14.10.06, 14:17
Poczytajcie, mozna juz uzywac Paypal do wysylania pieniedzy do Polski.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3683796.html
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: PayPal 14.10.06, 14:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=50321863
    • ghrom Re: PayPal 14.10.06, 18:07
      Sorry, nie wiem jak w Polsce, ale tu w UK PayPal charge'uje tyle za wplate, ze dowolny inny sposob jest
      tanszy. Sprzedawaliscie cos kiedykolwiek na ebay'u?
      • Gość: 123 Re: PayPal IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 14.10.06, 23:29
        Ja tylko płaciłem na ebayu a nie sprzedwałem (wypłacalem), ale z instrukcji zarówno na stronce w wersji oryginalnej jak i pl jasno wynika że przy wypłacie na polskie konto prowizja wynosi przy sumie do 499Ł 5 zł, a powyżej jest za free. Chyba że nie doczytałem?
      • Gość: truck A konkretnie ile charguje? IP: *.aster.pl 15.10.06, 09:47
        Przecież przelewy są za darmo. Kręci się to w kółko pomiędzy paypalowcami i nic
        nie kosztuje. Może pierwsza wpłata, przelew na konto, 30p. O jakich Ty kosztach
        piszesz? Chyba, że 30p to dla Ciebie dużo, albo wpłacasz z karty kredytowej.
        • business3 Najlepiej wpłaty PayPal zostawić na koncie PayPal 15.10.06, 09:55
          Najlepiej wpłaty PayPal zostawić na koncie PayPal, i potem z tego konta kupować - nic nie tracisz. W innym przypadku polecam Moneybookers.

Gość portalu: truck napisał(a):

> Przecież przelewy są za darmo. Kręci się to w kółko pomiędzy paypalowcami i nic
          >
          > nie kosztuje. Może pierwsza wpłata, przelew na konto, 30p. O jakich Ty kosztach
          >
          > piszesz? Chyba, że 30p to dla Ciebie dużo, albo wpłacasz z karty kredytowej.
      • korkix78 Re: PayPal 16.10.06, 13:28

Ja sprzedawalem.

Ale na kazde pytanie dodatkowe jakie tu moze sie pojawic odpowiedz padnie "Nie
        wiem, nie pamietam".

Pamietam tylko, ze od typu karty wplacajacego (na nasze - jako sprzedajacego -
        paypalowskie konto) uzalezniona byla wysokosc prowizji.
        Od niekotrych pobierali mi nic , a od niektorych calkiem w 3 d00py.

A i kojarze, ze przelew Paypal -->> konto do jakiejs kwoty (zdaje sie 25GBP )
        laczy sie z prowizja. Powyzej - gratis.

O ile czegos nie zmienili w ostatnich tygodniach / kilku miesiacach.
    • Gość: truck Odbiór płatności dla Polaków 3,4%+1,35zł. Szok !! IP: *.aster.pl 15.10.06, 17:19
      Czy ja dobrze zrozumiałem? Jak ktoś zza granicy przesyła mi pieniądze Paypalem,
      to dostaję mniej o 3,4%+1,35 zł?
      • Gość: 123 Re: Odbiór płatności dla Polaków 3,4%+1,35zł. Szo IP: *.range86-134.btcentralplus.com 15.10.06, 19:10
        Gdzie widzisz te opłaty?
        www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
        • Gość: truck tutaj IP: *.aster.pl 15.10.06, 19:15
          tu je widzę:

www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside&countries=GB

Ze strony głównej wejdź w link 'Brat opłat za przystąpienie'.
          • Gość: 123 Re: tutaj IP: *.range86-134.btcentralplus.com 15.10.06, 20:26
            Ale to dotyczy konta firmowego, nie prywatnego
            www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
            W tabeli pozycja "odbierz środki", dla konta prywatnego jest bezpłatnie, dla
            firmowego jest ten sam link który mi wysłałeś
          • Gość: 123 Re: tutaj IP: *.range86-134.btcentralplus.com 15.10.06, 20:29
            W sumie (przynajmniej dla mnie) jest to dość niejasno opisane więc nie upieram
            się przy swoim zdaniu a jedynie dywaguję :)
            • Gość: truck Re: tutaj IP: *.aster.pl 15.10.06, 21:35
              Niewykluczone, że jest tak jak piszesz. Bardzo cieszyłbym się, gdybyś to Ty
              miał rację. Przetestuję za kilka dni.
              Pozdrawiam
              • Gość: 123 Re: tutaj IP: *.range86-134.btcentralplus.com 15.10.06, 21:38
                Mam taki sam zamiar pozdr. również
                • Gość: Marek po ile przeliczaja funta?? IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.10.06, 10:42
                  po ile wam przeliczyli funty wysylajac kase do polski??mam tez ten zamiar
                  wyslac paypalem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka