Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie?

15.09.06, 22:39
Chodzi mi o np. jakies adresy ksiegarni lub bibliotek z polskimi ksiazkami w
Londynie. Mam nadzieje, ze sa takowe.

Pozdrawiam Hubert
Obserwuj wątek
    • vierablu Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 15.09.06, 22:47
      W POSK-u jest i biblioteka i ksiegarnia, aczkolwiek w ksiegarni prawie
      wylacznie literatura historyczno-wojenno-martyrologiczna. Smutne :(
      • hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 17:12

> W POSK-u jest i biblioteka i ksiegarnia

Dzieki, tylko
        gdzie jest ten POSK? (jeszcze slabo znam Londyn)
        W bibliotece jest bardziej urozmaicona literatura?

Pozdrawiam Hubert
        • Gość: migg Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.saf.ic.ac.uk 19.09.06, 15:20
          pewnie juz znalazles, ale...
          adres POSK: Polski Ośrodek Społeczno-Kulturalny
          238-246 King Street, Hammersmith, London W6 0RF.
          duzy. nie przegapisz
          www.posk.org/
      • bystrzycanieklodzka Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 18:11
        vierablu napisała:

> prawie
        > wylacznie literatura historyczno-wojenno-martyrologiczna. Smutne :(
        ----------> Co by się wzmocnić w procesie przechodzenia do historii jako naród,
        który musiał wyemigrować z ojczystego kraju w nadziei na walkę o lepsze życie
        dla siebie lub/i swoich bliskich, którzy zostali w kraju..
    • Gość: nah Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.bulldogdsl.com 17.09.06, 18:30
      Z tego co mi sie obilo o uszy, internetowy merlin wysyla do UK. Nawet sie
      gdzies chwalili ze straszny biznes z tego maja. Maja dobre ceny i spory wybor.
      • hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 11:13

Wiesz moze ile mniej wiecej wynosi koszt przesylki za sredniej grubosci ksiazke?

• d_i_y Re: Koszt przesyłki 19.09.06, 13:52
          Wysyłka z Merlina do UK kosztuje 20zł + 12zł za każdą sztukę. Czyli najniższy
          koszt przesyłki to 32zl.

DIY
          • hubkulik Re: Koszt przesyłki 21.09.06, 13:49

Rozumiem, ze ksiazka kosztuje powiedzmy 20 zl, a przesylka 12?
    • gajowy_marycha Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 18:34
      Zajrzyj do najblizszej ci biblioteki publicznej. W kazdej sa dzialy z ksiazkami
      obcojezycznymi, w tym z polskimi. Wybor nie bedzie oszalamiajacy, ale te
      kilka-kilkanascie tytulow powinno byc.
    • dcio Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 19:37
      Ja tanio wysle ksiazki ciekawe z Polski poczta. Wykaz dam na priwa. ceny juz od
      50 groszy za ksiazke.
      • justynapolcul Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 11:30
        hej, wiem ze moze troche zbocze na poludnie, ale w Bristolu polskie ksiazki sa
        w bibiotekach, miedzy innymi dlatego ,ze ludzie o nie pytaja. podejrzewam ze w
        Londynie musi byc podobnie, tu jest 15tys Polakow i sa ksiazki, wiec w Londynie
        tym bardziej, sama jestem ciekawa jak to tam wyglada...
        • seven_sisters Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 18:49
          Hej,
          W centrum Londynu, niedaleko Oxford St jest ksiegarnia jezykowa z dosc dobrym
          polskim dzialem - wiecej na: www.grantandcutler.com . Niestety, ceny troche
          wysokie, ale wybor lepszy niz w POSK-u.
          Pozdrawiam wszystkie mole ksiazkowe!
          • hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 21:49
            Dzieki. To jest dobre. Nawet katalog jest w necie.
            • hesita Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 20.09.06, 14:56
              Moze jest cos na ebayu. A jak nie ma, to bylby to wygodny sposob. Ja swoje tam
              chyba wystawie :)
        • Gość: naja Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.range86-129.btcentralplus.com 13.11.06, 19:26
          W UK najlepiej kupowac ksiazki przez internet. dostawa do domu, szybko i dosc
          tanio. najlepszy jak dotad sklep w internecie z polskimi ksiazkami to
          www.polishbooks.co.uk Sa tu na miejscu w UK, latwo sie z nimi kontaktowac,
          ogromny wybor ksiazek
          polecam

www.polishbooks.co.uk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka