Gość: wesoly liść IP: 89.100.178.* 15.09.06, 21:21 Witam, juz chyba kilkanascie butelek wina kupilem i wszystkie do du.... poleccie prosze gdzie w Dublinie mozna kupic SMACZNE wino- polslodkie cos jak legendarna Sophia (czerwona) dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: wino polslodkie 15.09.06, 21:29 czerwone+polslodkie=smaczne?! czerwone polslodkie... brrrr... radze dalej kupowac wytrawne... przyzwyczaisz sie i nie beda Ci juz ulepki smakowaly ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wino polslodkie IP: *.proxy.aol.com 15.09.06, 21:31 nie wiem czy w dublinie jest waitrose sklep, tam zazwyczaj jest dobry wybor win, polslodkie? to jakas 'malaga' hiszpanska chyba bedzie czy cos sherry - podobnego? w waitrose jest b dobra sherry, Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: wino polslodkie 15.09.06, 21:32 Jak biale polslodkie, to dobre sa wina niemieckie, np. Stowells of Chelsea Piesporter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: wino polslodkie IP: *.aster.pl 15.09.06, 22:04 U nas w Polsce Sophie piją menele.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: wino polslodkie IP: *.aster.pl 15.09.06, 22:05 Lord Ghrom - wielki smakosz i znawca win powinien tu pomóc. Buahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: wino polslodkie IP: *.ipt.aol.com 16.09.06, 09:17 kup sobie PORTO slodkawe i ma ok. 20 volt, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly lisc Re: wino polslodkie IP: 89.100.178.* 16.09.06, 11:28 Sophie to zule pija...moze, ale jak bym zwracal uwage i przezjmowal sie co robia inni to bym wstydzil sie zyc!!trzeba zyc wlasnym zyciem! nie liczy sie cena...liczy sie smak. Nie manic lepszego nic upic sie winem na polanie w parku wraz z panina serca....nie tylko kolacja przy swiecach jest romantyczna - to dla tych ograniczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: wino polslodkie IP: *.dsl.pipex.com 16.09.06, 12:30 wesoły liściu :) wiem dokładnie o jaki rodzaj winka Ci chodzi ;) Mój małżonek miał ten sam problem :P i wkońcu znależliśmy!!! winko które wchodzi z gwinta cudnie :) Blossom Hill się nazywa jest to różowe winko Kalifornijskie :) lbo jakie kolwiek winko z gatunku White Zinfandel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: wino polslodkie IP: *.aster.pl 16.09.06, 16:55 Wiem, sam piłem tego sporo na studiach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nieszka2006 Rzeczywiscie ta Sophia to troszke cienkiszem 16.09.06, 15:49 zajezdza bo to ani dobre ani smaczne (nie chodzi mi tu o procenty). Proponuje wychylic glowe z dublina pojechac kolejka do Sandycove lub Dalkey. Tam na glownej ulicy suburbs of Dublin mozna natrafic na przesympatyczne sklepiki ktore prowadza ludzie ktorzy znaja sie na winach i napewno doradza ze wzgledu na smak i cene. No ale jesli wyjedziesz z porownaniem do Sophia to hmmm moga miec panowie zagwostke bo pewnie o tym sikaczu nie slyszeli. Z drugiej strony czy warto sie tam wybrac skoro smakuje sie w tego typie win. No decyzja nalezy do ciebie i masz jeszcze telefon do rodziny :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś