hubkulik 15.09.06, 22:39 Chodzi mi o np. jakies adresy ksiegarni lub bibliotek z polskimi ksiazkami w Londynie. Mam nadzieje, ze sa takowe. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vierablu Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 15.09.06, 22:47 W POSK-u jest i biblioteka i ksiegarnia, aczkolwiek w ksiegarni prawie wylacznie literatura historyczno-wojenno-martyrologiczna. Smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 17:12 > W POSK-u jest i biblioteka i ksiegarnia Dzieki, tylko gdzie jest ten POSK? (jeszcze slabo znam Londyn) W bibliotece jest bardziej urozmaicona literatura? Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migg Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.saf.ic.ac.uk 19.09.06, 15:20 pewnie juz znalazles, ale... adres POSK: Polski Ośrodek Społeczno-Kulturalny 238-246 King Street, Hammersmith, London W6 0RF. duzy. nie przegapisz www.posk.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzycanieklodzka Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 18:11 vierablu napisała: > prawie > wylacznie literatura historyczno-wojenno-martyrologiczna. Smutne :( ----------> Co by się wzmocnić w procesie przechodzenia do historii jako naród, który musiał wyemigrować z ojczystego kraju w nadziei na walkę o lepsze życie dla siebie lub/i swoich bliskich, którzy zostali w kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.bulldogdsl.com 17.09.06, 18:30 Z tego co mi sie obilo o uszy, internetowy merlin wysyla do UK. Nawet sie gdzies chwalili ze straszny biznes z tego maja. Maja dobre ceny i spory wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 11:13 Wiesz moze ile mniej wiecej wynosi koszt przesylki za sredniej grubosci ksiazke? Odpowiedz Link Zgłoś
d_i_y Re: Koszt przesyłki 19.09.06, 13:52 Wysyłka z Merlina do UK kosztuje 20zł + 12zł za każdą sztukę. Czyli najniższy koszt przesyłki to 32zl. DIY Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Koszt przesyłki 21.09.06, 13:49 Rozumiem, ze ksiazka kosztuje powiedzmy 20 zl, a przesylka 12? Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy_marycha Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 18:34 Zajrzyj do najblizszej ci biblioteki publicznej. W kazdej sa dzialy z ksiazkami obcojezycznymi, w tym z polskimi. Wybor nie bedzie oszalamiajacy, ale te kilka-kilkanascie tytulow powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 17.09.06, 19:37 Ja tanio wysle ksiazki ciekawe z Polski poczta. Wykaz dam na priwa. ceny juz od 50 groszy za ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
justynapolcul Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 11:30 hej, wiem ze moze troche zbocze na poludnie, ale w Bristolu polskie ksiazki sa w bibiotekach, miedzy innymi dlatego ,ze ludzie o nie pytaja. podejrzewam ze w Londynie musi byc podobnie, tu jest 15tys Polakow i sa ksiazki, wiec w Londynie tym bardziej, sama jestem ciekawa jak to tam wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
seven_sisters Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 18:49 Hej, W centrum Londynu, niedaleko Oxford St jest ksiegarnia jezykowa z dosc dobrym polskim dzialem - wiecej na: www.grantandcutler.com . Niestety, ceny troche wysokie, ale wybor lepszy niz w POSK-u. Pozdrawiam wszystkie mole ksiazkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 18.09.06, 21:49 Dzieki. To jest dobre. Nawet katalog jest w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
hesita Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie 20.09.06, 14:56 Moze jest cos na ebayu. A jak nie ma, to bylby to wygodny sposob. Ja swoje tam chyba wystawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naja Re: Gdzie mozna dostac polskie ksiazki w Londynie IP: *.range86-129.btcentralplus.com 13.11.06, 19:26 W UK najlepiej kupowac ksiazki przez internet. dostawa do domu, szybko i dosc tanio. najlepszy jak dotad sklep w internecie z polskimi ksiazkami to www.polishbooks.co.uk Sa tu na miejscu w UK, latwo sie z nimi kontaktowac, ogromny wybor ksiazek polecam www.polishbooks.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś