szkoda, bo to miasto jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne.

Anglicy uciekaja z L. i calej UK wogole.
    • gonzales.wroclaw Re: Wszedzie - tylko NIE do Londynu 05.09.06, 18:59
      Wszędzie tam, gdzie jest bogactwo i elegancja, jest też najwięcej biedoty. Ostatecznie żebrak nie pojedzie na Murzynowo, gdzie mieszkają ludzie o podobnej do niego kondycji materialnej, tylko tam, gdzie jest najwięcej majętnych ludzi, bo oni stwarzają szanse na zarobek. Zawsze tak było i tak będzie.
    • misiaczek_new A najsmieszniejsi sa Polacy w Londynie 05.09.06, 23:25
      Przyjezdzaja z maly miescin czasem z wiekszych miast i gdy tylko pobeda w
      Londynie staja sie z nich takie paniska ze az smieszne to jest. Tacy swiatowi
      ludzie. Wszechwiedzacy. Zawsze nieomylni bo przeciez mieszkaja w Londynie. Kazda
      metropolia ma swoje plusy i minusy. Bywam czesto w Paryzu ktory zachwyca swoim
      klimatem, czaruje bogactwem ale i szpeci slumsami i populizmem. Mieszkalam tez w
      Londynie jeszcze przed wejscie Polski do EU i tez czesto zachwycal mnie tym co
      poznawalam przypadkiem i nie powiem co czesto mnie zadziwialo. Ale odkad
      przybylo tam tylu Polakow ktorzy wlasnie robia z siebie takie posmiewisko i
      wymadrzaja sie jakby sie co najmniej urodzili w Londynie lub UK to wolalam
      zmienic miejsce zamieszkania i razem z druga polowka przenieslismy sie do innego
      miasta w tymze kraju.
      Moge sie tylko domyslic "grhom" ze zaraz wyslesz mi tu kilka przemilych slowek
      jaka to ja naiwna i glupawa jestem bo przeciez tez o tobie ten post...bo ty
      zawsze masz racje i basta. Kazdemu wara od tematu ktory poruszasz.
      Nie ... Londyn nie jest taki wspanialy jak tu piszesz. taki cool.
      No to pouzywaj sobie....a niech sobie inni poczytaja... :))
      • Gość: bbb Re: A najsmieszniejsi sa Polacy w Londynie IP: *.xdsl.murphx.net 06.09.06, 09:25
        ze wzgledu na Polakow wyprowadzilas sie z Londynu????
        no brawo mi to nawet do glowy by nie przyszlo.Wiem jaki obraz kreuje wiekszosc
        rodakow,ale co mi do tego,maja sam pracuej na swoj wizerunek,ludzie sa rozni i
        w kazdym spoleczenstwie znajdzie sie jakis element.I pochwal sie jeszcze gdzie
        ucieklas przed rodakami??? Jest wogule takie miasto w UK gdzie nas nie ma???:)
        Zreszta jakbys mieszkala an Chelsea albo w City to by Ci widok Polakow nie
        przekadzal, bo poprostu ich tam nie ma,a jak juz sa to calkiem na poziomie
        • misiaczek_new Nie wyprowadzilam sie dlatego ze mieszka tu za 06.09.06, 10:54
          duzo Polakow. Ze wzgledu na atmosferke ktora ulegla pogorszeniu i oboje z moja
          druga polowa znalezlismy fantastyczny dom do kupienia a przy tym oboje mamy
          prace ktore mozemy wykonywac chociazby z domu. Masz racje wszedzie sa Polacy.
          Tyle ze w Londynie sa tacy przemadrzali, pompatyczni i pozbawieni poziomu. Nie
          chodzi mi o to ze uciekalam przed nimi. Chcialam tutaj poruszyc watek osob,
          ktore mieszkaja w Londynie i nie mozna sie z nimi w zaden normalny sposob dogac.
          Swiata poza Londynem nie widza (a to fakt prawie nigdzie nie byli, wiekszosc
          krazy tylko po tym miescie i wiedze na temat zycia czerpie od innych Polakow
          albo wlasnie z forum). Brakuje wlasnie takich ludzi ktorych jak mijasz na ulicy
          to sie ich nie wstydzisz
          • korkix78 Re: Nie wyprowadzilam sie dlatego ze mieszka tu z 06.09.06, 11:32

Moze po prostu przyciaga Twoj wzrok 'polska wies' w Londynie i to tyle ?
            A idac przez City czy gdziekolwiek i mijajac statecznie i spokojnie idacego
            czlowieka nienagannie obranego myslisz sobie 'o - jaki spoko gosc, to dzieki
            temu ze to niepolak!!' a on mysli jednoczesnie 'Kurcze w domu obiecalem zonie
            przeciez pojawic sie z Podwawelska, nasza ulubiona narodowa kielbasa..musze
            zachaczyc o sklep'.

Skad wiesz, kogo mijasz ?
            • Gość: bbb Re: Nie wyprowadzilam sie dlatego ze mieszka tu z IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.09.06, 11:46
              a tutaj masz racje.taka "polska wies" wlasnei najbardziej rzuca sie w oczy.Obok
              10 normalnych ludzi na ulicy przejdzie dwoch ze stella w rece i okrzykiem kur..
              to ktorych zapamietasz?? Ostatnio poznalem jednego rodaka ktory juz w drugim
              zdaniu naszej rozmowy nie omieszkal sie spytac o moje zarobki:)
              • ghrom Re: Nie wyprowadzilam sie dlatego ze mieszka tu z 06.09.06, 11:51
                Och, well. Przynajmniej wiesz od drugiego zdania, z kim masz do czynienia.
                Wygodne, nieprawdaz?
                • Gość: bbb Re: Nie wyprowadzilam sie dlatego ze mieszka tu z IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.09.06, 12:06
                  oczywiscie ,tym bardziej ze pytanie wygladalo tak: "a jak tam sianko,20
                  kawalkow wyciagasz?" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka