noteb 23.09.06, 16:01 kupil ktos z Was to cudo ? bo ja zamierzam wlasnie potrzebny mi jest, zebym do niego mogl zapakowac gumiaki i pojechac nim robic w pole, albo do jakiej innej nieprestizowej roboty 20 km dziennie - nada sie, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cdlxxvi Re: "auto" rover metro 23.09.06, 16:08 > potrzebny mi jest, zebym do niego mogl zapakowac gumiaki i pojechac nim robic > w pole, albo do jakiej innej nieprestizowej roboty 20 km dziennie - nada > sie, czy nie? Trudno powiedzieć. Na pewno tanie to będzie i łatwe w parkowaniu, ale o Roverach panuje generalnie dość kiepska opinia - znajoma w moim mieście ją utwierdza, bo w jej 25 kontrolka temperatury silnika wysiadła sobie cichutko i nie poinformowała o gorącej atmosferze wewnątrz, co skończyło się kosztownym remontem. No i strach pomyśleć, jak się nie daj Boże z czymś w tym zderzysz... Patrząc na ceny używanych samochodów myślę, że za podobne pieniądze znajdziesz lepszy samochód - równie tani w utrzymaniu (spalanie, ubezpieczenie, naprawy, podatek), a lepszy pod każdym innym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
noteb Re: "auto" rover metro 23.09.06, 16:15 cdlxxvi napisał: > > potrzebny mi jest, zebym do niego mogl zapakowac gumiaki i pojechac nim r > obic > > w pole, albo do jakiej innej nieprestizowej roboty 20 km dziennie - nada > > > sie, czy nie? > Trudno powiedzieć. Na pewno tanie to będzie i łatwe w parkowaniu, ale o > Roverach panuje generalnie dość kiepska opinia - znajoma w moim mieście ją > utwierdza, bo w jej 25 kontrolka temperatury silnika wysiadła sobie cichutko i > nie poinformowała o gorącej atmosferze wewnątrz, co skończyło się kosztownym > remontem. > No i strach pomyśleć, jak się nie daj Boże z czymś w tym zderzysz... > Patrząc na ceny używanych samochodów myślę, że za podobne pieniądze znajdziesz > lepszy samochód - równie tani w utrzymaniu (spalanie, ubezpieczenie, naprawy, > podatek), a lepszy pod każdym innym względem. lepszy to znaczy jaki ? marka i cena za rocznik 97 z przejechanymi mniej niz mili chca 300£, stan dobry, nawet bardzo dobry - ubezpieczenie kolo 15£/mies tego cuda tylko szybko mi tu pisac, bo zara ide go kupic... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: "auto" rover metro 23.09.06, 16:20 > ubezpieczenie kolo 15£/mies tego cuda za £15 funtow to sie nawet windscreena nie ubezpieczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
noteb a co to jest ten windscreen ? 24.09.06, 17:50 i mnie na necie symulacja wychodzila ze 15£ NA miesiac faktycznie wychodzi ubezp rov... ehhhh...... chyba sobie kupie rowera zamiast rovera :) Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Szyba przednia 24.09.06, 18:15 noteb napisała: > chyba sobie kupie rowera zamiast rovera :) Znaczy, jednak nie kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
noteb Re: Szyba przednia 24.09.06, 22:14 cdlxxvi napisał: > noteb napisała: > > chyba sobie kupie rowera zamiast rovera :) > > Znaczy, jednak nie kupiłaś? no nie bo gadalem z zona tego jelopa, a potem jak przyszedlem to sie okazalo ze to 1991 rocznik a nie 1997 - co juz nie jest tak atrakcyjna cena w ogole, to tu na wsi jakis sajgon z tymi tanimi autami (do 500£) w srode byly ogloszenia w gazecie do weekendu wszystkie juz zeszly... i w dodatku zeby neta miec to trza miec BT wpierw :P Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Szyba przednia 25.09.06, 10:32 > bo gadalem z zona tego jelopa, a potem jak przyszedlem to sie okazalo ze to > 1991 rocznik a nie 1997 - co juz nie jest tak atrakcyjna cena To nie jest nieatrakcyjna cena, to zdzierstwo :D Bardzo dobrze, że się nie zdecydowaleś. Popatrz na eBay choćby - z tych lat (początek 90) za Ł300 dostaniesz calkiem zadbaną Fiestę lub coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: "auto" rover metro 23.09.06, 16:34 Fiesta, 205, Corsa - pewnie starsze, niż 1997, ale z podobnym przebiegiem (ok. 100k mil). Odpowiedz Link Zgłoś