dorothy1 08.10.06, 20:34 Witam. Mam pytanko odnosnie jakiejs darmowej bramki sms, przez ktora bede mogla wyslac z Polski smsa na numer angielski. Z gory dziekuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Re: darmowa bramka sms 08.10.06, 23:21 Niestety... nie wiemy... Nigdy nie korzystaliśmy z tego rodzaju usług. Po przejrzeniu Internetu mogę stwierdzić, że takie usługi na pewno istnieją. Nie chciałbym polecać niesprawdzonej strony www, dlatego polecam Pani przeszukanie internetu samodzielnie, wpisując do wyszukiwarki: bramka SMS bramka SMS UK bramka SMS Irlandia itd. Polecam też poszukać w brytyjskim i irlandzkim Internecie: SMS gateway free SMS gateway text message gateway itd. Jak szukać w internecie brytyjskim i irlandzkim: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=158 SMSy można też wysyłać przez SKYPE, ale nie do wszystkich krajów za darmo www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=256 Na marginesie, w Anglii raczej nie używa się słowa SMS, lecz "text", czyli "text me" znaczy "napisz mi SMSa". Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy1 Re: darmowa bramka sms 11.10.06, 22:00 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nickfromdublin Sposob na bezplatne SMSy 18.10.06, 14:15 Moze nie odpowiem dokladnie na pytanie, ale postaram sie pomoc. Zaobserwowalem jak problem komunikacji rozwiazuja znajomi: osoba mieszkajaca w Irlandii kupuje dodatkowa karte SIM, rejestruje sie na stronie irlandzkiego operatora i przekazuje login i haslo bliskiej osobie pozostajacej w Polsce, ktora to bez problemu loguje sie i wysyla SMSy. Nie moze wysylac SMSow do niewtajemniczonych, gdyz ci odpowiadaliby na numer fizycznie znajdujacy sie w Irlandii. Mozna tez te irlandzka karte SIM przeslac do Polski i odbierac SMSy w Polsce - roaming dla SMSow przychodzacych nic nie kosztuje. Tylko wtedy nie mozna wykorzystac kredytu (nie mozna kupic pustej karty SIM, trzeba ja tez raz na jakis czas doladowac). Rozwiazanie idealne dla osoby, ktora czasem odwiedza bliska osobe w Irlandii. Innym sposobem jest zachowanie przez wyjezdzajacego polskiej karty SIM - mozna wtedy wysylac SMSy z polskich bramek, a nawet jesli z polskiego telefonu to wedlug stawki krajowej. Za odebranie SMSa na polska karte SIM w Irlandii tez sie nic nie placi. Na marginesie dodam, ze w Irlandii jest jeden operator (O2), z ktorego bramki dla zarejestrowanych klientow mozna wyslac bezplatnie miesiecznie 200 SMSow na caly swiat. Pozdrawiam Mikolaj Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: darmowa bramka sms 19.10.06, 00:12 jeżeli jesteś użytkowniczką lub masz kogoś kto jest użytkownikiem orange - możesz zarejestrować się na ich stronie, podając m in nr orange, który wykorzystujesz. Jest tam opcja Multi Box - należy ją aktywować (bezpłatnie) Otrzymujesz co miesąc 30 bezpłatnych SMS do dowolnej strony świata, bez reklam, i pojemności ok 720 znaków każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mundzia1 Re: darmowa bramka sms 24.10.06, 10:34 Hej.Na angielskie numery mozna wysylac bezproblemowo darmowe smsy z polskich mBoxow Orange.Sama z nich korzystam.Wystarczy wejsc na strone :www.orange.pl , zarejestrowac sie pod numerem telefonu z Idei(POP lub numer abonamentowy),i po zalogowaniu na mBox wysylac smsy i maile nie tylko na wyspy i Polske ale tez inne kraje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna401 Re: darmowa bramka sms 01.11.06, 18:18 Hej mundzia a czy na angielskie mumery komorkowe tez mozna wysylac darmowe smsy?bo ja chyba cos zle zrobilam---czy trzeba wpisac + 44 kierunkowy do Angli?prosze wyjasnij Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: darmowa bramka sms 01.11.06, 21:08 wprawdzie nie jestem tą do której kierujesz pytanie ale ja powyżej także pisałam o Orange. Z bramki orange usługi multi box można wysłać 30 darmowych smsów miesięcznie na cały świat - ja np wysyłam do UK i Włoch. Wystarczy iż wpiszesz + 44 kierunkowy do Uk a dalej nr komórki i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
deem007 Re: darmowa bramka sms 20.11.06, 20:08 Wprawdzie to nie darmowa bramka ale za to podobno niezwodna i mozna wysylac jak z komorki tzn na komorce osoby do ktorej wysyla sie moze pojawic sie numer osoby wysylajacej - wlasciwie to program ale tez mozna skorzystac z bramki na stronie szybkisms.pl - Korzystam od 2 mies i naprawce poolecam... Odpowiedz Link Zgłoś