Dodaj do ulubionych

mam 17 lat. czeg moge sie spodziewac po anglii...

23.09.06, 14:06
mam takie pytanie.. wpadlam niedawno na pomysl zeby w przyszle wakacje pojechac do anglii do pracy. bede wtedy miala 18 lat i sredni angielski (chociaz nad tym jeszcze mozna popracowac;D ). Chcialabym sie dowiedziec jaka prace moze dostac taka osoba jak ja i ile moglabym zarobic bo nie wiem czy oplacaloby mi sie jechac praktycznie bez zadnego wyzszego wyksztalcenia??
Obserwuj wątek
    • mujer1323 Re: mam 17 lat. czeg moge sie spodziewac po angli 24.09.06, 02:44
      jedz na au pair
    • worm83 Re: mam 17 lat. czeg moge sie spodziewac po angli 25.09.06, 21:25
      jedź. najniższa stawka za godzinę to 5,35 funta. jak znajdziesz prace bedzie
      ok. jak nie to zdobedziesz doswiadczenie.
      • oliwkafortwilliam Re: mam 17 lat. czeg moge sie spodziewac po angli 28.09.06, 11:33
        tak stawka jest 5,35 dla osob ktore ukonczyly 21 lat. Mysle ze z praca nie
        powinlo byc problemow bo jest tu jej naprawde duz tylko czy masz
        zakwaterowanie??? No i kwestia tego na jak dlugo chcesz przyjechac bo jesli na
        miesiac to nie wiem czy warto
        • profes79 Re: mam 17 lat. czeg moge sie spodziewac po angli 29.09.06, 01:22
          Dlaczego - zawsze to jakies doswiadczenie. Polecam omijac szerokim lukiem
          Londyn - zwlaszcza w okresie letnim (kwiecien-pazdziernik). Wybierz sie do
          czegos mniejszego - Birmingham, Nottingham Liverpool itd. Z niewiadomych
          przyczyn Londyn ciagnie jak magnes (a raczej jak lampa dla cmy)...
          • bubak Anglia - au pair 29.09.06, 10:46
            Hej,

Mam 19 lat i przed końcem tego roku zamierzam wyjechać na au pair do Londynu.
            Jeśli potrzebujesz informacji na ten temat odezwij się na adres e-mailowy
            rhea1@wp.pl Co prawda, u mnie to dopiero początki, ale na świeżo będę mogła Cię
            informować, jak to przebiega, na co zwracać szczególną uwagę itd.

Mała poprawka: najniższe ustawowe wynagrodzenie dla osób w wieku 17-21 lat
            wynosi 4,25 funtów, a powyżej 21 lat 5,05 funtów.

Po trzecie, nie spodziewaj się niczego. :) Zanim wyjedziesz dokładnie i z głową
            rozważ wszelkie formalności, a także zastanów się na d najgorszymi scenariuszami
            i przygotuj sobie ewentualne wyjścia z sytuacji, żebyś nie obudziła się z ręką w
            nocniku.

Po czwarte, w opinii mojego znajomego rodowitego Anglika najprzyjemniejszymi
            miastami są: Dublin, Manchester, Edinburgh, Leeds. Aczkolwiek z racją jest jak z
            d***: każdy ma własną.
            • oliwkafortwilliam Re: Anglia - au pair 29.09.06, 12:15
              masz stare inforacje wezla podwyzka najwyzszej krajowej z 5,05 na 5,35
              • gosiunia1234 Re: Anglia - au pair 01.10.06, 03:48
                A jakiego typu prace moglabym dostac? i czy to jest tak ze
                jedzie sie tak kompletnie w ciemno??

Aha i jeszcze ile mniej wiecej wydaje sie tam na zycie
                (tzn tak mniej wiecej bo chcialabym sobie policzyc ile moglabym zarobic:D:D )

a co do tego ze nie oplaca mi sie na miesiac to mam tylko
                taka opcje ze ewentualnie jakby mi sie spodobalo to na 2 nie dluzej
                bo ja mam jeszce szkole..:/ no a pojecgalabym zeby cos pozytecznego zrobic
                i zeby troche swiata poznac i troche kasy zarobis tak dla siebie :]
                • oliwkafortwilliam Re: Anglia - au pair 01.10.06, 12:23
                  w przeciagu miesiaca zarobilabys okolo 1.000 funtow z czego okolo 200
                  potrzebujesz na bilet. 200 na miesiac mieszkania, i ok 20-40 funtow tygodniowo
                  na jedzenie.(miesiecznie ok 100-150 funtow)zostaje ci ok 500 funtow ale napewno
                  chcialabys gdzies wyjsc cos kupic wiec po powrocie do polski zostaje ci nie
                  wiele jesli chodzi o pieniadze- ale masz za soba doswiadczenie, podszkolony
                  jezyk.tzn to i tak duzo bo w najgorszym wypadku wracajac do polski przywozisz
                  pomiedzy 1,000 zl - do 2,000 zl czyli dobra Polska wyplata.
                  • allor Re: Anglia - au pair 01.10.06, 20:47
                    Znam kilka operek i zadna nie zarabia 1000 funtów/ miesiac. Generalnie dostajesz
                    dach nad głowa, wyżywienie, samochod i ok. 100F/tydzien na wydatki (to zalezy od
                    rodziny). Jako 17-to letnia osoba nie ma szans na pensje 1000F.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka