Dodaj do ulubionych

same mile doswiadczenia :-)

02.10.06, 19:17
Chcialam sie podzielic czyms milym :-) Od kiedy mamy Julka, doswiadczamy
ogromnego zainteresowania i slyszymy wiele cieplych slow od wszystkich
dookola, wlaczajac w to obcych ludzi na ulicach, a zwlaszcza od starszych
pan. Julek czaruje od dnia zero ;-) Nie wiem, czy male dzieci zawsze wywoluja
takie reakcje, ale jest mi niezmiernie milo (choc powoli zaczynam byc znuzona
odpowiadaniem na pytanie, czy to chlopiec, czy dziewczynka, ile ma
dni/tygodni i jak ma na imie ;-) ). Naprawde to fajne! Czy tez doswiadczacie
tyle ciepla i zainteresowania ze strony Irlandczykow?
Obserwuj wątek
    • green69 Re: same mile doswiadczenia :-) 02.10.06, 19:34
      Hej, ja nic nie wiem na ten temat, ale za kilka tygodni mam nadzieję, że też spotkam się z taką sympatią (a właściwie to moje maleństwo). Może to jest w pewnym momencie nużące, ale ja właśnie za to lubię Irlandczyków, że zagadają, zapytają jak się czujesz i zawsze zamienią ze dwa słowa. A w Polsce stare baby (za przeproszeniem) skomentują wszystko na "nie"...
    • itonek Re: same mile doswiadczenia :-) 02.10.06, 21:49
      tak :)
      • monika_irl Re: same mile doswiadczenia :-) 02.10.06, 22:11
        zgadzam się z Tobą Morela, naprawdę przyjemnie się robi na duszy jak ludzie
        zwłaszcza obcy zaczepiaja i pytają o maluszka w tym dobrym sława znaczeniu
        • zapytajnick Re: same mile doswiadczenia :-) 02.10.06, 22:34
          to prawda jest to bardzo mile. Tego w Polsce jak na lekarstwo, chociaz czasami
          sie zdarza.
          • dzoaann Re: same mile doswiadczenia :-) 03.10.06, 11:02
            To właśnie lubię w Irlandii- miłych ludzi, uśmiechających się często-nawet do
            obcych na ulicy:)))
            • marge.s Re: same mile doswiadczenia :-) 05.10.06, 10:16
              O TAAAAK :-) ja wprawdzie jeszcze tego nie doswiadczylam jestem dopiero 16 t.c
              ale pracuje w sklepie gdzie tyle mam z dzidziusiami i starszymi dziecmi sie
              przewija i zawsze widze jak inni zaczepiaja, wypytuja, "bawia sie" z maluszkami
              i nie ma w tym nic a nic falszu ... oni po prostu tacy sa :-) to wspaniale i
              strasznie cieple ... rzucilo mnie to na kolana juz na samym poczatku kiedy
              zaczynalam prace w tym sklepie !
              A jak tylko jakas mama nie moze poradzic sobie przy kasie z wyladunkiem towaru i
              placzacym dzieckiem- zbiega sie zaraz kilka pan (jedna wypakowuje jej towar ,
              druga zabawia dziecko a trzecia juz pomaga przy pakowaniu)
              To takie WSPANIALE jest :-)
              • maja92 Re: same mile doswiadczenia :-) 05.10.06, 10:38
                Pamietam, jak chodzilam z wozkami, gdy chlopacy byli mali i chcialam
                przechodzic na druga strone ulicy. Jeszcze sie nie zastanowilam czy tu chce
                przejsc, czy tam i tylko ustawilam wozek w strone drogi, a juz samochody sie
                zatrzymywaly i przepuszczali nas na druga strone ulicy...

Czasami czulam sie pod presja - musialam przejsc nawet gdy sie rozmyslilam - no
                bo nie ladnie tak - cala Nutgrove Avenue stoi dla mnie, a ja krece nosem....
                ;-))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka